Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı

EKONOMİ 4.02.2025 14:35:28 0
Malatya
Haberi Sesli Oku

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, "Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir." dedi.

Malatya'da Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik binasında, 2025 yılı "Proje Tespit Küpeleri ve Verim Kayıt Defterleri" dağıtım programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir yaptı. Erişir, "Değerli yetiştiricilerimiz, hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle yeni doğacak kuzularımız için 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı ve istişare toplantısı gerçekleştireceğiz. Bol bereketli ve hayırlı bir üretim yılı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir"

Ardından, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen söz aldı. Aygen, "Değerli yetiştiricilerimiz ve üreticilerimiz, hoş geldiniz. Bugün sizlere 2025 yılı proje tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtılacak. Küpeleme işlemlerine ve kayıt defterlerinin doğru ve düzgün şekilde tutulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yeni üretim yılı tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun." dedi.

"Üretelim, üretene destek olalım"

Son olarak, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın bir konuşma yaptı. Konuşmasında Akın, "Değerli yetiştiricilerimiz, 2025 yılı tespit küpe ve verim kayıt defterleri dağıtımı istişare toplantımıza hoş geldiniz. Hiçbir yetiştiricimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için proje küpelerinin doğru şekilde takılması ve kayıtların titiz ve düzenli şekilde tutulması gerekmektedir. Bunlara dikkat edelim. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Her platformda söylüyoruz. Üretelim, üretene destek olalım; israf eden iflas eder, üreten hükmeder anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da inşallah her zaman sizlerin yanında olacağız. Siz yeter ki üretin, üretmeye devam edin. Tekrar toplantımıza hoş geldiniz. Bol bereketli bir üretim yılı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yetiştiricilerin sorunları ve istişareler

Programda ayrıca yetiştiricilerin yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar masaya yatırıldı. Eksikliklerin giderilmesi ve gerekli çalışmaların devam edeceği dile getirildi. Program sonunda toplu fotoğraf çekildi ve etkinlik sona erdi.

Etkinliğe Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selami Aygen, Proje Lideri Prof. Dr. Zeki Erişir, Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın ile üreticiler, yetiştiriciler ve teknik personeller katıldı. (İLKHA)


Adana'da Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans ve sağlık araçları törenle teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara bir araya geldi

Maliyeti "5 lira" olduğu iddia edilen UTTS çip fiyatlarıyla ilgili açıklama

Battalgazi Belediyesi 2025'te hizmet seferberliği başlatıyor

21 kişinin öldüğü Derik’teki çifte tır kazası davasında tutuklama talebi reddedildi

Kuzey Kuşak Yolu Kudüs Caddesi yeşil görünüme kavuşuyor

Ege Denizi'ndeki deprem İzmir'de hissedildi

Batman'da seyir halindeki yolcu otobüsü alev aldı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye'ye gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti

İsveç'te okula saldırı: 5 kişi vuruldu

Halk Sağlığı Genel Müdürü Demirkol, Şanlıurfa'da temaslarda bulundu

Şanlıurfa’da okul çevresindeki park aileleri endişelendiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İŞKUR Gençlik Programımızı devreye alıyoruz

15 Filistinli esir Türkiye'ye getiriliyor

HÜDA PAR Batman'da Kürtçe için kurs açacak, panel ve yürüyüş düzenleyecek

Gaziantep Kudüs Platformu Sözcüsü Özdemir: Gazze'ye omuz verme gayretinde olmalıyız

Beşik gibi sallanan Ege Denizi'nde 9 günde 754 deprem meydana geldi

Akdeniz’e kuvvetli fırtına uyarısı

Pirhüseyin sakinleri: canımıza kastedenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz

Şanlıurfa'da 'Siyer Yarışması'na 20 binin üzerinde başvuru yapıldı

Kafkasya'nın unutulmaz mücahidi: Şeyh Şamil

Migrenin belirtileri ve önleme yolları nelerdir?

"Zulme ortak olmaktan kaçınmak için boykotu sürdürmeliyiz"

"Manevi makamlara gelirken edep ve usule biraz daha riayet edilmeli"

Batı taklitçilerinin idama götürdüğü şehid: İskilipli Atıf Hoca

Malatya'da koyun ve keçi yetiştiricilerine 2025 proje tespit küpeleri dağıtıldı

Beklenen yağışların yağmaması soba satışlarını durdurdu

Şanlıurfa’da iki yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan şüpheli yakalandı

İstanbul'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

Yükleniyor