• BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı

15 Kasım 2023, Çarşamba 03:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri dünyasının kalbi Karadeniz’de attı

5. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) işbirliğiyle KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Konferansın açılış törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, HKÜ Prof. Dr. Türkay Dereli ve Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ile akademisyenler, iş insanları, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Konferansa ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün yenilikçi çalışmaların temeli malzeme bilimine dayanıyor, bu konferansın da malzeme ve mühendislik teknolojileri üzerine olmasını günümüz ve gelecek teknolojik gelişmeler açısından önemli buluyorum” dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Türkay Dereli, ”HKÜ olarak yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz ve bu konularda yapılan bilimsel etkinliklere destek veriyoruz. Malzeme Bilimi ve Teknolojileri de bunlardan biri. Uluslararası Malzeme ve Mühendislik Teknolojileri Konferansı güncel ve geleceğin teknolojilerinin paylaşıldığı ve konuşulduğu, alanında başarılı bir konferans olarak bilime büyük katkı sunuyor. Emeği geçen herkese, düzenleme kuruluna, paydaşlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Trabzon’da böylesi önemli bir organizasyonun gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Aslen kendisi de Trabzonlu olan rahmetli Hasan Kalyoncu’nun adının yaşatıldığı bir üniversitenin burada, Trabzon’da, bilime öncülük eden bir konferansta yer alması bizleri de onore etmiştir” şeklinde konuştu.

Konferansın başkanlığını yapan GAÜN Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necip Fazıl Yılmaz da yaptığı açılış konuşmasında, “Konferansımızı bu yıl GAÜN, HKÜ ve KTÜ’nün ortaklığında Trabzon’da düzenledik. Konferansımıza Türkiye, Katar, BAE, Ürdün, Filistin, Cezayir, Malezya, Sırbistan, Belçika ve Fransa’dan olmak üzere toplam 159 bildiri gönderilmiş olup, yapılan hakem değerlendirmelerinden sonra bunların 140’ının sunulmasına karar verilmiştir. Konferansımızda malzeme ve mühendislik teknolojilerindeki güncel bilimsel çalışmalarla birlikte günümüzün en önemli konularından sürdürülebilirlik, enerji, siber güvenlik gibi kritik konularda çok önemli bilgi paylaşımları gerçekleşecektir” dedi.

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya

Pakistan'da çöken binada ölü sayısı 16'ya yükseldi

Malatya'da drift atan sürücünün ehliyeti süresiz olarak iptal edildi

Diyarbakır'da saman yüklü kamyonet yandı

Hz. Ömer Camii’nin yıkım anı kameralara yansıdı

EBS Malatya Şube Başkanı Söylemez: Gazzeli çocukların karnesi kanlı elbiseleri oldu

7 yaşında başladığı terzi mesleğini 64 yıldır sürdüren Ekrem Usta: Hiçbir zaman rızık korkusu yaşamadım

Batman'da durdurulan araçtan kokain çıktı: 2 kişi tutuklandı

İstanbul Silivri'de 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siyonist rejim, HAMAS'ın ateşkes yanıtını değerlendiriyor

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 338'e yükseldi

Tarsus Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere ev eşyası desteği

UNRWA: El-Halil'de zorla tahliye riski tehlikeli boyutlara ulaştı

Yalova’daki iş kazasında Şanlıurfalı genç hayatını kaybetti

Bursa'daki orman yangınlarında 9 gözaltı

32 yıldır unutulmayan acı: Başbağlar katliamında 33 sivil hâlâ adalet arıyor

Şanlıurfa’da seyir halindeki otomobil alev aldı

Siirt’te otomobilin çarptığı 5 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Yahudi çeteler Filistinlilerin arazilerine saldırdı

MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Anıl: Başbağlar katliamının failleri hâlâ cezalandırılmadı

Siirt’te şüpheli ölüm: Yaşlı adam ahırda ölü bulundu

Halep'ten Diyarbakır'a uzanan karpuz yükleme mücadelesi

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 175 gram kokain ele geçirildi

Siyonist rejim Güney Lübnan'a İHA'larla saldırdı: 1 şehit, 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Brezilya'ya gidecek

Başbağlar Katliamı'nın 32'nci yılında İstanbul'da anma programı düzenlendi

Kalkışa hazırlana uçakta yanlış yangın alarmı: 18 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Mardin’de otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Gazze felaket boyutunda bir su sıkıntısıyla karşı karşıya