• BIST 100

    16055,59%2,91
  • DOLAR

    44,04% 0,02
  • EURO

    51,27% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7356,58% 1,12
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim

20 Kasım 2025, Perşembe 13:09
20 Kasım 2025, Perşembe 13:09
Malatya’da son kullanım tarihi geçmiş ürünlere karşı sıkı denetim
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, market, fırın, kasap, pastane ve çeşitli gıda satışı yapan işletmelerde geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş ve ambalajı açılmış ürünler tespit edilerek toplatıldı. Geçit, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ihmale, hiçbir sorumsuzluğa müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ziyaret ettikleri işletmelerde ürün gramajı, hijyen kuralları, fiyat etiketi kontrolü, raf düzeni, çalışanların temizlik kurallarına uyumu ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin tespiti gibi kriterleri tek tek inceledi. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için esnafa uyarılarda bulunulurken, mevzuata aykırı durumlara ilişkin gerekli yasal işlemler başlatıldı.

Esnafa güler yüzlü bir şekilde bilgilendirmeler yapan zabıta ekipleri, denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları ise Zabıta Müdürlüğüne bildirmelerini istedi. Gıdaların uygun koşullarda muhafaza edilmesini sağlamak ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışını önlemek amacıyla titiz bir çalışma yürüten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen son kullanımı geçmiş ürünleri topladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, denetimler sırasında toplanan son kullanma tarihi geçmiş, ambalajı açılmış kusurlu ürünlerle ilgili olarak Zabıta Hizmetleri Müdürlüğü binası önünde açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için her türlü tedbiri aldıklarını söyleyen, “Yeşilyurt’ta yaşayan her bir vatandaşımızın sağlıklı, güvenilir ve standartlara uygun ürünlere ulaşmasını sağlamak için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ihmale, hiçbir sorumsuzluğa müsamaha göstermemiz mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Son kullanımı geçmiş veya uygun koşullarda muhafaza edilmeyen ürünleri tespit ederek gerekli yasal işlemleri uyguladıklarını sözlerine ekleyen Geçit, “Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin ortaklaşa gerçekleştirdikleri denetimlerle hem gıda güvenliğini hem de tüketici haklarını korumaya yönelik titiz bir çalışma gerçekleşti. Denetimlerde, bazı işletmelerde son kullanma tarihi geçmiş, gramajı eksik ve ambalajında eksik olan ürünlere, uygun olmayan saklama koşullarına ve tüketici güvenliğini tehlikeye atan çeşitli ihlallere rastlanmıştır. Bu ürünler ekiplerimizce toplatılmış, ilgili işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Amacımız ceza kesmek değil, ilçemizde standartları yükseltmek ve sağlıklı bir ticaret ortamı oluşturmaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı her şeyden değerlidir. Denetimlerde ayrıca raf ve kasa fiyatları da titizlikle incelendi.” ifadelerini kullandı.

Geçit, halk sağlığını ilgilendiren hiçbir konuda taviz vermeden, denetimleri artırarak sürdüreceklerine değinirken, “Vatandaşlarımızın içi rahat olsun; temiz, güvenilir ve sağlıklı bir Yeşilyurt için biz ve ekiplerimiz sahada olmaya devam edeceğiz. İlçemizin marka değerine zarar verecek hiçbir girişime asla müsaade etmeyeceğiz. Denetimleri başarıyla, titizlikle gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda esnaflara ve vatandaşlara çağrıda bulunan Geçit, “Buradan tüm esnafımıza bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Lütfen ürünlerin son kullanma tarihlerini düzenli kontrol edelim, raflarımızı temiz ve düzenli tutalım, vatandaşımızın sağlığını riske atacak en küçük bir duruma dahi izin vermeyelim. Hepimiz aynı ilçede yaşıyoruz, aynı havayı soluyoruz, aynı ekmeği paylaşıyoruz. Bu nedenle gıda güvenliği konusunda gösterilecek hassasiyet hepimizin ortak sorumluluğudur. Hemşehrilerimizden de ricamız, şüpheli gördükleri ürünlerle ilgili durumları 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz üzerinden Zabıta Hizmetleri Müdürlüğümüze ya da Ticaret İl Müdürlüğümüze bildirmeleridir. Bu konudaki duyarlılık, bizim denetim gücümüzü daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi

Vietnam’da yakıt krizi kapıda, uzaktan çalışma geri dönüyor

Gazze için hukuki seferberlik: Küresel Sumud Filosu’nun yanındayız

Kazakistan’da yeni anayasa için sandık kuruluyor

Duruşma görüntülerini paylaşanlar hakkında soruşturma

Kapıkule’de 8 kilo kokain ele geçirildi

İşgalci rejimin Lübnan'da katliamları sürüyor

Sakarya'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Battalgazi’de yol çalışmaları sürüyor

Yetimler Vakfı Gazze'de sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Türkiye nükleer enerji vizyonunu Paris’te anlattı

İstanbul’da forex dolandırıcılığı operasyonu: 140 gözaltı

HÜDA PAR Milletvekili Demir, ‘sahte bayrak’ operasyonlarına dikkat çekti: Siyonistlerin oyununa gelmeyelim!

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

İzmir’de 1.200 yataklı yeni şehir hastanesi kurulacak

Afyonkarahisar’da araçta uyuşturucu ele geçirildi

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan iş yerleri kapatıldı

Siirt’te 5 hastanın tam kapalı kalp damarı açıldı

Adana’da üst geçit krizi: Vatandaşlar trafikte canını riske atıyor

Mardin’de kuduz şüphesiyle bir mahalle karantinaya alındı

Kastamonu’da silah operasyonu

Irak, hava sahasını 3 gün daha kapattı

Vakıf üniversitesinde ayrımcılık iddiaları

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan, İran'a yardım gönderdi

Lavrov ve Arakçi bölgedeki son gelişmeleri ele aldı

Malatya OSB'de yeni meslek lisesi açılıyor

İspanya'dan rapor geldi: Rojin Kabaiş'in telefonuna tam erişim sağlanamadı

'Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da ilk defa açıldı

Kenya'da sel: 49 ölü

Gazze Şeridi'ne ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: Şehit sayısı 72 bin 134'e yükseldi