• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Mardin Artuklu Üniversitesi lojistik bölüm çalışmalarını başlatıyor

05 Nisan 2023, Çarşamba 02:40
05 Nisan 2023, Çarşamba 02:40
Mardin Artuklu Üniversitesi lojistik bölüm çalışmalarını başlatıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Üniversitesi lojistik bölüm çalışmalarını başlatıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Rektör Özcoşar, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Fazıl Emek ve okul hocalarıyla toplantı yaparak yüksekokul bünyesinde yeni bölümler açılması ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.
Rektör Özcoşar, yeni bölümlerle ilgili talep ve önerileri almak üzere Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı ve ilgili sektör temsilcileri ile de görüşmeler yaptı. Nusaybin Ticaret Borsası, Nusaybin Esnaf ve Sanatlarkar Odası başta olmak üzere Nusaybin’de çalışmalar yapan ilgili kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde ’Lojistik, E-Ticaret ve Pazarlama, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Turist Rehberliği’ bölümlerinin açılmasının uygun olacağı ve bu bölümlerin Nusaybin’in ekonomisi, ticaret ve turizm potansiyeline katkı sunabileceği dile getirildi.

Lojistik bölüm, sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirecek
Uluslararası ticaretin işlediği bir güzergahta bulunan Nusaybin’de özellikle lojistik bölüm açılmasının öncelikleri olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, lojistik bölümüyle ulaştırma ve lojistik sektöründe faaliyet gösterecek firmalara nitelikli insan kaynağı sağlanacağını ifade etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yoğun işleyen bir dış ticaret güzergahı üzerinde olan Mardin’de, Lojistik Köy kurma planının olduğunu hatırlatan Rektör Özcoşar, bu projenin hayata geçirilmesi durumunda kurmayı planladıkları lojistik bölümünün lojistik köy çalışmalarına her türlü lojistik katkıyı sağlayacağını sözlerine ekledi.
Rektör Özcoşar, Nusaybin Meslek Yüksekokulu bünyesinde lojistik bölümün kurulmasıyla birlikte mevcut dış ticaret bölümündeki çalışmaların da ivme kazanacağını ifade etti.

Lojistik çalışmaları, dış ticarete de ivme kazandıracak
Nusaybin Neriman ve Celal Özel Meslek Yüksekokulu bünyesinde dış ticaret bölümü hali hazırda faaliyet gösteriyor. Dış Ticaret bölümünde son yıllarda giderek artmakta olan ülkeler arası ekonomik ve ticari ilişkiler, ithalat-ihracat, ticaret hukuku, uluslararası rekabet kurallarına yönelik eğitim veriliyor ve bu alanlara istihdam kazandıracak öğrenciler yetiştiriliyor.
Dış Ticaret eğitiminin ülkemiz için hayati bir önem taşıdığını belirten Nusaybin Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Fazıl Emek, dış ticaret alanında yeterli bir akademik kadroya sahip olduklarını ve nitelikli bir eğitim verdiklerini kaydetti. Emek, dış ticaret bölümü mezunlarının, küçük ve orta boy işletmelerden çokuluslu kurumlara kadar her sektör ve ölçekten şirkette özellikle iç ve dış ticaret, üretim, lojistik, turizm, nakliye ve gümrük hizmetleri alanlarında görev alabildiğini söyledi.
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı da yeni bölümlerin açılması konusunda ihtiyaç duyulabilecek her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti.

ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

Göç İdaresi Başkanlığı ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Rusya iki yerleşim yeri daha ele geçirdi

Sinop’ta orman yangını

Giresun'da kamyonet kazası: 4 ölü, 1 yaralı

Sağlık Bakanlığı ücretsiz kanser taramaları için SMS ile bilgilendirme dönemi başlattı

Siyonist çeteler Filistinlilerin arazi ve araçlarını ateşe verdi

Gazze'de can kaybı 61 bin 897'ye yükseldi

Myanmar'da ordunun hava saldırısında 21 kişi öldü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ABD'ye gidiyor

Çanakkale'de orman yangını

Malatya'da çatı yangını paniğe neden oldu

Bilecik'te uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor

Rusya'da fabrikada patlama: 11 ölü, 130 yaralı

UNRWA: Gazze’deki abluka kaldırılmalı, insani yardımların geniş ölçekte ulaştırılması sağlanmalı

82 yaşındaki Hümeyra Teyze alevlere karşı su bidonlarıyla mücadele etti

Portekiz'de orman yangını: 1 ölü, 1 yaralı

BUDO seferlerine olumsuz hava engeli

Gaziantep'te 174 okulda tadilat başlatıldı

Malatya'da eğitime 593 bin avro katkı

JMO Başkanı Yıldız: Deprem riski İstanbul'la sınırlı değil, tüm Marmara tehlikede

Şanlıurfa’dan Gazze’ye destek konvoyu yola çıkıyor

Bingöl’de çıkan kırsal alan yangını kontrol altına alındı

Lice'de yangına yetersiz müdahale tepkisi: Ekipler bırakıp gitti!

Adıyaman'da huzur uygulaması gerçekleştirildi

Kaza ihbarına giden ambulans kaza yaptı

Diyarbakır kırsalında yangın devam ediyor: Ahırlar yandı, hayvanlar telef oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD, Gazze halkına ziyaretçi vizesi verilmesini durdurdu

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Konyalı miniklerden Gazze'ye anlamlı destek

Göç İdaresi Başkanlığı ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Rusya iki yerleşim yeri daha ele geçirdi

Sinop’ta orman yangını

Giresun'da kamyonet kazası: 4 ölü, 1 yaralı