• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Taş: Gazze’nin gündemden düşürülmemesi lazım

29 Mart 2025, Cumartesi 11:48
29 Mart 2025, Cumartesi 11:48
Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Taş: Gazze’nin gündemden düşürülmemesi lazım
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şer güçlerin, Gazze’de işlenen soykırımı arka plana atmaya çalıştığını belirten Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Ramazan Taş, "Bizler de ecdadımız gibi bu davaya sahip çıkmamız lazım." dedi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana süren soykırım savaşında 50 bin 251 kişi şehit olurken 114 bin 25 kişi de yaralandı.

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Ramazan Taş, işgal rejimi ve diğer şer güçlerin Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı gündemden düşürmeye çalıştığını aktararak, yaşanan her türlü olaya rağmen Gazze’nin birinci gündemde olması ve boykotun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

“Gazze ve Kudüs maalesef ikinci plana düşüyor”

Taş, “Malum olduğu üzere hız ve haz çağındayız. Dolayısıyla bazen çok önemli durumlar, gündemler göz ardı edilebiliyor. Bu önemli gündemlerden bir tanesi de Gazze’dir, Filistin’dir, Kudüs’tür. Özellikle İkinci Abdülhamid döneminde Gazze’ye ayrı bir değer, ayrı bir önem atfetmiş. Defalarca yahudi lobileri kendisine para teklif etmesine, farklı tekliflerle gelmesine rağmen İkinci Abdülhamid hiçbir şekilde taviz vermedi. Hatta kendilerini tamamen umutsuz bırakacak ‘Orası kutsal topraklardır. Şehitlerin kanıyla alınmış orayı bizden ancak kanla alırsınız’ ifadelerinde bulunmuştur. Fakat günümüzde gelişen olaylar Gazze ve Kudüs maalesef ikinci plana düşüyor. Dolayısıyla özellikle gençler Gazze’yi, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı gündeminden düşürmemelidir. Sürekli gündemde tutulması lazım. Orada şehit olan insanlar, sivil insanlar olup çoluk çocuk demeden katlediliyor. Bizler de ecdadımız gibi bu davaya sahip çıkmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Kudüs ve Gazze’nin gündemden düşürülmesinin arka planında şer güçlerin yer aldıklarını aktaran Taş,  Günümüzde medya öyle bir duruma gelmiş ki bazen asıl bir şeyi kayırmak için de farklı bir uygulamaya gidilebiliyor. Doğruyu yanlış, yanlışı doğru olarak lanse ettirebiliyor. Dolayısıyla bu konuda uyanık, bilinçli olmak lazım. Asıl meselemiz olan Gazze’yi, Kudüs’ü unutmamak lazım. Kudüs ve Gazze için bireysel olarak yapılacak en güzel destek boykottur.” ifadelerini kullandı.

“Boykot bizim için en büyük silahtır”

Boykotun sürdürülmesinin, işgal rejimi ve diğer İslam düşmanlarını ekonomik yönden zayıflatacağını belirten Taş, "Boykot bizim için en büyük silahtır. Çünkü şu an ondan başka yapabileceğimiz bir yardım yok. Dolayısıyla istikrarlı bir şekilde boykotun devam ettirilmesi gerekir. Bu konuya hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Çevredekilere de boykot bilincini aşılamak için çaba sarf etmek lazım. Çünkü işgal rejimi ve lobilerinin en büyük korkuları ekonomilerinin zayıflamasıdır. Boykot onlar için en büyük darbedir. Ancak çoğu Müslüman bu görevi üstlenmekten uzak duruyor. Ramazan ayında bile boykot ürünlerin reklamları yapıldı. Misal bir kanalın reklamında ‘İki coca cola alana Ramazan pidesi bedava’ şeklinde yayımlandı. Bu reklam, İslam’a Müslümanlara yapılan en büyük hakarettir. Gazze’de binlerce çoluk çocuk, kadın ayırmaksızın katlediliyor üstüne bir de mübarek ayda aleyhine reklam yapılıyor. Maalesef Müslüman kesim bu tür oyunlara geliyor. Muhakkak bu konulara dikkat edilmesi gerekir. Boykot sürdürülmeli ve bu her yere anlatılmalıdır.” dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Katrancı Ünalacak: katranın kullanım alanı oldukça geniş

Konya Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

Bursa'da 3,5 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!

Gazze'de kimliği belirsiz şehitler defnedildi

Türkiye’nin en eski ve 52 yıllık takvim ustası Ertürker: İmsakiye ve takvim devri kapanıyor

Aladağ-İmamoğlu yolu kontrollü ulaşıma açıldı, Feke–Saimbeyli karayolu çift yönlü kapandı

Umut Kervanı, Mardin'de Ramazan öncesi yüzlerce aileye et dağıttı

Adıyaman'da tefecilik operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 70 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa Valisi Şıldak: Aile, en temel taşımız ve en güvenli yuvamızdır

Şanlıurfa’da 565 adet sentetik ecza hap ele geçirildi

Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de fırtına alarmı

Siirt’te Ramazan bereketi: Tahine yoğun ilgi, esnaf fiyat düşürdü

AFAD sarı kodlu uyarı verilen illeri anlık takip ediyor

Kütahya merkezli bahis operasyonunda 6 şüpheli tutuklandı

Bursa merkezli narkotik operasyonu: 102 gözaltı, 84 tutuklama

“Amerika’nın Denizcilik Eylem Planı” açıklandı

Merz: Avrupa kendi gücünü inşa etmeli, ABD’ye bağımlılık azaltılmalı

Van’da kar yağışı etkili oldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten soru önergesi: Diyarbakır neden kapsam dışı?

Sahur sofralarının vazgeçilmezi tahinin faydaları nelerdir?

Yaz: Her ayımız şubat, her günümüz şehid oldu

Almanya ve Ukrayna’dan otonom saldırı dronu ortaklığı

Gazze direnişi: Esir aileleri üzerinden bilgi toplayan israilli kadın ajan deşifre edildi

Siirt’te şiddetli yağış ve fırtına hayvancılıkla geçinen ailenin çadırlarını yıktı: 20 kişi tahliye edildi

TAG Otoyolu'nda drone destekli denetim: 3 bin 544 araca ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Katrancı Ünalacak: katranın kullanım alanı oldukça geniş

Konya Karatay’da Ramazan öncesi denetimler sıklaştırıldı

Bursa'da 3,5 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR'dan Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerinin kadro talebine destek

Diyarbakır’da kaybolan zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Şanlıurfa’da kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Ağrı’da 9 yaşındaki Hafsa’nın parmağı metale sıkıştı!