• BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

Malatya'da Ulusal Gastroenteroloji Cerrahisi ile Ulusal Karaciğer Nakli Kongresi başladı

08 Kasım 2024, Cuma 12:31
08 Kasım 2024, Cuma 12:31
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

12. Ulusal Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi ve 2. Ulusal Karaciğer Nakli Kongresi, depremde hayatını kaybedenlerin anısına yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamının katılımıyla gerçekleşiyor.

Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği ile Karaciğer Nakli Derneği organizasyonunda kentteki bir otelde düzenlenen kongre, 7-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Kongre, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve deprem sırasında Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Mahmut Özer'in video mesajları ile açıldı.

"Bu başarıyı dünyaya anlatmak zor oldu çünkü kimse inanmıyordu"

Açılış konuşmasını yapan Gastroenteroloji Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, depremde hayatını kaybedenlerin anısına kongreyi Malatya'da yapmaya karar verdiklerini belirterek, Malatya'da gerçekleştirilen başarılı karaciğer nakillerine dikkat çekti. Bostancı, "Depremden hemen 6 ay sonra Malatya'da ikinci çapraz 4'lü karaciğer nakli yapıldı. Ardından, 3 ay arayla 5'li, 6'lı ve 7'li çapraz nakiller gerçekleştirildi. Bu başarıyı dünyaya anlatmak zor oldu, çünkü kimse inanmıyordu" dedi.

"Yurt içinden ve yurt dışından birçok kıymetli konuşmacı katılıyor"

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü ve Karaciğer Nakli Dernek Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Ülkemizde her yıl 3 ila 9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağışı Haftası kutlanmaktadır. Bu hafta, aynı zamanda organ bağışı haftası olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Kongrenin bu tarihlere gelmesi tesadüf değil. Depremde kaybettiğimiz sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızın anısına Malatya'da kongre yapma kararı aldık. Yurt içinden ve yurt dışından birçok kıymetli konuşmacı katılıyor" dedi.

"Bu tür bilimsel faaliyetler, şehir olarak fiziksel anlamda ayağa kalkmamıza yardımcı oluyor"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına düzenlenen bu kongrelerin, Malatya'nın bilimsel faaliyetlerini sürdürdüğünü göstermesi açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu tür bilimsel faaliyetler, şehir olarak fiziksel anlamda ayağa kalkmamıza yardımcı olurken, psikolojik olarak da güçlenmemizi sağlıyor" dedi.

Vali Seddar Yavuz, Malatya'da 80 bin civarında hak sahibi olduğunu ve 80 bin konut ve iş yerinin 2 yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Deprem sadece binaları yıkmıyor, anılarımızı da yok ediyor. Ancak birlikte hareket ederek bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Vali Yavuz, Prof. Dr. Sezai Yılmaz gibi fedakâr bilim insanlarının Malatya'da kalmasının önemine vurgu yaparak, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)

Siyonist işgal rejimi OHAL ilan etti: Okullar ve iş yerleri kapatıldı

İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok

HAMAS'tan işgalci ABD'ye tepki: Orman kanunlarına dayalı bir eylem

BM: "İran'a yönelik güç kullanımı ciddi bir tehdit"

İşgalci ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu

Savaşın 10'uncu gününde gözler Hürmüz Boğazı'na çevrildi

ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Ukrayna'nın kritik hedeflerine İHA saldırısı

HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli

Muğla açıklarında 21 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uluslararası öğrenciler mezuniyet programı gerçekleştirildi

Çin'den acil ateşkes ve çatışmanın sonlandırılması çağrısı

Davet ve Gençlik Hareketi Bağlar'daki park etkinliğinde buluştu

Rusya-Ukrayna savaşında son gelişmeler

Ordu'da trafik kazası: 7 yaralı

Yemen Ensarullah: ABD İran'a saldırırsa Kızıldeniz'deki gemilerini hedef alırız

Gazze'de yardım bekleyenlere saldırılarda 450 kişi şehit oldu

Manisa'da orman yangını

Brezilya'da sıcak hava balonu düştü: 8 ölü, 13 yaralı

İslam İşbirliği Teşkilatı İran Özel Oturum'u İstanbul'da başladı

Çin'de sel felaketi nedeniyle 53 bin kişi tahliye edildi

Siyonist rejimden İran'ın iki kritik kentine saldırı!

İslami STK'lardan "siyonist azgınlığa sessiz kalma" çağrısı

İranlı nükleer bilimci evinde katledildi

Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

İran ilk defa İHA ile vurdu, Demir Kubbe engelleyemedi

İran'dan "israil ajanlarına yarına kadar teslim olun" çağrısı

Brezilya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 3 ölü

Panama'da protestoların şiddetlenmesi üzerine OHAL ilan edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist işgal rejimi OHAL ilan etti: Okullar ve iş yerleri kapatıldı

İran: Saldırıya uğrayan nükleer tesislerde sızıntı yok

HAMAS'tan işgalci ABD'ye tepki: Orman kanunlarına dayalı bir eylem

BM: "İran'a yönelik güç kullanımı ciddi bir tehdit"

İşgalci ABD, İran'daki nükleer tesisleri vurdu

Savaşın 10'uncu gününde gözler Hürmüz Boğazı'na çevrildi

ABD'yi kasırga vurdu: 3 ölü