• BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,59% 0,08
  • EURO

    48,87% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5168,63% 0,06
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

Malatyalılar Sumud Filosu'na destek için meydanlara inip Kürecik'e gitti

02 Ekim 2025, Perşembe 07:47
02 Ekim 2025, Perşembe 07:47
Malatyalılar Sumud Filosu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejimin Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Sumud Filosu'na yönelik saldırısını protesto eden Malatya halkı, bir AVM önünde düzenledikleri programın ardından konvoy halinde Kürecik NATO Radar Üssü'ne giderek basın açıklaması yapt

Malatya halkı, işgalci siyonist rejimin Sumud Filosu'na yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla kentte bulunan bir AVM önünde bir araya geldi.

"Bugünkü idareciler sadece edebiyat yapıyor"

Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, imam hatip Talha Tuğrulca'nın yaptığı konuşma ile devam etti. Tuğrulca, İslam ülkelerinin askeri gücünün yeterli olduğunu ancak yöneticilerin cesaretsizliğini eleştirerek şöyle konuştu:

"Hiç kimse demesin ki İslam ülkelerinin gücü zayıftır; vallahi zayıf değildir. Sadece yöneticileri korkaktır. Allah'tan daha çok Amerika'dan, israilden korkuyorlar. Eğer bir İslam ülkesi 'Gazze benim ulusal güvenliğimdir' diyerek sahip çıksaydı, bugün Gazze bu halde olmazdı. Muhammed Mursi'nin dediği gibi, 'Bedenlerimizin üzerinden geçerler ama Gazze'yi bırakmayız.' Bugünkü idareciler ise, sadece edebiyat yapıyor."

"Gazzeliler tarihte Mekkelileri açlıktan kurtardılar ama bugün Kâbe'ye yönelen milyarlarca Müslüman, Gazze'yi açlıktan kurtaramıyor"

Gazze'nin yalnız bırakıldığını vurgulayarak Müslümanların eyleme geçmesi gerektiğini belirten Dr. Öğretim Üyesi Salahattin Yıldırım ise, "Gazzeliler tarihte Mekkelileri açlıktan kurtarıp onlara çare oldular ama bugün Mekke'de bulunan Kâbe'ye yönelen milyarlarca Müslüman, Gazze'yi açlıktan kurtaramıyor. Gayretli Müslümanlar Sumud Filosu ile Gazze'nin yakınındalar, ama zalimler buna engel oluyor. Hani Ebu Ubeyde 'Biz ahirette Allah'ın huzurunda sizin hasımınız olacağız' diyordu bütün dünya liderlerine. Biz bugün yarın ruzi mahşerde Allah'ın huzurunda Gazzelilerin, Ebu Ubeyde'nin hasmı olmamak için toplandık." dedi.

"Safımızı belirlemeye geldik"

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın ise, yapılan protestonun bir saf belirleme olduğunu ifade ederek, "Bugün burada safımızı belirlemeye geldik. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerif'te şöyle buyuruyor: 'Bir kötülük gördüğünüzde elinizle müdahale edin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle müdahale edin, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğz edin ki bu da imanın en zayıf noktasıdır.' Şu anda fiili olarak elimizden bir şey gelmiyor. Kardeşlerimize dua gönderiyoruz. En azından siyonist kafire kalben buğz ediyoruz, safımızı belirliyoruz. Bugün dünyanın gözü bu filoda. Bu filonun içerisinde Müslim ve gayrimüslim, insanlık adına biraz merhamet taşıyan kim varsa dua ediyor, gayret gösteriyor. Bu artık Müslümanlığın meselesi olmaktan çıktı, bir insanlık meselesine döndü. Filoda belki yüzde 70 gayrimüslim var; insanlık adına bu mücadelenin bir parçası oldular." diye konuştu.

Burada düzenlenen programın ardından konvoy halinde Kürecik NATO Radar Üssü'ne gidildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklaması yapıldı.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan imam hatip Ahmet Enfal Metin, dünya genelinde vicdan sahibi insanların işgal rejiminin Gazze'ye yönelik müdahalesini protesto ettiğini vurgulayarak, "Şu anda sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde gerek israil konsoloslukları gerekse Amerika büyükelçilikleri önünde farklı dinlerden, dillerden, ırklardan vicdan sahibi insanlar meydanlarda israil'in bu usulsüz, kanunsuz, insanlığa sığmayan müdahalesini protesto etmekteler." dedi.

"Kürecik, Amerika ve israil açısından büyük önem arz etmektedir"

Bu protestoların bir simge haline gelen Kürecik NATO Radar Üssü önünde yapılmasının nedenini açıklayan Metin, "Bizler de bugün burada bir simge haline gelen Kürecik NATO Radar Üssü'nün önünde toplanmış bulunmaktayız. Peki niye Kürecik? Kıymetli Malatyalılar; hepiniz biliyorsunuz ki Kürecik, Amerika ve israil açısından büyük önem arz etmektedir. Burası her ne kadar hakkında bilgiler gizli tutulsa da yakın zamanda yaşanan İran-israil savaşında çok önemli bir görevi ifa etti. 13 gün boyunca Malatya'nın tepesinde bu NATO üssünün üzerinde belli uçaklar dairesel hareketlerle bazı sinyaller ürettiler. Yine Amerikan ordusundan bir komutan, israile atılan birçok füzeyi Kürecik'ten alınan istihbaratla engellediklerini ilan etti." şeklinde konuştu.

"Kürecik Üssü'nün varlığını kabullenmemiz mümkün değil"

Bu bilgiler ışığında Kürecik Üssü'nün varlığını kabullenmenin mümkün olmadığını belirten Metin, "Biz bunları bilerek, duyarak Kürecik'i kabullenemeyiz, sıradanlaştıramayız. 'Nasıl olsa kapanmayacak' diyerek umursamaz bir tavır haline bürünemeyiz." dedi.

"israil bugün Gazze'de soykırım yaparken hangi anlaşmayı göz önüne alıyor?"

Uluslararası anlaşmalara dair yapılan savunmalara karşılık, işgal rejiminin bu anlaşmalara uymadığını hatırlatan Metin, "Maalesef Müslümanlar arasında 'Kürecik kapatılamaz, uluslararası anlaşmalar var' deniliyor. Biz de diyoruz ki; israil bugün Gazze'de soykırım yaparken hangi anlaşmayı göz önüne alıyor? Netanyahu 7 Ekim günü 'Uluslararası hiçbir anlaşma umurumuzda değil' demedi mi? Gazze'de çocukları, kadınları, sivilleri öldürürken insan haklarına uyuyor mu? Yardım taşıyan gemileri engellerken uluslararası hukuka uyuyor mu?" diye kaydetti.

"Onlar hiçbir anlaşmaya uymazken, biz canımız pahasına sahip çıkıyoruz"

Müslümanların anlaşmalara körü körüne bağlı kalmasının anlaşılır olmadığını ifade eden Metin, "Hiçbir anlaşmaya uymuyorlar. Biz ise bilmeden bu anlaşmalara canımız pahasına sahip çıkıyoruz. Anlamak mümkün değil." diye belirtti.

"Yetkililere sesleniyoruz: Kürecik'i kapatın, israil'i kör edin!"

Metin, son olarak, taleplerini net bir şekilde dile getirerek Kürecik Üssü'nün kapatılması çağrısında bulundu.

Metin, "O yüzden bizim talebimiz şudur: Hangi anlaşmaya bağlı olursa olsun bizi ilgilendirmez. israile istihbarat taşıyan, faydası olan, yardım ve yataklık yapan bu Kürecik Radar Üssü'nün sadece Malatya'dan değil, ülkemiz sınırları dışına sökülüp atılmasıdır, kapatılmasıdır. Burada hiçbir NATO ve Amerikan askerinin barınmamasıdır. Bu meydanda toplanarak tüm samimiyetimizle, tüm içtenliğimizle haykırıyoruz, yetkililere sesleniyoruz: siyonizme, israil'e yardım etmekten, istihbarat sağlamaktan vazgeçin! Kürecik'i kapatın, israili kör edin!" diye belirtti.

Program, İl Müftü Yardımcısı Ali Kazcı'nın yaptığı dunanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat

Malatyalılar Sumud Filosu'na destek için meydanlara inip Kürecik'e gitti

Siyonist rejim 13 gemiyi gasp etti, aktivistler alıkonuldu

Gazze'de katliam: 85 şehit daha

Ankara’da “Siyonizme Lanet ve İsyan” buluşması

Konya’da Sumud Filosu için nöbet: Mevlâna Meydanı’nda binlerce kişi toplandı

Siirt’te STK ve siyasi temsilcilerden ortak çağrı: “Somut adımlar bekliyoruz”

İstanbul'da binler Sumud Filosu için toplandı

Diyarbakırlılar Sumud Filosuna sahip çıktı, meydanlara indi

Kolombiya, israilli diplomatları sınır dışı etti

Kolombiya'dan Sumud Filosu saldırısı sonrası dikkat çeken adım

Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya Bitlis'ten tepki

Bursa Küresel Sumud Filosu için meydanlarda

Mardin halkı Sumud Filosu için meydanlarda bir araya geldi

Siirt'te halk, Sumud Filosuna saldırıyı protesto etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Sumud Filosu’na yapılacak her saldırı uluslararası hukuk ihlalidir

Şırnak'ta vatandaşlar Sumud Filosu’na destek için sokaklara çıktı

Yapıcıoğlu: Terör rejimi bir kez daha korsanlık yapıyor

İşgal rejimi toplamda 7 gemiye müdahale etti, Türkiye'den Sumud Filosuna katılan 9 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa’da Sumud Filosuna destek nöbeti

HAMAS: Sumud Filosu'na müdahale dünya halklarının öfkesini artıracaktır

İtalya cuma günü Sumud Filosu’na destek için greve gidiyor

Batman halkı, işgalcilerin Sumud Filosu'na saldırısı için toplandı

Türkiye halkı işgalcilerin saldırdığı Sumud Filosuna destek için meydanlarda

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın tarihi zirve sonrası fren yaptı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde yer yer sağanak yağış bekleniyor

İstanbul merkezli 8 ilde torbacı operasyonu: 171 tutuklama

Siyonist rejimin Direniş Filosuna saldırısına yoğun uluslararası tepki

Dünya ayakta: Siyonist korsanlığa karşı milyonlar yürüdü

Kolombiya'dan siyonist rejime diplomatik tokat