• BIST 100

    14765,59%0,37
  • DOLAR

    43,12% 0,22
  • EURO

    50,28% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6206,32% 0,20
  • Ç. ALTIN

    10070,24% 0,00

Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı

04 Şubat 2025, Salı 14:35
04 Şubat 2025, Salı 14:35
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir." dedi.

Malatya'da Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik binasında, 2025 yılı "Proje Tespit Küpeleri ve Verim Kayıt Defterleri" dağıtım programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir yaptı. Erişir, "Değerli yetiştiricilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle yeni doğacak kuzularımız için 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bol bereketli ve hayırlı bir üretim yılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir"

Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen söz aldı. Aygen, "Değerli yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz, hoş geldiniz. Bugün sizlere 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtılacak. Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yeni üretim yılı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.

"Üretelim, üretene destek olalım"

Son olarak, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın bir konuşma yaptı. Konuşmasında Akın, "Değerli yetiştiricilerimiz, 2025 yılı tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı istişare toplantımıza hoş geldiniz. Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir. Bunlara dikkat edelim. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her platformda söylüyoruz. Üretelim, üretene destek olalım; israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da inşallah her zaman sizlerin yanında olacağız. Siz yeter ki üretin, üretmeye devam edin. Tekrar toplantımıza hoş geldiniz. Bol bereketli bir üretim yılı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilerin sorunları ve istişareler

Programda ayrıca yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Eksikliklerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların devam edeceği dile getirildi. Program sonunda toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.

Etkinliğe Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın ile üreticiler, yetiştiriciler ve teknik personeller katıldı. (İLKHA)

Halep'te geçici ateşkes ilanı: PKK/SDG'ye şehri terk etmeleri için süre verildi

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5'i çocuk 14 şehit

Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da okullar kar nedeniyle tatil edildi

Rusya Dnipropetrovsk bölgesinde ilerleyişini sürdürüyor

Suriye'ye doğal gaz akışı başladı

Bakan Yerlikaya UNRWA Genel Komiseri Lazzarini ile görüştü

Elazığ'da eğitime kar engeli

HAMAS: İşgal, ateşkesin ikinci aşamasını engellemek için Gazze'ye saldırılar düzenliyor

Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti’ne geçen yıl 2 bin 814 başvuru yapıldı

81 ilin Milli Eğitim Müdürü Antalya'da toplandı

Malatya'da çıkan yangında bir ev tamamen yandı

Bakan Yumaklı: İçme ve kullanma suyunun sorumluluğu belediyelere aittir

Erivan-Bakü hattında yeni ticaret dönemi

Bursa’da fırtına nedeniyle asma tavan çöktü: 2 kişi son anda kurtuldu

JETCO toplantısında Eylem Planı ve Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzalandı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik gelişme

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Ishak Dar ile görüştü

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli rüzgar, kar ve sağanak uyarısı

Tunceli'de eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'da 100 bin sosyal konut inşa edeceğiz

Bulgaristan'da şiddetli yağışlar etkili oldu yerleşim yerleri su altında kaldı

MEB, Akademi Giriş Sınavı ve ÖABT’nin yapısı ile uygulama esaslarını güncelledi

Polonya'dan İHA kalkanı projesi

Siirt’te sağlık çalışanlarına verem farkındalık eğitimi

DMM’den Kahramanmaraş’taki sirenlerin çalmasıyla ilgili iddialara yalanlama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Halep'te geçici ateşkes ilanı: PKK/SDG'ye şehri terk etmeleri için süre verildi

Gazze'de ateşkese rağmen katliam: 5'i çocuk 14 şehit

Erzurum Valiliği 2024-2025 asayiş verilerini paylaştı

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin teklif TBMM'ye sunulacak

Nestle marka bebek mamaları 50 ülkeden toplatılıyor

Isparta’da 4 bin dolarlık cüzdanın sahibi bulundu

Bolu'da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı