• BIST 100

    17283,06%0,88
  • DOLAR

    43,70% -0,04
  • EURO

    51,85% -0,13
  • GRAM ALTIN

    7030,14% -0,63
  • Ç. ALTIN

    11658,37% -0,80

Mardin İl Müftü Yardımcısı Çiftçi: Boykot, hayatımızın bir parçası olması gerek

24 Ekim 2024, Perşembe 14:54
24 Ekim 2024, Perşembe 14:54
Mardin İl Müftü Yardımcısı Çiftçi: Boykot, hayatımızın bir parçası olması gerek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye'de siyonist işgal çetesini destekleyen firmaların ürünlerinin boykot edilmesine yönelik kararlılığın sürdürülmesine vurgu yapan Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, boykotun hayatın bir parçası olması gerektiğini ifade ederek önemli bir çağrıd

Siyonist işgal rejiminin yıllardan beridir Filistin ve Gazze’de işlediği soykırım ve katliamlar neticesinde binlerce Müslüman vahşice katledilmeye devam ediliyor.

Mardin İl Müftü Yardımcısı Musa Çiftçi, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejimine desteğini açıklayan firmaların ürünlerine yönelik yapılan boykotun hayatın her alanında yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Çiftçi, boykotun adeta bir hayat tarzına dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, yapılan boykot neticesinde siyonistlere büyük bir darbe vurulduğunu, bu nedenle asla küçümsenmemesi gerektiğini kaydetti.

“Boykot, siyonistin can damarlarını koparmaktır”

İşgal rejimine destek veren firmaların, siyonizmin dünya hegemonyasını elde etmek ve Müslümanları sömürmek için kurulmuş bir düzenek olduğunu belirten Çiftçi, “İşgal rejimi siyonistlerin yıllardır Filistin ve Gazze’de uyguladığı soykırıma karşı bir şey yapmaktan aciz Müslümanlar en azından israil menşe'li ürünleri boykot etmekten vazgeçmemelidir. Boykot, meşru bir müdafaa yönetimi olarak siyonist israilin hayat damarlarını koparmaktır. Müslümanlar araştırma ihtiyacı hissetmeyip alışveriş yaptığı birçok ürünün arka planında işgal rejimine destek veren firmalar olduğu ortaya çıkıyor. İşgal rejimine destek veren bütün firmaların siyonizmin dünya hegemonyasını elde etmek ve Müslümanları sömürmek için kurmuş olduğu adeta bir düzenektir. İşgalci terörist rejimin ürünleri tüketilmediği takdirde kimsede ne bir eksilme olur ne de bir kimsenin ölümüne sebep olur.” şeklinde konuştu.

Çiftçi, boykot noktasında duyarsız kalan birçok Müslümanın olduğunu ifade ederek, “Bazı kişilerin israil destekli ürünleri almasında kimseye bir zarar olmadığı hakkındaki hezeyanları hiçbir şekilde doğruyu yansıtmaktadır. Bu konuda duyarsız olan birçok Müslüman var maalesef. Bütün Müslüman ülkelerin boykot noktasında vicdanlı bir şekilde hassasiyet göstermesi lazım. Gazze’de soykırım, vahşet ve katliamlar aralıksız bir şekilde devam ederken siyonist rejime destek veren firmaların da sürekli boykot edilmesi önemli bir husustur." dedi.

“Boykot ürünlerini almak bir vebaldir”

Boykot ürünlerini satın alan kişilerin vebale girdiğini vurgulayan Çiftçi, “Dünyanın farklı ülkelerinde ve Müslüman ülkelerde israil destekli firmaların malları boykot edilerek, küresel çaptaki bazı firmaları iflasın eşiğine getirmiştir. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada starbucks firmasının son zamanlarda yapılan boykot neticesinde gelirinde ciddi kayıplar verdiği belirtildi. Bu veriler boykotun işe yaramadığını iddia edenlere de bir cevap niteliğinde olmuştur. siyonist israilin can damarı, sermayedir. İşgal rejimi boykotlu ürünlerden elde ettiği gelirlerle Müslüman kardeşlerimizi katletmektedir. Dolayısıyla boykot ürünlerini almak bir vebaldir. Yüce Allah ahirette bunun hesabını soracaktır. Müslümanın Müslümandan başka dostu yoktur. Dolayısıyla boykota devam edip, gevşeklik göstermemek lazım. Boykot, işgal rejiminin belini bükecek öneme sahiptir. A’dan Z’ye tüm boykotlu ürünlerin alış ve satışı yapılmamalıdır.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Esnaftan Ramazan öncesi taze ve güvenilir ürün uyarısı

Kütahya Umut Kervanı'ndan onlarca aileye Ramazan yardımı

Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü

Malatya'da camiler ramazan ayına hazırlanıyor

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 4 işçi mahsur kaldı

Batman'da trafo yangını

Diyarbakır'daki taksiciler büyükşehir belediyesi önünde eylemde

Ramazan Ayı: Paylaştıkça Çoğalan Rahmet, Birleştikçe Güçlenen Kardeşlik

Gaziantep'te kural ihlali yapan motosiklet sürücülerine 115 bin TL ceza

Rusya'da çatıdan düşen kar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti

Esnaf Ramazan hazırlıklarını tamamladı: Sahur ve iftar sofralarının vazgeçilmezleri tezgahlarda

Diyarbakır'da silahlı kavga: 3 yaralı

Graphite… Yeni nesil casusluk yazılımının sessiz gölgesi

Şanlıurfa’da muhtara silahlı saldırı

Batman'da silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Çakar'dan, yetkililere yoldaki çukurların onarılması çağrısı

Şırnak'ta narkotik ve kaçakçılık operasyonları: 53 şüpheliden 4’ü tutuklandı

Bitlis'te karla bütünleşen tren yolculuğunda kartpostallık görüntüler

Şanlıurfa’da 17 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi yapılacak

HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı Bektaş'tan kamu yatırımı çağrısı

Yetimler Vakfı'ndan Ramazan ayı bağış çağrısı

Şap hastalığında iyileşme sürecini hızlandıran “bitkisel sprey”

Nefesten şeker ölçümü sağlayan sensör geliştirildi

İsviçre'de tren, çığ nedeniyle raydan çıktı

İMO Gaziantep Şube Başkanlığına Mehmet Bulut seçildi

Pakistan'da patlama: 2 ölü 17 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Esnaftan Ramazan öncesi taze ve güvenilir ürün uyarısı

Kütahya Umut Kervanı'ndan onlarca aileye Ramazan yardımı

Rusya 12 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Umut Kervanından ramazan ayı öncesi "iyilik" çağrısı

Müftü Bekiroğlu: Ramazan Müslümanlar için her yönüyle rahmet ve bereket ayıdır

İmam hatipliler kendi roket kartını tasarlayıp üretti

İran Dışişleri Bakanı, Cenevre'de UAEA direktörüyle görüştü