-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Mardin halkı: Yılbaşı Hristiyanlara ait bir gelenek, Müslümanlar o geceyi ibadetle geçirmeli
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mardinliler yılbaşı kutlamalarının uygun olmadığını dile getirerek, yılbaşının Hristiyanlara ait bir gelenek olduğunu ve Müslümanların o geceyi ibadetle geçirmesi gerektiğini vurguladı.
Yaklaşan yılbaşı öncesinde yılbaşı kutlamalarına dair düşüncelerini İLKHA mikrofonuna aktaran Mardin halkı, yılbaşı kutlamalarının İslam inancıyla bağdaşmadığını ifade ederek, bu gecenin ibadet ve tefekkürle değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Halk, yılbaşı kutlamalarının İslam inancıyla örtüşmediğini belirterek, Müslümanların kendi değerlerine ve inançlarına sahip çıkması gerektiği çağrısında bulundu.
"Kutlama yapılırsa gayrimüslimleri temsil etmiş oluruz"

Halef Altunkaynak, yılbaşı kutlamalarının Müslümanlara ait olmadığını belirterek, "Bir Müslümanın yılbaşı, kendi dinindeki peygamberinin doğumudur. Yılbaşı kutlaması Hristiyanlara aittir. Yılbaşında kumar başta olmak üzere birçok günah işlenmektedir. Bizim Peygamberimiz yılbaşı gecesinde böyle şeyler mi tavsiye etti? Aksine ibadet etmemizi, kardeşliğe sahip çıkmamızı, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi ve zekât vermeyi tavsiye ediyor. Allah bizlere beş vakit namazı farz kılmıştır. Namaz bize bir borçtur ve bu borcu yerine getirmeliyiz. Yılbaşı kutlaması Müslümanların değildir. Kutlama yapılırsa gayrimüslimleri temsil etmiş oluruz. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır’ buyurmaktadır. Bizler kendi dinimize ve kitabımıza bakmalıyız. Bizi, onların adetleri ilgilendirmez." şeklinde konuştu.
"Ben bir Müslüman olarak yılbaşını asla kutlamam"

Yılbaşı kutlamalarına karşı olduğunu ifade eden Faysal Can Çeke, Gazze’de yaşananlara dikkat çekerek, “Ben bir Müslüman olarak yılbaşını asla kutlamam. Ayrıca işgal rejimi İsrail tarafından Filistin’deki kardeşlerimiz hâlâ bombalanıyor. Oradaki kardeşlerimiz ne su içebiliyor ne de yemek yiyebiliyor. Yılbaşı kutlaması Hristiyanların adetleridir. Müslüman her zaman Allah yolundan gitmelidir. Yılbaşı gecesinde namaz kılabilir, Kur’an okuyabilir veya ailemizle muhabbet edebiliriz. Yılbaşının ekstra bir özelliği yoktur. Bir Müslüman yılbaşını kutlarsa gayrimüslimlere benzer. Müslüman olup da yılbaşı kutlayanlara yakışmaz.”
"Yılbaşı gecesini ibadetle geçirmeliyiz"

8’inci sınıf öğrencisi Bekir Sezek de yılbaşı gecesinin ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Yılbaşı denilince akla hayata yeni bir sayfa açmak geliyor. Ancak bir Müslüman asla yılbaşını kutlamamalıdır. O gece ibadet edilmelidir. Herkese de kutlamamayı tavsiye ediyorum. Yılbaşını kutlayanlar Hristiyanlardır, bizim âdetimiz değildir." dedi.
"Hristiyanlara benzememek için yılbaşında ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz"

Halil İbrahim Ekin ise Müslümanların bu gecede nasıl davranması gerektiğine dair şunları dile getirdi: "Bir Müslüman yılbaşı gecesinde erken uyumalı ya da ibadet etmelidir. Yılbaşı kutlaması Hristiyanlara aittir. O gece namaz kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalıdır. Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın tavsiye ettiği ibadetleri yapmak gerekir. Nitekim Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, ‘Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır’ buyurmuştur. Bizler de Hristiyanlara benzememek için yılbaşında ibadetlerimizi yerine getirmeliyiz. Bizim ibadetlerimiz varken gayrimüslimlerin adetlerinden uzak durmalıyız. Bir Hristiyan Ramazan veya Kurban Bayramımızı kutlamazken biz neden onların bayramını kutlayalım? Bütün Müslümanlara hayırlı bir yıl diliyorum." (İLKHA)
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Diyarbakır'da gece saatlerinde tahliye edilen binada incelemeler başladı
Bursa'da mahkeme kararıyla girilen evde 4 kamyon çöp çıktı
HÜDA PAR’ın "Diyarbakır Raylı Sistem" önergesine bakanlıktan yanıt: Projeyi onayladık, görev belediyenin!
Adana’da uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Ensarullah savaşa dahil oldu: İlk füze işgal rejimine
İHA saldırısı Kuveyt Havalimanı'nın radar sisteminde "önemli hasara" yol açtı
Diyarbakır'da 6 katlı binada çatlama sesi paniği: 51 kişi tahliye edildi
Ensarullah, savaşa dahil olabileceği uyarısında bulundu
ABD, savaş uçağının acil iniş yaptığını doğruladı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Kocaeli'de 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Malatya'da otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Yükleniyor







