GÜNDEM 29.03.2025 11:48:44 0

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Taş: Gazze’nin gündemden düşürülmemesi lazım

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Taş: Gazze’nin gündemden düşürülmemesi lazım
Haberi Sesli Oku

Şer güçlerin, Gazze’de işlenen soykırımı arka plana atmaya çalıştığını belirten Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Ramazan Taş, "Bizler de ecdadımız gibi bu davaya sahip çıkmamız lazım." dedi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana süren soykırım savaşında 50 bin 251 kişi şehit olurken 114 bin 25 kişi de yaralandı.

Mardin Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Ramazan Taş, işgal rejimi ve diğer şer güçlerin Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı gündemden düşürmeye çalıştığını aktararak, yaşanan her türlü olaya rağmen Gazze’nin birinci gündemde olması ve boykotun sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

“Gazze ve Kudüs maalesef ikinci plana düşüyor”

Taş, “Malum olduğu üzere hız ve haz çağındayız. Dolayısıyla bazen çok önemli durumlar, gündemler göz ardı edilebiliyor. Bu önemli gündemlerden bir tanesi de Gazze’dir, Filistin’dir, Kudüs’tür. Özellikle İkinci Abdülhamid döneminde Gazze’ye ayrı bir değer, ayrı bir önem atfetmiş. Defalarca yahudi lobileri kendisine para teklif etmesine, farklı tekliflerle gelmesine rağmen İkinci Abdülhamid hiçbir şekilde taviz vermedi. Hatta kendilerini tamamen umutsuz bırakacak ‘Orası kutsal topraklardır. Şehitlerin kanıyla alınmış orayı bizden ancak kanla alırsınız’ ifadelerinde bulunmuştur. Fakat günümüzde gelişen olaylar Gazze ve Kudüs maalesef ikinci plana düşüyor. Dolayısıyla özellikle gençler Gazze’yi, Kudüs’ü, Mescid-i Aksa’yı gündeminden düşürmemelidir. Sürekli gündemde tutulması lazım. Orada şehit olan insanlar, sivil insanlar olup çoluk çocuk demeden katlediliyor. Bizler de ecdadımız gibi bu davaya sahip çıkmamız lazım.” şeklinde konuştu.

Kudüs ve Gazze’nin gündemden düşürülmesinin arka planında şer güçlerin yer aldıklarını aktaran Taş,  Günümüzde medya öyle bir duruma gelmiş ki bazen asıl bir şeyi kayırmak için de farklı bir uygulamaya gidilebiliyor. Doğruyu yanlış, yanlışı doğru olarak lanse ettirebiliyor. Dolayısıyla bu konuda uyanık, bilinçli olmak lazım. Asıl meselemiz olan Gazze’yi, Kudüs’ü unutmamak lazım. Kudüs ve Gazze için bireysel olarak yapılacak en güzel destek boykottur.” ifadelerini kullandı.

“Boykot bizim için en büyük silahtır”

Boykotun sürdürülmesinin, işgal rejimi ve diğer İslam düşmanlarını ekonomik yönden zayıflatacağını belirten Taş, "Boykot bizim için en büyük silahtır. Çünkü şu an ondan başka yapabileceğimiz bir yardım yok. Dolayısıyla istikrarlı bir şekilde boykotun devam ettirilmesi gerekir. Bu konuya hassasiyetle yaklaşılmalıdır. Çevredekilere de boykot bilincini aşılamak için çaba sarf etmek lazım. Çünkü işgal rejimi ve lobilerinin en büyük korkuları ekonomilerinin zayıflamasıdır. Boykot onlar için en büyük darbedir. Ancak çoğu Müslüman bu görevi üstlenmekten uzak duruyor. Ramazan ayında bile boykot ürünlerin reklamları yapıldı. Misal bir kanalın reklamında ‘İki coca cola alana Ramazan pidesi bedava’ şeklinde yayımlandı. Bu reklam, İslam’a Müslümanlara yapılan en büyük hakarettir. Gazze’de binlerce çoluk çocuk, kadın ayırmaksızın katlediliyor üstüne bir de mübarek ayda aleyhine reklam yapılıyor. Maalesef Müslüman kesim bu tür oyunlara geliyor. Muhakkak bu konulara dikkat edilmesi gerekir. Boykot sürdürülmeli ve bu her yere anlatılmalıdır.” dedi. (İLKHA)

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Ruffles marka cipsler için acil toplatma kararı

Haiti'de 530 mahkum firar etti

Siyonist işgalciler Şati'de sivillere saldırdı: 3 şehit

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 41 tutuklama

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari hastaneye kaldırıldı

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Kastamonu'da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Lübnan: israil, saldırılarıyla BMGK'nin 1701 sayılı kararını ihlal etti

Diyarbakır'da bayramlaşma etkinliği düzenlendi

Antalya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem

İzlanda'da yanardağ alarmı

Çin'den Tayvan'ın çevresini kuşatan tatbikat

Moldova 3 Rus diplomatı sınır dışı etti

Gaziantep'te narkotik suçlardan 1494 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor