• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,36% 0,03
  • EURO

    51,15% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6420,91% 0,05
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim

20 Kasım 2025, Perşembe 13:09
20 Kasım 2025, Perşembe 13:09
Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, market, fırın, kasap, pastane ve çeşitli gıda satışı yapan işletmelerde geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş ve ambalajı açılmış ürünler tespit edilerek toplatıldı. Geçit, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ihmale, hiçbir sorumsuzluğa müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ziyaret ettikleri işletmelerde ürün gramajı, hijyen kuralları, fiyat etiketi kontrolü, raf düzeni, çalışanların temizlik kurallarına uyumu ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin tespiti gibi kriterleri tek tek inceledi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için esnafa uyarılarda bulunulurken, mevzuata aykırı durumlara ilişkin gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Esnafa güler yüzlü bir şekilde bilgilendirmeler yapan zabıta ekipleri, denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları ise Zabıta Müdürlüğüne bildirmelerini istedi. Gıdaların uygun koşullarda muhafaza edilmesini sağlamak ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını önlemek amacıyla titiz bir çalışma yürüten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen son kullanımı geçmiş ürünleri topladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, denetimler sırasında toplanan son kullanma tarihi geçmiş, ambalajı açılmış kusurlu ürünlerle ilgili olarak Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü binası önünde açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen, “Yeşilyurt’ta yaşayan her bir vatandaşımızın sağlıklı, güvenilir ve standartlara uygun ürünlere ulaşmasını sağlamak için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ihmale, hiçbir sorumsuzluğa müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Son kullanımı geçmiş veya uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri tespit ederek gerekli yasal işlemleri uyguladıklarını sözlerine ekleyen Geçit, “Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin ortaklaşa gerçekleştirdikleri denetimlerle hem gıda güvenliğini hem de tüketici haklarını korumaya yönelik titiz bir çalışma gerçekleşti. Denetimlerde, bazı işletmelerde son kullanma tarihi geçmiş, gramajı eksik ve ambalajında eksik olan ürünlere, uygun olmayan saklama koşullarına ve tüketici güvenliğini tehlikeye atan çeşitli ihlallere rastlanmıştır. Bu ürünler ekiplerimizce toplatılmış, ilgili işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Amacımız ceza kesmek değil, ilçemizde standartları yükseltmek ve sağlıklı bir ticaret ortamı oluşturmaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden değerlidir. Denetimlerde ayrıca raf ve kasa fiyatları da titizlikle incelendi.” ifadelerini kullandı.

Geçit, halk sağlığını ilgilendiren hiçbir konuda taviz vermeden, denetimleri artırarak sürdüreceklerine değinirken, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun; temiz, güvenilir ve sağlıklı bir Yeşilyurt için biz ve ekiplerimiz sahada olmaya devam edeceğiz. İlçemizin marka değerine zarar verecek hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğiz. Denetimleri başarıyla, titizlikle gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda esnaflara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Geçit, “Buradan tüm esnafımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Lütfen ürünlerin son kullanma tarihlerini düzenli kontrol edelim, raflarımızı temiz ve düzenli tutalım, vatandaşımızın sağlığını riske atacak en küçük bir duruma dahi izin vermeyelim. Hepimiz aynı ilçede yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz, aynı ekmeği paylaşıyoruz. Bu nedenle gıda güvenliği konusunda gösterilecek hassasiyet hepimizin ortak sorumluluğudur. Hemşehrilerimizden de ricamız, şüpheli gördükleri ürünlerle ilgili durumları 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden Zabıta Hizmetleri Müdürlüğümüze ya da Ticaret İl Müdürlüğümüze bildirmeleridir. Bu konudaki duyarlılık, bizim denetim gücümüzü daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu

ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı

Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti

Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak

Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü

Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi

İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı

Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi

Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti

Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor

Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

Gaziantep’te çocuklar camide buluştu

Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı

Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır

Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu

ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı