• BIST 100

    10382,89%-1,92
  • DOLAR

    41,34% 0,05
  • EURO

    48,47% -0,16
  • GRAM ALTIN

    4834,06% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7841,30% 0,00

Malatya'da yeni konutlar yükseliyor

12 Eylül 2025, Cuma 12:03
12 Eylül 2025, Cuma 12:03
Malatya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Bir yılı henüz doldurmadan hem tahliyesini hem yıkımını hem de yapımını gerçekleştirerek hemşehrilerimizi hayal ettikleri konutlara kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz." dedi.

Battalgazi ilçesi Uçbağlar Mahallesi'nde yürütülen çalışmalar kapsamında Malatya Valisi Seddar Yavuz, 39. Bölge'deki inşaat alanını ve örnek daireyi yerinde inceledi.

Yapımı devam eden rezerv alan projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, sürecin hızla ilerlediğini ve vatandaşların hayal ettikleri konutlara kavuşmak üzere olduğunu ifade etti.

"Hemşehrilerimizi hayal ettikleri konutlara kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz"

Göztepe ve Tandoğan mahallelerini de kapsayan rezerv alanın bir yıl dolmadan tahliye, yıkım ve yapım süreçlerinin tamamlandığı belirten Vali Yavuz, "Gördüğünüz gibi bir yılı henüz doldurmadan hem tahliyesini hem yıkımını hem de yapımını gerçekleştirerek hemşehrilerimizi hayal ettikleri konutlara kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz." Diyerek, alanda 662 konut, 62 işyeri, bir fırın ve bir taziye evinin yer aldığını aktardı.

"Heyecanlandıran bir yapılaşma sürdürüyoruz"

Konutların sosyal donatılarıyla birlikte planlandığını vurgulayan Yavuz, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları ve otoparkların projeye dahil edildiğini belirtti. Yavuz, "Her türlü sosyal donatısıyla, yeşil alanlarıyla, oyun alanlarıyla, otoparklarıyla gerçekten hepimizi mutlu eden, heyecanlandıran bir yapılaşma sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kuraların çekilmesiyle birlikte hak sahiplerinin yeni yuvalarına kavuşacağını belirten Vali Yavuz, Malatya'nın yeniden inşasında önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Yavuz, "İnşaatlarımız bittiğinde tüm Malatya genelinde herkesin gözlerine inanacağı, bir kısmının da 'keşke' diyeceği yeni bir Malatya’yı birlikte inşa ediyoruz." dedi.

"Yeni bir şehir inşa ediyoruz"

Sürecin sadece deprem konutlarıyla sınırlı olmadığını belirten Yavuz, rezerv alanlarla birlikte yeni bir şehir kurulduğunu vurgulayarak, "Göreve başladığımız andan itibaren bu süreci hep birlikte yürüttük. Sadece deprem konutları değil, aynı zamanda rezerv alanlarla da yeni bir şehir inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, projelerin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine ve ilgili bakanlıkların desteğine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü liderliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Valiliğimizin koordinasyonunda milletvekillerimiz, büyükşehir belediyemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, ilçe belediyelerimiz, muhtarlarımız… Kısaca Malatya ailesi olarak hep beraber bu heyecanı paylaşıyoruz." dedi. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: malatya'da yeni konutlar yükseliyor

Siyonist rejim Gazze'de 43 Filistinliyi daha şehit etti

8 ayda Türkiye genelinde 76 binden fazla motosiklet kazası meydana geldi

Aşiret liderlerinden dikkat çeken uyarı: Ahlaki ve manevi değerlerimiz tehdit altında

Konya’da "huzur güven" uygulaması: 8 gözaltı

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış müzakerelerine ara verildi

Sepsis her yıl 30 milyondan fazla insanı etkiliyor

BAE, siyonist büyükelçiyi dış işlerine çağırdı

Bingöl Devlet Hastanesi’nde KBRN ünitesi denetimi ve farkındalık eğitimi gerçekleştirildi

Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu’nun yeni başkanı Mehmet Atalay oldu

İstanbul ve Ankara'da vergi müfettişlerine "rüşvet" operasyonu: 6 gözaltı

Konya'da kaçak imalathaneye baskın

Bingöl’de riskli bulunan diz protezi ameliyatı başarıyla yapıldı

Cuma Hutbesi: Peygamberimiz ve aile ahlakı

Zahire Pazarı’nda zor mesai: Hamalların emek dolu mesaisi

Yanan alanlarda fidan dikiminde acele edilmemeli

Avukat Yılmaz: Sumud Filosu'na olası müdahale savaş suçudur

İstanbul'da bir su kaynağı yeşile döndü

Özcan: Filoya katılanların asıl amacı siyonist işgal rejimine karşı devletleri harekete geçirebilmek

Umut Kervanı’ndan Van’da onlarca öğrenciye kırtasiye desteği

Batman'da hobi bahçeleri yıkılıyor

Gazze'de mücahitler, ajan ve müsta'rib çeteler tarafından kaçırılıyor

Anıl Mahalle sakinleri: Kışı susuz ve doğalgazsız geçirmek istemiyoruz

Malatya'da yeni konutlar yükseliyor

İran: Nükleer malzemeler bombalanan bölgelerin enkazı altında

İşgal rejiminin Yemen'e düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 46'ya yükseldi

Tarsus’ta Gazze için dua programı düzenlendi

Şanlıurfa’da implant tedavisi dönemi başladı

TÜİK: Temmuzda ihracat birim değer endeksi yüzde 4,7 arttı

Temmuz ayında inek sütü üretimi arttı

Gazze'de sabahtan bu yana 34 Filistinli şehit edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim Gazze'de 43 Filistinliyi daha şehit etti

8 ayda Türkiye genelinde 76 binden fazla motosiklet kazası meydana geldi

Aşiret liderlerinden dikkat çeken uyarı: Ahlaki ve manevi değerlerimiz tehdit altında

Konya’da "huzur güven" uygulaması: 8 gözaltı

Kremlin: Rusya-Ukrayna barış müzakerelerine ara verildi

Sepsis her yıl 30 milyondan fazla insanı etkiliyor

BAE, siyonist büyükelçiyi dış işlerine çağırdı