• BIST 100

    9998,2%-1,08
  • DOLAR

    40,02% 0,12
  • EURO

    46,96% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4251,56% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6816,95% 0,06

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

22 Mayıs 2025, Perşembe 08:46
22 Mayıs 2025, Perşembe 08:46
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliği ile Semt Konaklarında açılan Nezaket Okulları'na kayıtlı öğrenciler tarafından yıl sonu etkinliği

Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde öğrenim gören 270 Nezaket Sınıfı öğrencisine yönelik "Nezaket Okulları Yıl Sonu Etkinliği" Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Program, Şehit Engin Tilbaç Eğitim Merkezi öğrencilerinden Ahmet Yazgan ve İkra Hanım Öndüç'ünun Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. 

Daha sonra Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından "Çocuklarımızın dilinden hoş geldiniz" sahne performansı sergilendi Akabinde Melekbaba Semt Konağı öğrencileri, "Şehitlerimiz ve bayrak devri" gösterisini sahneledi. 

Gösterilerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Nezaket Okulları'ndan mezun olan öğrencileri tebrik eden Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Bugün sahne çocuklarımızın, onlar söyleyecek biz dinleyeceğiz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ile il, ilçe müftülüklerimizle başarılı bir koordinasyonla çalışmalarımızı yürütüyoruz." açıklamasını yaptı.

Nezaket Okulları'na rağbetin yoğun olduğunu belirten Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Mükremin Yağbasan, "2015 yılında İl Müftülüğü ve Malatya Büyükşehir Belediyesi 4-6 yaş Nezaket Okullarını başlattı. O dönemde sadece bir sınıfta başlayan Nezaket Okulları, Rabbimin bereketi ile büyüdü. Sadece Büyükşehir Belediyemize bağlı 12 tesisimizde 18 sınıf ve 270 öğrencimiz var. Müftülüğün açtığı tesislerdeki öğrencilerimizi de saymadım. Nezaket Okulları'mızda eğitim gören öğrencilerimizi her yıl mezun ediyor, onların kalplerine birer tohum ekiyoruz. Bu tohumun büyümesi ve gelişmesi için siz değerli velilerimizim büyük desteklerine ihtiyacımız var. İnşallah böyle küçük dokunuşlarla gelecek neslin, güzel kokular yayan güller gibi yetiştiğini göreceğiz." dedi.

Programları nedeniyle il dışında olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, telefon bağlantısı ile salondaki öğrencilere ve velilere seslenerek, "Çocuklarımız bir dönemi daha bitirdi. Eminim ki çok güzel eğitimler aldılar. Bundan dolayı da bizler çok mutluyuz. Belediyecilik hizmetleri denilince akla, inşaat, yol, çevre düzenlemeleri gibi çalışmalar gelir ama bizim en önemli görevlerimizden biri de hizmetlerimizin ve çalışmalarımızın insan odaklı olmasıdır.  Onun için biz çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Çocuklarımıza ve ailelerine tatilde huzurlu günler diliyorum. Programda emeği geçen başta il müftülüğümüze, diyanet çalışanlarımıza, öğretmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyor, çocukların da gözlerinden öpüyorum." diye belirtti.

Protokol konuşmalarının ardından Nezaket Okullarında eğitim gören 270 öğrenciye temsili karne töreni düzenlendi. Akabinde öğrenciler tarafından ilahiler, şiirler, minik asker gösterisi, değerler eğitimi gösterisi sergilendi.

Çeşitli ilahi dinletilerin yer aldığı etkinlikte son olarak, öğrencilere ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

El Halil'de işgalcilerin ağır yaraladığı genç, şehit düştü

Gazze'de çocuklar arasında menenjit vakalarında artış

UNRWA: Gazze’deki çocukların hayatı ölüm ve yıkımla damgalı

Trump, tarifeleri ertelemeyeceğini açıkladı

Manavgat Belediye Başkanı, görevinden uzaklaştırıldı

Bakan Yumaklı, yarın için uyardı: Orman yangını riski daha üst seviyeye çıkıyor

Katar: Doha'daki Gazze ateşkes görüşmelerine "olumlu katılım" var

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tutuklandı

Kassam, "Davud'un Taşları"yla işgalcileri kırıp geçiriyor!

Trump, Rusya'ya karşı yeni yaptırımları kabul etmeyi düşündüğünü söyledi

İşgalin Lübnan'a saldırısında 2 şehit, 3 yaralı

Libya’da Dibeybe’den milislere uyarılar

Buz da besin zehirlenmesine neden olabilir!

Batman'da kaybolan yaşlı kadın sağ olarak bulundu

İletişim Başkanı Altun: Suriye halkı yeniden küllerinden doğmuştur

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 575'e yükseldi

Teksas’taki sellerin ekonomik kaybı 22 milyar dolar

DMM, mağarada "tuzaklama" yapıldığı iddialarını yalanladı

Manavgat Belediye Başkanı ile yardımcısı tutuklandı

Gaziantep'te toplu sünnet töreni düzenlendi

Kahire'de telekomünikasyon yangınında 4 kişi öldü, iletişimler  kesildi

Yalnız yaşayan hasta kadın böbrek nakli için yardım eli bekliyor

Askerî Uzman Ebu Zeyd: Beyt Hanun pususu, ateşle verilmiş bir siyasi mesaj!

ANFİDAP: ZİM gemilerine limanlarımız da, vicdanlarımız da kapalı!

Kozluk’ta kaybolan vatandaş bulundu

Batman'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası kadın mağarada bulundu

MÜSDAV 'Aile Umresi' başladı: İlk kafile kutsal topraklara ulaştı

YKS sonuçları öncesi bekleme değil hazırlanma zamanı!

Mardin'de 7 araç birbirine girdi: 3 yaralı

Siirt’te temizlik ve ilaçlama çalışmaları sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


El Halil'de işgalcilerin ağır yaraladığı genç, şehit düştü

Gazze'de çocuklar arasında menenjit vakalarında artış

UNRWA: Gazze’deki çocukların hayatı ölüm ve yıkımla damgalı

Trump, tarifeleri ertelemeyeceğini açıkladı

Manavgat Belediye Başkanı, görevinden uzaklaştırıldı

Bakan Yumaklı, yarın için uyardı: Orman yangını riski daha üst seviyeye çıkıyor

Katar: Doha'daki Gazze ateşkes görüşmelerine "olumlu katılım" var