• BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,77% -0,14
  • EURO

    47,05% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4282,88% 0,17
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43

Mardin İl Müftüsü Türkmen: Üç aylar, İslam dünyası için manevi bir fırsattır

23 Aralık 2024, Pazartesi 02:08
23 Aralık 2024, Pazartesi 02:08
Mardin İl Müftüsü Türkmen: Üç aylar, İslam dünyası için manevi bir fırsattır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, Recep ayı ile başlayacak üç aylar hakkında önemli hatırlatmalarda bulunarak, bu döneminin Müslümanlar için bir bağışlanma fırsatı sunduğunu vurguladı.

Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, 1 Ocak’ta Recep ayıyla başlayacak olan üç aylar hakkında İLKHA’ya önemli açıklamalar yaptı.

Üç ayların İslam dünyası için manevi bir fırsat sunduğunu belirten Türkmen "Öncelikle, yeni miladi yılın milletimiz, memleketimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 1 Ocak 2025 aynı zamanda Recep ayının başlangıcıdır. Yani üç ayların ilki olan Recep ayı, İslam dünyası için yeni bir iklime giriş demektir. Bu, hepimiz için güzel bir bağışlanma fırsatıdır." dedi.

Üç ayların; bereketi, rahmeti ve mağfireti simgelediğini belirten Müftü Türkmen, "Yüce Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim’de, ‘Ey kendi nefislerine yazık eden kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Muhakkak ki Allah bütün günahları bağışlar. Çünkü O, çok merhamet eden ve çok bağışlayandır’ buyuruyor. Bu ayet, ne kadar günahkâr olursa olsun, bir kişinin Allah’tan ümidini kesmemesi gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Recep ayı, bereketi, Şaban ayı rahmeti, Ramazan ayı ise mağfireti temsil eder. Recep ayı aynı zamanda haram aylardan biridir. Bu ayda savaş yapılmamıştır çünkü barış ve huzurun hüküm sürmesi gerekir. İnşallah bu Recep ayı vesilesiyle Gazze’de, Filistin’de acı çeken kardeşlerimizin de acıları sona erer. Onlar da bu kötü günlerden kurtulurlar ve bu manevi iklimi doya doya yaşarlar. Onlar için de dua ediyoruz." ifadelerini aktardı.

Regaip Kandili'nin manevi iklime, İslam’a, Kur’an’a yönelişin de başlangıcı olma niyazında bulunan Türkmen, “Recep ayının ilk Cuma gecesi 2 Ocak akşamı aynı zamanda Regaip Kandili'dir. Regaip Kandili, Allah’a yakınlaşmayı, rağbeti ifade eder. Bizim rağbetimiz, eğilimimiz, istikametimiz nereye ise Allah Celle Celaluhu bizim eğilimimize göre bizlere rahmetini, bereketini, mağfiretini ulaştırmaktadır. İnşallah bizim rağbetimiz Kur’an’a olur. Sekülerleşen bir dünyada insanlar, Allah’tan, maneviyattan gittikçe uzaklaşmakta ve bu da bizi gerçekten üzmektedir. Bu ay Recep ayı ve ikinci günü olan Cuma gecesinde de idrak edeceğimiz Regaip Kandili, bizim tekrar manevi iklime, İslam’a, Kur’an’a yönelişimizin de bir başlangıcı olur.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu korumak en temel vazifemiz

Ukrayna: ABD'nin silah teslimatı devam etmeli

Tatil dolandırıcılıklarından korunmanın yolları

Sakarya'da panelvan kazası: 6 yaralı

Bakü-Moskova hattında tansiyon yükseldi

Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi

"Şeriat isteyenler, asılacaksınız" tehdidinde bulunan provokatör yakalandı

ABD, Ukrayna'ya mühimmat sevkiyatını durdurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği