• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı

04 Şubat 2025, Salı 14:35
04 Şubat 2025, Salı 14:35
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir." dedi.

Malatya'da Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik binasında, 2025 yılı "Proje Tespit Küpeleri ve Verim Kayıt Defterleri" dağıtım programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir yaptı. Erişir, "Değerli yetiştiricilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle yeni doğacak kuzularımız için 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bol bereketli ve hayırlı bir üretim yılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir"

Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen söz aldı. Aygen, "Değerli yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz, hoş geldiniz. Bugün sizlere 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtılacak. Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yeni üretim yılı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.

"Üretelim, üretene destek olalım"

Son olarak, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın bir konuşma yaptı. Konuşmasında Akın, "Değerli yetiştiricilerimiz, 2025 yılı tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı istişare toplantımıza hoş geldiniz. Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir. Bunlara dikkat edelim. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her platformda söylüyoruz. Üretelim, üretene destek olalım; israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da inşallah her zaman sizlerin yanında olacağız. Siz yeter ki üretin, üretmeye devam edin. Tekrar toplantımıza hoş geldiniz. Bol bereketli bir üretim yılı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilerin sorunları ve istişareler

Programda ayrıca yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Eksikliklerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların devam edeceği dile getirildi. Program sonunda toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.

Etkinliğe Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın ile üreticiler, yetiştiriciler ve teknik personeller katıldı. (İLKHA)

Elazığ Umut Kervanı’ndan muhtaç ailelere yakacak yardımı

Ukrayna ordusu Donetsk’te Siversk’ten çekildi

Libya Başbakanı Dibeybe: Genelkurmay Başkanı Al-Haddad ve beraberindekiler hayatını kaybetti

Adalet Bakanı Tunç: Haymana’da düşen uçakla ilgili soruşturma başlatıldı

Trump'ın abluka kararına Venezuela'dan sert karşılık

Libya Genelkurmay Başkanı’nı taşıyan jetin enkazına ulaşıldı

Tarsus otoyolunda kaza: 1 yaralı

Polat: Asgari ücret, artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz

Konya’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş’ta 88 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Suriye'de uyuşturucu operasyonu: 162 bin captagon hapı ele geçirildi

Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Ankara'da düştü

Yüzyıllardır devam eden gelenek: Kavurma

Çin kıtalararası balistik füze stokladığı iddiasını reddetti

Güney Afrika’da sel felaketi: 4 ölü

Irak: İran'dan gelen doğalgaz akışı kesildi

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Son dakika: 2026 asgari ücret belli oldu! Yeni rakam 3. toplantı sonrası açıklandı

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Elazığ Umut Kervanı’ndan muhtaç ailelere yakacak yardımı

Ukrayna ordusu Donetsk’te Siversk’ten çekildi

Libya Başbakanı Dibeybe: Genelkurmay Başkanı Al-Haddad ve beraberindekiler hayatını kaybetti

Adalet Bakanı Tunç: Haymana’da düşen uçakla ilgili soruşturma başlatıldı

Trump'ın abluka kararına Venezuela'dan sert karşılık

Libya Genelkurmay Başkanı’nı taşıyan jetin enkazına ulaşıldı

Tarsus otoyolunda kaza: 1 yaralı