• BIST 100

    10273,33%0,83
  • DOLAR

    39,85% 0,19
  • EURO

    46,80% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4260,32% -0,79
  • Ç. ALTIN

    6797,39% -0,38

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

08 Şubat 2023, Çarşamba 03:55
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malatyalı depremzedeler Samsun’a getirildi

Malatya yaşanan deprem sonrası evleri enkaza dönen bazı Malatyalı vatandaşlara Samsun’daki oteller kapılarını açtı. Yaşanan acı durumu anlatan Malatyalı vatandaşlar, durumun çok kötü olduğunu ve Malatya diye bir şehir kalmadığını söyledi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden 10 il etkilendi. Etkilenen bu illerin arasında olan Malatya’da da birçok bina yıkıldı. Yüzlerce insan hayatını kaybetti. Yaşanan büyük afet sonrası ise Türkiye’nin dört bir yanından yardım tırları depremzedeler için yola çıktı. Samsun’da ise 4 otel depremzede vatandaşlara kapılarını açtı. Malatya’da evlerin yıkılan 80 kişilik kafile Samsun’a geldi. Depremzedeler burada otellere koordineli bir şekilde yerleştirildi.

Yaşanan acı durumu anlattılar
Malatya’dan Samsun’a gelen depremzede Ekrem Arı(61), 'Malatya’da evlerin çoğu yıkıldı. Hayat tamamen durdu. Elektrik, su, gıda yok. Burada arkadaşım vardı. Onu aradım ve bize bir otobüs gönderdi. Biz 50 kişi geldik. Buradaki bir otelin sahibi yolda gelirken beni aradı ve oteli hizmetimize sınırsız açtıklarını söyledi. Yemeklerimizi verdiler. Samsun halkı bizi çok memnun etti. Binalarımız yıkıldı. Oturulacak durumda değildir. Kolonlar patladı. Malatya’da ayakta duran binaların çoğunun kolonları yıkılmış durumdadır. Halk sokaklarda. Arabanın içlerinde yatanlar var. Sokaklarda ateş yakıyorlar. Bundan 2 yıl önce hafif olmuştu. Şu an Malatya’da hayat durdu. Yaşanacak bir hayat yok. Malatya diye bir şehir yok artık” dedi.

“Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz”
Depremzede Özlem Arı(38), “Malatya şu anda çok kötü durumdadır. Yerle bir oldu. Ekmek, su, mazot yok. Herkes perişan durumdadır. Herkesten yardım istiyoruz. Sağ olsun buradaki insanlar bizi ağırlıyor. Malatya harabe durumdadır. Ayakta bile gözükse binalar bitti her şey. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Daha önce hiç böyle bir felaket olmadı. Çok şükür biz sağ salim çıktı. Duvarlar hep önümüze çıktı. Biz evimizden zorla çıktık. Hayatı kaybedenler oldu. Kardeşimin evi tamamen yıkıldı. Akrabalarımın evi de tamamen yıkıldı. Buradaki insanlardan Allah razı olsun. Sıcak yemeğimiz ve sıcak odamız var. Diğer yardıma muhtaç olan insanların da bu şekilde faydalanmasını istiyoruz. Onların da yardıma ihtiyaçları var” diye konuştu.

'Hala çok fazla destek mesajları geliyor'
Otelin müdürü Emircan Kuyumcu, “Oradaki arkadaşlar barınma ile ilgili sıkıntılar yaşıyorlar. Oradan bir otobüs ayarlandı ve Samsun’a doğru yola çıktılar. Bizim paylaşımımız görmüşler. Biz depremzede vatandaşlarımızı ücretsiz olarak konaklayacağımız paylaşımı yapmıştık. Bizimle iletişime geçtiler. Biz de tabii ki kendilerini ağırlayacağımızı söyledik. Süreç ilerledi ve buraya geldiler. Sonrasında bazı otellerimizde bize destek oldular. Şu anda 4 otel var. Gelen kafile ise 80 kişiydi. Bunların yaklaşık 20’si çocuktu. Gelir gelmez sağlık kontrollerini yaptırdık. Buradaki özel hastanelerimiz hepsi seferber oldu. Hepsi buraya hekim gönderdi. Buralarda muayeneleri yapıldı. Aralarında ilaç kullanması gerekenler var. Bu konuyla ilgili eczacılarımız seferber oldu. Hemen ilaç ihtiyaçlarını karşıladılar. Gelen insanların ihtiyaçları vardı. Çünkü evden çıkıp direk geliyorlar. İhtiyaçlarını karşıladık. Hala çok fazla destek mesajları geliyor. Çok fazla malzeme desteği geliyor. Biz götürebileceğimiz kadar götüreceğiz. Bundan sonraki süreçte evlere yerleştirebilmekle alakalı ‘kardeş aile’ projesi başlattık. O kadar çok bize evim boş, bir aile alabilirim’ yazan var. Herkese teşekkür ederiz' şeklinde konuştu.
Malatyalı vatandaşların konakladığı otelin telefonları susmadı. Vatandaşlar otelin telefonlarını arayarak, görevlilere depremzedelere yardım etmek istediklerini iletti.
[gallery ids=',91661,91662,91663,91664,91665']

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı