• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Malatya'da tarım projeleri ile rekor üretim

13 Kasım 2024, Çarşamba 12:28
13 Kasım 2024, Çarşamba 12:28
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toplamda 2 bin 78 üreticiye 948 bin 500 kilogram tohum ve 906 bin 144 adet sebze fidesi dağıtımının gerçekleştirildiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, 10 bin 801 ton hasat ile 600 ton sebze elde edildiğini söyledi.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, 2024 yılı tarım projeleri kapsamında yapılan çalışmaları ve elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Akar, nohut, kuru fasulye, sebze, arpa ve buğday yetiştiriciliği projeleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Nohut yetiştiriciliği projesinde, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerine toplam 118 bin 300 kilogram nohut tohumluğunun dağıtıldığını aktaran Akar, 199 üreticinin 7 bin 900 dekar alanda yaptığı ekim sonunda yaklaşık bin 180 ton nohut elde edildiğini söyledi.

Kuru fasulye yetiştiriciliği projesinde ise Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerine toplam 8 bin 300 kilogram kuru fasulye tohumluğunun dağıtıldığını kaydeden Akar, 45 üretici, 555 dekar alanda ekim yaparak yaklaşık 165 ton kuru fasulye ürettiğini söyledi.

Akar, sebze yetiştiriciliği projesi kapsamında Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerine toplam 906 bin 144 adet sebze fidesi dağıtıldığını ve 624 üreticinin, 300 dekar alanda dikim yaparak yaklaşık 600 ton sebze elde ettiğini belirtti.

Arpa yetiştiriciliği projesinde Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerine toplam 400 bin kilogram arpa tohumluğunun dağıtıldığını ifade eden Akar, 561 üretici, 20 dekar alanda ekim yaparak yaklaşık 6 bin ton arpa ürettiğini söyledi.

Buğday yetiştiriciliği projesinde ise Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçelerine toplam 421 bin 900 kilogram buğday tohumluğunun dağıtıldığını kaydeden Akar, 649 üreticinin, 21bin dekar alanda ekim yaparak yaklaşık 9 bin 450 ton buğday elde ettiğini aktardı.

Toplamda 2 bin 78 üreticiye 948 bin 500 kilogram nohut, kuru fasulye, arpa ve buğday tohumu ve 906 bin 144 adet sebze fidesi dağıtımının gerçekleştirildiğini ve 10 bin 801 ton hasat ile 600 ton sebze elde edildiğine dikkat çeken Akar, bu projelerin toplam bütçesi 21 milyon 705 bin 43 TL olup, Bakanlık katkısı 14 milyon 528 bin 782 TL, üretici katkısı ise 7 milyon 176 bin 261 TL olduğunu söyledi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mardin-Diyarbakır yolunda yoğun kar nedeniyle ulaşım aksadı

Malatya'da 78 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Malatya'da imam hatip okullarından teravih buluşması

Batman Petrol Gazetesi 23. Yayın Yılını Kutluyor

Afganistan Savunma Bakanı: Savaş ve barış Pakistan'a bağlı

ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı(rıldı): Saldırılar İran rejimini deviremez

Muş'ta İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki: Bu saldırılar karşı çıkılmadıkça devam edecektir

İran, Tahran'da rafineriye saldırıya karşılık Hayfa'daki rafineriyi vurdu

ABD'de etkili olan fırtına nedeniyle 4 ölü, 12 yaralı

Ağrı’da kar geçit vermedi, vatandaşlar köy yolundan geri döndü

Kayseri'de uyuşturucu operasyonu: 1gözaltı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Ankara’da STK temsilcileriyle iftar programında buluştu

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 6 binden fazla sivil bina zarar gördü

ABD'den siyonist rejime yeni silah satışı: ABD yönetimi “acil durum” yetkisiyle onayladı

Rusya füze ve İHA'lar ile Ukrayna'yı vurdu: 7 ölü

Erdemci: Siyonist işgal ve ABD destekli saldırılarda en büyük bedeli çocuklar ödüyor

Gaziantep'te 179 tarihi sikke ele geçirildi: 1 gözaltı

Çanakkale açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı

Pakistan'da bombalı saldırı: 2 ölü, 31 yaralı

Hatay'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 1 gözaltı

Gazprom: Avrupa'da kışa hazırlık için depolanan gaz tükendi

İran, Basra Körfezi’nde ABD’ye ait petrol tankerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 294'e yükseldi

Ters dönen araçta burnu dahi kanamadan kurtuldu

Mersin'de Gazze’de devam eden siyonist vahşete ve bölgede tırmanan gerilime tepki

Gaziantep'te araçtan kavga için inen 3 şahsa 540 bin lira ceza

Kenya'da sel felaketi: 23 ölü

Şırnak'ta lapa lapa kar yağdı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD, sivillerin su kaynağını vurdu

Antalya’da Peygamber Sevdalıları’ndan İran’a yönelik saldırılara tepki

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin-Diyarbakır yolunda yoğun kar nedeniyle ulaşım aksadı

Malatya'da 78 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Malatya'da imam hatip okullarından teravih buluşması

Batman Petrol Gazetesi 23. Yayın Yılını Kutluyor

Afganistan Savunma Bakanı: Savaş ve barış Pakistan'a bağlı

ABD'nin İran'a yönelik raporu sızdı(rıldı): Saldırılar İran rejimini deviremez

Muş'ta İslam coğrafyasına yönelik saldırılara tepki: Bu saldırılar karşı çıkılmadıkça devam edecektir