• BIST 100

    10189%1,08
  • DOLAR

    39,89% 0,29
  • EURO

    47,05% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4308,01% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6823,45% 0,00

Mardin Büyükşehir Belediyesinden engelli vatandaşlara medikal desteği

27 Eylül 2022, Salı 05:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Mardin Büyükşehir Belediyesinden engelli vatandaşlara medikal desteği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Büyükşehir Belediyesinden engelli vatandaşlara medikal desteği

Mardin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için medikal malzeme desteğinde bulundu.
Engelli vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, engelli vatandaşlara engelsiz bir yaşam sunabilmek amacıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde 5 adet yetişkin manüel tekerlekli sandalye, 10 adet çocuk manüel sandalye, 8 adet akülü sandalye, 80 adet tansiyon ölçme cihazı, 50 adet seker ölçme cihazı, 5 adet nebulizatör cihazı ve 20 adet yetişkin hasta bezi engelli vatandaşlara düzenlenen törenle teslim edildi.
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında düzenlenen programda konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, engelli vatandaşlar için yapılan hizmetlerden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Kapılarının engelli vatandaşlara 24 saat açık olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Hayatımda zevk aldığım en güzel hizmetlerin başında engelli kardeşlerimize bir hizmet sunmak, onlara bir şeyler yerine getirmek bu beni ziyadesiyle çok mutlu ediyor. Bir taraftan Mardin’de altyapı, sağlık, eğitim, güvenlik hizmetleri her türlü hizmeti yapıyoruz. Ama bu tür hizmetlerin yanında engelli kardeşlerimize yapmış olduğumuz hizmetlerin ayrı bir lezzeti, ayrı bir tadının olduğunu düşünüyorum. Onun için kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Biz, devlet olarak Cumhurbaşkanımızın himayelerinde sizlere hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz, onur duyuyoruz. Hem evimizin kapısı hem iş yerimizin kapıları sizlere 24 saat açık olduğunu özellikle bilmenizi istiyorum. Bir derdiniz bir sıkıntınız olduğu zaman bizler hep yanınızda olacağız” dedi.

“Engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum”
Mardin’de 10 bin ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa evde bakım hizmeti verdiklerini dile getiren Vali Demirtaş, “Yaklaşık 15 binin üzerinde kayıtlı engelli kardeşimiz var Mardin genelinde. Bunların yaklaşık 10 binine evde bakım hizmeti veriyoruz. Son aylarda Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, yani Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık bin 500 kardeşimize yardım etmişiz. Bunlar yeterli mi? Tabi ki yeterli değil, daha fazlasını yapacağız. Allah, kimseyi engelli yapmasın, zor bir iş. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü yarının ne olacağını, bir dakika sonra, bir saniye sonrasının ne olacağını, hayatımızda nasıl bir değişiklik olacağını bilemiyoruz. Onun için empati kurmamız lazım. Mutlaka kendimizi bir engelli kardeşimizin yerine koyup ona ne yapmamız gerektiğini çok iyi bir şekilde oturup düşünmemiz lazım. Biz hem Mardin Valiliği olarak, hem Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyorum.’’ şeklinde konuştu.
Törene katılan engelli annesi Deniz Görgülü, uzun yıllardır kızının ihtiyaç duyduğu akülü sandalyeye kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek Vali Demirtaş’a desteklerinden ve gerçekleştirdiği hizmetleri yanı sıra engelleri hiç yalnız bırakmamasından dolayı teşekkür etti.
Medikal malzeme dağıtım törenine; Vali Demirtaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
[gallery ids=',44428,44429,44430']

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapay zekâ dolandırıcılığı uyarısı

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor