Malatya'da "Milli Teknoloji Hamlesi" sergisine yoğun ilgi

Tarih: 12.12.2024 18:30 Güncelleme: 12.12.2024 18:30
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Vali Seddar Yavuz, öğretmen ve öğrencilerinin el emeği, göz nuru olan teknoloji ürünlerini, halkla buluşturmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Malatya'da teknoloji ve yeniliklerin sergilendiği "Milli Teknoloji Hamlesi" sergisinin, kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz'ün Hava Savunma Silahlarından oluşan maket koleksiyonu ile Malatya’daki okulların öğretmen ve öğrencilerinin el emeği göz nuru teknoloji ürünlerini halkla buluşturmanın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

"Sergimiz, çocuk ve gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor"

Vali Yavuz, milli teknoloji hamlesi kapsamında savunma sanayinde önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, "Geliştirdiğimiz yüksek teknolojili savunma sanayi ürünleri, ülkemizin bağımsızlığı, savunması ve güvenliğinde kritik bir rol oynamaya devam ediyor. Bu sergimiz, çocuk ve gençlerimizin teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedeflemiş ve yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır" dedi.

"Gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşmaları, yarınımız için önemli bir adım olacaktır"

Çocukları ve gençleri bilim, teknoloji ve dijitalleşmeye yönelmeye teşvik ettiklerini belirten Vali Yavuz, "Bilim, sanayi ve teknoloji yolculuğunda dünya ile rekabet edebilecek bir gençlik yetiştirmek ve Türkiye’nin bu alandaki vizyonuna katkı sağlamak en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilim ve teknolojiyle buluşmaları, ülkemizin daha parlak yarınlara ulaşmasında önemli bir adım olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Sergi, çocuklarımız ve gençlerimizin teknolojiye olan sevgisini pekiştiriyor"

Vali Yavuz, çocuklar ve gençlerin sergiye gösterdiği yoğun ilginin sevindirici olduğunu belirterek, "Çocuklarımız ve gençlerimizin teknolojiye olan güvenini ve sevgisini pekiştiriyor. Bu yüzyıl, ülkemiz için kalkınma, refah ve güvenli bir Türkiye yolunda büyük gelişmelere sahne olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Seddar Yavuz ve beraberindeki heyet, sergi alanını gezerek, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi ve genç mucitlerle sohbet etti.

Sergide robotik sistemlerden yapay zekâ uygulamalarına, tarım teknolojilerinden çevre dostu enerji projelerine kadar birçok yenilikçi ürün yer aldı.

Açılış etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ortaokullar Arası Milli Teknoloji Hamlesi Resim Yarışması sonuçları açıklandı ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Sergi, 15 Aralık 2024 Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Açılışa; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu, 7. Anajet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Hüseyin Sabri Akyol, İl Emniyet Müdürü Arif Çl, İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer, Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Putin, Ortadoğu Özel Temsilcisini görevden aldı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 11 ölü

İşgalci siyonist rejim Gazze’nin enkazını da çalıyor, bugünü öldürüp geleceği yağmalıyor

Şanlıurfa’da trafik kazası: 1 çocuk hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

Gaziantep'te ruhsatsız silah operasyonu: 7 gözaltı

İnşaat maliyet endeksi yüzde 22, 40 arttı

Brent petrol 69,70 dolardan işlem görüyor

Soykırımın psikolojik bedeli: Golanili bir işgalci asker daha intihar etti

Şanlıurfa’da yaz Kur’an kursları çocukların ilgisiyle devam ediyor

Cenin'de işgalciler şehit ettikleri Filistinliyi araçla ezdi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 21 ilde 304 torbacı yakalandı

TKDK'dan Gaziantep'te kırsal kalkınma ve tarım sektörüne destek

Birçok suçtan aranan şahıs yakalandı

Şanlıurfa’da silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Batman'da din görevlilerine 'baba olmak' eğitimi

CHP'li Şile Belediyesine yolsuzluk operasyonu

Gazze'de sabahtan bu yana en az 53 şehit

Eşinin verdiği böbrekle sağlığına kavuştu

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Gaziantep’te kaza sonrası taraflar arasında kavga: 6 yaralı, 12 gözaltı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Muhammed el-Hindi: Gerçek bir anlaşmanın önündeki tek engel Netanyahu'nun inadı

Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız, cumartesi sabahı tarihi bir konuşma yapacak

Emekli zamları ve yeni düzenlemeler Meclis'ten geçti

Beyaz Saray'da gizli görüşme: Gazze için ABD, Katar ve siyonist rejim masada

HAMAS: Ateşkes için ciddi ve sorumlu biçimde çalışıyoruz

Katil Netenyahu: Bir anlaşma istiyoruz ama her bedeli ödemeyiz

Siyonist rejim Gazze'de bir anne ve üç çocuğunu şehit etti

Bakan Işıkhan: 5 immünoterapi ilacı geri ödeme listesine alındı

Azerbaycan ile BAE'den Kapsamlı Ekonomik Ortaklık anlaşması

Yükleniyor