• BIST 100

    9356,04%-1,26
  • DOLAR

    38,80% 0,01
  • EURO

    44,07% 0,49
  • GRAM ALTIN

    4217,16% 2,29
  • Ç. ALTIN

    6731,05% 1,32

Malatya'da "Muhtarlık Akademisi" sona erdi

GÜNDEM 14.12.2024 14:19:23 0
Malatya

Yeşilyurt Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Muhtarlık Akademisi" eğitim programının ardından mahalle muhtarlarına sertifikaları takdim edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, muhtarların görev ve yetki alanlarında daha başarılı olmaları için düzenlenen eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi.

Eğitim semineriyle mahalle muhtarlarının görev ve yetki alanlarındaki hizmetleri daha verimli bir şekilde yerine getirmelerine katkı sunduklarını ifade eden Başkan Geçit, muhtarların kent yönetiminin en önemli paydaşlarından olduğunu ifade etti.

Geçit, "Muhtarlarımız, halkımızla en doğrudan ilişkiyi kuran, onların taleplerini ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayarak çözüme kavuşturmak için çaba harcayan önemli şahsiyetlerdir. Bu nedenle, muhtarlarımızın gelişen yerel yönetim uygulamaları ve güncel mevzuatla ilgili daha fazla bilgi sahibi olması, yalnızca mahallelerimizin değil, şehrimizin de daha sağlıklı bir şekilde yönetilmesini sağlayacaktır. Muhtarlık Akademisi’nin, muhtarlarımızın sorumluluk bilincini artırarak mahallelerimizdeki sorunların çözümüne daha hızlı ve etkili bir şekilde katkı sunacağına, aynı zamanda yerel yönetimler ile vatandaşlar arasındaki iletişimin daha güçlü temeller üzerinde inşa edileceğine inanıyorum. Eğitim programının sonunda kazanılan bilgi ve beceriler, muhtarlarımızın halkımıza daha kaliteli hizmet sunma noktasında önemli birer rehber olacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman muhtarlarımızla birlikte ilçemizin hem bugünlerinde hem de yarınlarına hizmet ediyoruz. Bundan sonrada birlikte güçlü bir belediyecilik anlayışını inşa etmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren uyum içinde çalıştığımız muhtarlarımızla, birlik ve beraberliğimiz her zaman devam edecektir.  ‘Muhtarlık Akademisi’nin hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Turgut Özal Üniversitemizin öğretim görevlilerine, Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüze ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Muhtarların kendilerini her alanda yetiştirmelerinin önemli olduğunu söyleyen Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, "Muhtarlar mahallelerdeki sorun ve talepleri üst yönetimlere ileten, çözüm bulunmasına katkı sunan önemli isimlerdir. Muhtarlarımızın her alanda kendilerini yetiştirmeleri bu açıdan önemlidir. Vatandaşlarımızla kent yönetimleri arasında köprü vaziyeti gören muhtarlarımıza destek olmak için Yeşilyurt Belediyesiyle iş birliği halinde verimli bir program düzenledik. Verilen eğitimlerin muhtarlarımızın çalışmalarına faydalı olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ise Muhtarlık Akademisi'nin değerli bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Muhtarlarımızın kendilerini yenilemeleri, bilgilerini tazelemeleri ve güncellemeleri her açıdan önemlidir. Kanun ve yönetmeliklerin yanı sıra muhtarlarımızın çalışma alanlarını ilgilendiren konu başlıkları üzerine düzenlenen bu akademinin muhtarlarımızın hizmetlerine önemli katkılar sunacaktır. Köklü bir geçmişe sahip olan muhtarlık kurumunun son yıllarda daha fazla önemsenmesi, Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından 19 Ekim'in Muhtarlar Günü ilan edilmesi muhtarlarımızın ne kadar değerli ve önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. Bizler muhtarlarımızın çalışmalarından ve hizmetlerinden gurur duyuyoruz. Pandemi ve deprem sürecinde saha çalışmalarını planlarken muhtarlarımızdan ciddi destekler aldık. Tüm muhtarlarımıza özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarlarına sertifikaları takdim edilirken, Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Şahin Demirci ise Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e muhtarlık yeleği hediye etti.

Sertifika takdim törenine; Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AFAD İl Müdürü Ali Altındal, Muhtar Dernek Başkanları ve mahalle muhtarları katıldı. (İLKHA)

Ali Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 3 suçlu daha ülkemize getirildi

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetim ve muhtaç çocuklara bayramlık giydirdi

Avrupa Raportörü Cluit: israilin Gazze'deki eylemleri soykırım ve etnik temizliğe işaret ediyor

UNRWA: Gazze'ye ulaşan yardımlar, samanlıkta iğne aramak gibi

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze'de açlık tehlikesi büyüyor

Meteoroloji'den sağanak ve toz taşınımı uyarısı

Euro-Med: Gazze'de soykırım ve zorunlu göç durmalı

Dünya Alimler Birliği Filistin Komisyon Başkanı Ebu Ras: Siyonistler tarihten silinmeli

ABD'den Suriye'ye yönelik yaptırımlarda geri adım

Zini'nin "esir takasına karşı olduğu ve Gazze'ye yönelik savaşın kalıcı olacağı" sözlerine tepki

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nde tasfiye: Onlarca personel işten çıkarıldı

Siyonist saldırılar yine çadırları, evleri ve sivilleri hedef aldı: 76 şehit

ABD Kongre üyesinin "Gazze'ye nükleer atılması" söylemi tepki çekti

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Gaziantep'te motosiklet sürücülerinden Gazze protestosu

İletişim Başkanı Altun: Dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynak sorgulanmalı

Peygamber Sevdalıları: Günümüzün Kuvayı Milliyesi olan HAMAS desteklenmeli

Almanya'da bir kadın tren istasyonunda bıçaklı saldırı düzenledi: 12 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergiledi

Sudan ordusu, stratejik şehri geri aldı

Pakistan ve Hindistan hava sahası yasağını karşılıklı uzattı

HAMAS: İlaç deposunun vurulması sağlık sektörünü yok etmenin bir göstergesidir

Cizre'deki kitap okuma yarışmasında 1 milyon 862 bin sayfa okundu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

İran ve ABD arasında 5. tur müzakereler sona erdi

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ