• BIST 100

    15519,96%0,34
  • DOLAR

    43,28% -0,01
  • EURO

    50,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    6715,33% -0,05
  • Ç. ALTIN

    10952,17% -0,62

Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı

04 Şubat 2025, Salı 14:35
04 Şubat 2025, Salı 14:35
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir." dedi.

Malatya'da Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik binasında, 2025 yılı "Proje Tespit Küpeleri ve Verim Kayıt Defterleri" dağıtım programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir yaptı. Erişir, "Değerli yetiştiricilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle yeni doğacak kuzularımız için 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bol bereketli ve hayırlı bir üretim yılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir"

Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen söz aldı. Aygen, "Değerli yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz, hoş geldiniz. Bugün sizlere 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtılacak. Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yeni üretim yılı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.

"Üretelim, üretene destek olalım"

Son olarak, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın bir konuşma yaptı. Konuşmasında Akın, "Değerli yetiştiricilerimiz, 2025 yılı tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı istişare toplantımıza hoş geldiniz. Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir. Bunlara dikkat edelim. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her platformda söylüyoruz. Üretelim, üretene destek olalım; israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da inşallah her zaman sizlerin yanında olacağız. Siz yeter ki üretin, üretmeye devam edin. Tekrar toplantımıza hoş geldiniz. Bol bereketli bir üretim yılı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilerin sorunları ve istişareler

Programda ayrıca yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Eksikliklerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların devam edeceği dile getirildi. Program sonunda toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.

Etkinliğe Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın ile üreticiler, yetiştiriciler ve teknik personeller katıldı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pezeşkiyan ile görüştü

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Şırnak'ta 112 çağrı merkezi 2025 yılında 549 bin çağrı aldı

Torul-Tirebolu yolunun 2026 yatırım programından çıkarılması tepkiyle karşılandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kumarın her türlüsü yasaklanmalı, reklamı durdurulmalı

Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı

Malatya'da 2026 yılının ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

İşgal altındaki toraklarda Filistinliler genel greve gitti

Kayıp Nimet Kılıç için bölgede arama çalışmaları devam ediyor

Bakan Tunç: Bebeğe yönelik şiddet vicdanları yaraladı

Gaziantep Havalimanı kar nedeniyle uçuşlara kapatıldı

Gaziantep’te kar nedeniyle bazı kurumlar bir gün tatil edildi

Gazze Yönetim Komitesi, Refah Sınır Kapısı’nın gelecek hafta iki yönlü açılacağını duyurdu

Batman Basın Derneği Başkanı Uyanık’tan Doğunun Nabzı’na 11. Yıl Ziyareti

Diyarbakır’da 4 gün süreyle toplantı ve gösterilere yasak

RTÜK'ten bir televizyon kanalı ve 2 dijital platforma ceza

Tunceli’de PKK propagandasından 4 şüpheli gözaltında

İstanbul Valiliği’nden kreş’te darp iddialarına ilişkin açıklama

İstanbul’da drone destekli trafik denetimi: 444 araca ceza

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran İslamî Danışma Meclisi Başkanı Ghalibaf ile görüştü

Bakan Uraloğlu, Avrasya Üniversitesi’ndeki programa katıldı

Fransa’da “çocuksuz vagon” tartışması: Demiryollarına tepki yağıyor

Emekli Sandığı zam ve ek ödeme farkları yarın hesaplara yatacak

Bakan Tekin, üç ülkenin büyükelçilerini kabul etti

Don tehlikesi narenciyeyi vurdu, küçük üretici çaresiz kaldı

HÜDA PAR heyetinden medya kuruluşlarına ziyaret

İstanbul'da binlerce sikke ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi

Doğunun Nabzı Gazetesi 11 Yıl Tebrik Mesajları

Mersin OSB’de iş kazası: Elektrik arızasına müdahale eden işçi hayatını kaybetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan Pezeşkiyan ile görüştü

Meteorolojiden bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı uyarısı

Şırnak'ta 112 çağrı merkezi 2025 yılında 549 bin çağrı aldı

Torul-Tirebolu yolunun 2026 yatırım programından çıkarılması tepkiyle karşılandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kumarın her türlüsü yasaklanmalı, reklamı durdurulmalı

Diyarbakır’da kayıp kadının son görüntüleri ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli kar yağışı uyarısı