• BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,96% 0,17
  • EURO

    51,90% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7329,11% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

11 Ocak 2026, Pazar 22:51
11 Ocak 2026, Pazar 22:51
Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Vali Seddar Yavuz, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitim–öğretime yarın ara verildiğini, bazı personellerin idari izinli sayılacağını ve motosiklet–kurye faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu belirtti.

Kentte etkili olacağı beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanmaya dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "12 Ocak 2026 Pazartesi günü ilimizde beklenen yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek buzlanma nedeniyle, vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması adına ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında ve 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim ve öğretime bir gün ara verilmesine karar verdik." dedi.

Kamu personeline ilişkin alınan kararlara değinen Yavuz, şöyle konuştu: "Kamuda görev yapan malul, gazi, engelli ve hamile personelimiz idari izinli sayılacaktır. Ayrıca anne ve babası çalışan ve anaokulu ile kreşe devam eden çocuğu bulunan personelimiz ile engelli çocuğu bulunan personelimizden birinin söz konusu tarihte idari izinli sayılmasını kararlaştırdık."

Özel hizmet birimlerinde çalışan personelin durumunun ayrıca değerlendirileceğini belirten Vali Yavuz, "Sağlık, güvenlik ve 7/24 esasına göre hizmet veren birimlerimizde çalışan personelimizin durumu hizmetin gereği doğrultusunda ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir." İfadelerine yer verdi.

Trafik tedbirlerine vurgu yapan Yavuz, "Yoğun kar yağışı, don olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ilave tedbirler aldık. Bu kapsamda 12 Ocak 2026 Pazartesi günü il genelinde motosiklet, motorlu bisiklet ve motorlu kurye faaliyetlerinin bir gün süreyle trafiğe çıkışını yasakladık." şeklinde konuştu.

Alınan kararların amacına dikkat çeken Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kararlarımız sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini korumaya yöneliktir. Hava koşulları normale döndüğünde durum yeniden değerlendirilecektir."

Son olarak vatandaşlara uyarıda bulunan Yavuz, "Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda aksaklık yaşanmaması için yeterli sayıda personel ve ekip görevlendirdik. Vatandaşlarımızdan alınan tedbirlere uymalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve yetkili mercilerin yapacağı duyuruları takip etmelerini önemle rica ediyorum." dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Cuma hutbesi: Bağımlılıkla mücadelede Ramazan bir fırsattır

Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca rahmet ve minnetle anılıyor

Benzine 1,11 TL zam geliyor

28 Şubat mağduru Rukiye Dal: Nerde bir öğrenci görsem ağlıyordum

İstanbul’da bahis operasyonunda 18 şirkette el konuldu, 10 kişi gözaltına alındı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ hükümlüsü tutuklandı

Altın fiyatları yatay seyrediyor

Yeni trafik cezaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

Francesca Albanese'nin ailesinden Trump yönetimine dava

Nijerya'da teravihte kanlı saldırı: 5 şehit

Trump, İran'a yönelik askeri seçenekleri masada tutuyor

Siyonistlerden Ramazan katliamı: Gazze'de polis noktalarına saldırıda 5 şehit

Pakistan ile Afganistan arasında gerilim: Karşılıklı saldırılar ve "açık savaş" açıklaması

Muğla’da 25 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı yakalandı

Aksa'da teravih ve yatsı coşkusu: İşgalcilerin engeline rağmen saflar doldu

İstanbul’da metruk binadaki yangın ahşap binaya sıçradı

Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alımı yapacak

Kocaeli’de hemşire gibi tanıtıp dolandırıcılık yapan şüpheli yakalandı

Kahramanmaraş’ta aranan 7 şahıs yakalandı

Bakan Kacır İstanbul’da sanayicilerle bir araya geldi

Nevşehir'de izinsiz iguana besleyen kişiye para cezası

Pakistan'da bir evde tüp patladı: 7 ölü, 25 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cuma hutbesi: Bağımlılıkla mücadelede Ramazan bir fırsattır

Kırmızı bültenle aranan 23 suçlu yakalandı

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez, ABD'den yaptırımları kaldırmasını istedi

Bitlis’te hayat durdu, 304 köy yolu ulaşıma kapandı

Yarısı Bizden’de yeni düzenleme: 31 Aralık’a kadar başvuranlar yararlanacak

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İşgal reminin Gazze’ye hava saldırılarında 4 Filistinli şehid oldu