• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

Malatya'da Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

19 Aralık 2024, Perşembe 05:36
19 Aralık 2024, Perşembe 05:36
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya'nın sanayi ve teknoloji alanındaki hedeflerini belirlemek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla düzenlenen Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu (SANTEK) toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "İlimize yatırım ve istihdam konularında destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yavuz, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin ardından şehrin yeniden imarı ve inşası için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yönetmeliği kapsamında oluşturulan Kurul, ilin sanayi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek, sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla yılda en az bir kez toplanıyor. Sekretarya görevi İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yürütülen toplantılar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belirlenen gündem çerçevesinde düzenleniyor.

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 2023 yılı toplantıları ertelenmişti. Bu yılki toplantıyla birlikte, Malatya'nın sanayi ve teknoloji ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalara yeniden hız kazandırıldı.

Toplantıda, ilin sanayi altyapısının geliştirilmesi, teknoloji transferi, Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması, organize sanayi bölgelerinde (OSB) yaşanan sorunların çözülmesi ve bölgedeki yatırım olanaklarının genişletilmesi konuları detaylı bir şekilde değerlendirildi.

Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu toplantısı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi. Vali Yavuz, toplantının il için bereketli ve verimli olmasını diledi ve sunumların gerçekleştirilmesi için ilgili birimlere sözü bıraktı.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Toplantıya, Vali Seddar Yavuz'un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İnönü Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Vali Yrd. Reşit Özer Özdemir, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. Basri İlhan ve birçok kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı. (İLKHA)

Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı

Meteoroloji’den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'ya 400 milyon TL değerinde eğitim kompleksi

İstanbul'da orman yangını

MEB'den bütçe yönetiminde dijitalleşme ve yapay zekâ desteği

AP: Amerikan güvenlik şirketi Gazze'de açlık çeken sivillere ateş açtı

Karaali'de yangın sonrası çağrı: Her şeye ihtiyacımız var bizi yalnız bırakmayın

YHT hatlarında taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

BM: Gazze halkının yüzde 97'si açık alanlarda uyuyor

Vali Yavuz: Asayiş ve diğer olaylarda Türkiye ortalamasından daha iyi bir noktadayız

Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Endonezya, Gazze'deki Endonezya hastanesinin müdürünü katleden işgal rejimini kınadı

Bingöl’de işgücü uyum programı başvurularında yarın son gün

Suudi ordusu ilk THAAD füze savunma ünitesini konuşlandırdı

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme