-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir." dedi.
Malatya'da Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik binasında, 2025 yılı "Proje Tespit Küpeleri ve Verim Kayıt Defterleri" dağıtım programı gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir yaptı. Erişir, "Değerli yetiştiricilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle yeni doğacak kuzularımız için 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bol bereketli ve hayırlı bir üretim yılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
"Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir"
Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen söz aldı. Aygen, "Değerli yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz, hoş geldiniz. Bugün sizlere 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtılacak. Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yeni üretim yılı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.
"Üretelim, üretene destek olalım"
Son olarak, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın bir konuşma yaptı. Konuşmasında Akın, "Değerli yetiştiricilerimiz, 2025 yılı tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı istişare toplantımıza hoş geldiniz. Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir. Bunlara dikkat edelim. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her platformda söylüyoruz. Üretelim, üretene destek olalım; israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da inşallah her zaman sizlerin yanında olacağız. Siz yeter ki üretin, üretmeye devam edin. Tekrar toplantımıza hoş geldiniz. Bol bereketli bir üretim yılı diliyorum." ifadelerini kullandı.
Yetiştiricilerin sorunları ve istişareler
Programda ayrıca yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Eksikliklerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların devam edeceği dile getirildi. Program sonunda toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.
Etkinliğe Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın ile üreticiler, yetiştiriciler ve teknik personeller katıldı. (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
Suudi Arabistan İranlı 5 diplomatın ülkeyi terk etmelerini istedi
Her yağış sonrası ortaya çıkan tablo değişmiyor: Sokaklar yine göle döndü
İran: İşgal altındaki topraklarda füze üstünlüğü sağladık
Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 6 yaralı
Siyonist rejim: Başaramadık
Hasar gören Rus tankeri Libya sularına sürükleniyor
Malatya'da motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
İran'dan Dimona Nükleer Santrali'nin de bulunduğu güney bölgesini hedef alan 6. dalga füze operasyonu
Çekya'da siyonist rejim ile bağlantılı silah fabrikası kundaklandı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan nükleer güvenlik riskini önlemek için itidal çağrısı
Kütahya'da silahlı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Polonya, Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
Cizre'de yamaçtan kopan dev kaya bir evin üzerine düştü
Dışişleri Bakanlığı: Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik baskıyı kınıyoruz
İran'dan Irak'a gaz akışı yeniden başladı
Bingöl'de otomobil devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Ukrayna: Rusya'ya ait Ka-52 helikopteri düşürüldü, mürettebat öldü
Down sendromlu genç hem eğitim hem de spor hayatında başarıları ile dikkat çekiyor
Vesikalık fotoğraflardan kalan hatıra: Şecere-i Tayyibe şehitleri
Kenya'da yolcu uçağı pistten çıktı
Palandöken: Yapılandırma ve hurda teşviki hem esnafı rahatlatır hem de ekonomiye canlılık kazandırır
Kuzey Kore'de yapılan seçimlerde Kim Jong-Un oyların yüzde 99,93'ünü aldı
Mardin’de sağanak etkili oldu: Uluslararası İpekyolu göle döndü
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
İran'ın 4 bin km uzaktaki Diego Garcia üssüne füze fırlatması savaşın seyrini nasıl değiştirir?
Rusya: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin çıkarları doğrultusunda kullanılan ulaşım ve enerji altyapı tesisleri vuruldu
İngiltere'de menenjit salgını hızla yayılıyor: Vaka sayısı 20'ye yükseldi, 2 ölü
Güney Kore'de fabrikada yangın: 11 ölü, 59 yaralı
Eskişehir'de trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Yükleniyor







