• BIST 100

    10608,26%0,54
  • DOLAR

    41,95% -0,01
  • EURO

    48,82% 0,18
  • GRAM ALTIN

    5548,45% 0,33
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Malatya'da "Milli Teknoloji Hamlesi" sergisine yoğun ilgi

12 Aralık 2024, Perşembe 18:30
12 Aralık 2024, Perşembe 18:30
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Vali Seddar Yavuz, öğretmen ve öğrencilerinin el emeği, göz nuru olan teknoloji ürünlerini, halkla buluşturmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Malatya'da teknoloji ve yeniliklerin sergilendiği "Milli Teknoloji Hamlesi" sergisinin, kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz'ün Hava Savunma Silahlarından oluşan maket koleksiyonu ile Malatya’daki okulların öğretmen ve öğrencilerinin el emeği göz nuru teknoloji ürünlerini halkla buluşturmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Sergimiz, çocuk ve gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor"

Vali Yavuz, milli teknoloji hamlesi kapsamında savunma sanayinde önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, "Geliştirdiğimiz yüksek teknolojili savunma sanayi ürünleri, ülkemizin bağımsızlığı, savunması ve güvenliğinde kritik bir rol oynamaya devam ediyor. Bu sergimiz, çocuk ve gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedeflemiş ve yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır" dedi.

"Gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşmaları, yarınımız için önemli bir adım olacaktır"

Çocukları ve gençleri bilim, teknoloji ve dijitalleşmeye yönelmeye teşvik ettiklerini belirten Vali Yavuz, "Bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda dünya ile rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirmek ve Türkiye’nin bu alandaki vizyonuna katkı sağlamak en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşmaları, ülkemizin daha parlak yarınlara ulaşmasında önemli bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Sergi, çocuklarımız ve gençlerimizin teknolojiye olan sevgisini pekiştiriyor"

Vali Yavuz, çocuklar ve gençlerin sergiye gösterdiği yoğun ilginin sevindirici olduğunu belirterek, "Çocuklarımız ve gençlerimizin teknolojiye olan güvenini ve sevgisini pekiştiriyor. Bu yüzyıl, ülkemiz için kalkınma, refah ve güvenli bir Türkiye yolunda büyük gelişmelere sahne olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet, sergi alanını gezerek, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi ve genç mucitlerle sohbet etti.

Sergide robotik sistemlerden yapay zekâ uygulamalarına, tarım teknolojilerinden çevre dostu enerji projelerine kadar birçok yenilikçi ürün yer aldı.

Açılış etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ortaokullar Arası Milli Teknoloji Hamlesi Resim Yarışması sonuçları açıklandı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sergi, 15 Aralık 2024 Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Açılışa; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, İl Emniyet Müdürü Arif Çl, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

ABD ile Kanada arasında gerilimi: Ticaret görüşmeleri askıya alındı

Tele 1 Televizyonu Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltında

Türkiye, İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

Türkiye İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

İstanbul'da trafik kazası: 4 yaralı

Meteoroloji’den uyarı: Batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum'da korkutan deprem

Vucic: Putin ve Trump dünyanın farklı bir siyasi haritasını oluşturmaya çalışıyor

İrlanda yeni cumhurbaşkanını seçecek

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 1’i çocuk 7 yaralı

Trump: israil, Batı Şeria'ya bir şey yapmayacak

Aydın’da torununu kurtarmak isterken hayatını kaybetti

HAMAS, İslami Cihad ve Fetih liderleri, ateşkesin ikinci aşaması için Kahire'de

Batman'da hafif ticari araç ile iki motosiklet çarpıştı: 6 yaralı

Konya’da 95 kişiye İŞKUR destekli istihdam fırsatı

Mardin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 1 tutuklama

Ankara Valisi Şahin, ANFİDAP üyelerini kabul etti

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

"Yağmur oluşturma" teknolojisi Hindistan'da başarıyla test edildi

Manisa’da kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

Beyaz Saray: Trump, 30 Ekim'de Şi Cinping ile görüşecek

İstanbul Valiliği’nden kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ile Kanada arasında gerilimi: Ticaret görüşmeleri askıya alındı

Tele 1 Televizyonu Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ gözaltında

Türkiye, İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

Türkiye İran ve Afganistan'dan ortak demiryolu projesi

İstanbul'da trafik kazası: 4 yaralı

Meteoroloji’den uyarı: Batı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor

Erzurum'da korkutan deprem