• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

EĞİTİM 14.06.2025 16:59:57 0
Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, çocukların yaz tatilini yalnızca dinlenmeyle değil, aynı zamanda değer temelli bir eğitimle geçirmesi için “Geleceğin Değerleri” adlı 4 haftalık bir yaz programı başlatıyor. 30 Haziran’da başlayacak program, 25 Temmu

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, yaz tatiline giren çocukların hem zihinsel hem de manevi gelişimlerini desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

Dijital çağda çocukların ekran başında geçirdiği sürelerin artması, bireyselleşmenin yaygınlaşması ve büyüklerin bulunduğu ortamdan uzaklaşmalarıyla birlikte, çocuk eğitiminde ciddi kırılmalar yaşanıyor. Bu nedenle yaz tatilini sadece boş zaman değil, aynı zamanda bir fırsat dönemi olarak değerlendirmek isteyen Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği, çocukların eğlenerek öğrenebileceği bir yaz okulu projesi hazırladı.

Kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda 30 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek programda, Mardin Peygamber Sevdalıları Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, 4’üncü ile 8’inci sınıf arasındaki öğrencilere yönelik başlattıkları “Geleceğin Değerleri” projesi hakkında İLKHA mikrofonuna detaylı bilgiler aktardı.

Önen, yaz tatiline giren çocukların sadece tatil yapmalarını değil, eğlenerek öğrenmelerini ve manevi açıdan güçlenmelerini hedeflediklerini belirtti.

“Farklı çalışmalarla çocuklarımızın karşısında olmaya gayret edeceğiz”

Önen, bu eğitimin sadece birkaç günle sınırlı olmaması gerektiğini belirterek, “Mardin Peygamber Sevdalıları olarak çocuklarımızın gelişimi ve eğitimi konusunda bütün çabamızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu eğitimin sadece birkaç gün içinde veya eğitim müfredatı içerisinde değil, yılın her zamanı geceli gündüzlü her yerde olması gerektiğiyle alakalı bizim net bir tavır ve arzumuz var. Biz bu anlamda yaz tatilinde çocuklarımızın aslında sadece bir tatil havasına değil, hem eğlenerek hem de eğitim alabilecekleri bir ortamı oluşturmak için bazı girişimlerde bulunduk. Şükürler olsun ki şu an bir çalışmanın arifesindeyiz. Yaz etkinlikleri kapsamında ‘Geleceğin değerleri projesi’ ismiyle bir çalışma başlattık. Allah’ın izniyle 30 Haziran’da başlayacak olan ve 25 Temmuz’da finale erdireceğimiz 4 haftalık yaz programını çocuklarımıza sunacağız. 4’üncü sınıf ile 8’inci sınıf arasındaki öğrencilerimizi kız ve erkek olmak üzere onları bir programa alacağız. Bu programı 2 ayrı okulda icra edeceğiz inşallah. Kız öğrencilerimiz için Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda, erkek öğrencilerimiz içinde Kasımiye Ortaokulu’nda olmak üzere farklı hocalarımızla farklı etkinliklerle farklı çalışmalarla çocuklarımızın karşısında olmaya gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Çocukların dini sorumluluklarını daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmek amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Önen, “Hedefimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun!’ ayeti kerimesi çerçevesinde Rabbimizin bize yüklemiş olduğu ailenin, çocuklarımızın dini sorumluluğunu daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmek amacıyla yola çıkıyoruz. Bu anlamda Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın da ‘Bir anne babanın çocuğuna en güzel mirası güzel ahlaktır’ düsturu yine bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Bizler de bu amaçla çocuklarımızın manevi yönüne değer vereceğiz. Bugün genel olarak insanların eğitim anlayışı, çocuğun maddi yönüne bir katkı sunmak, desteklemek, farklı eğitim kurumlarıyla onları bu anlamda maddi olarak onları bir yere taşımaktır. Ancak bizim en büyük hedefimiz çocuklarımızın manevi eğitimidir. Eğer biz çocuklarımızı manevi olarak eğitmezsek ve biz bu konuda manevi olarak geç kalırsak ertelersek bütün mal varlığımızı sarf etsek de bütün eğitim kurumları elimizde olsa da elimizde çok değerli hocalar olsa da biz çocuklarımızı artık manevi olarak eğitemeyeceğiz. Maddi olarak onları ilerletmiş olabiliriz ama manevi olarak da geri döndüremeyiz. Bu anlamda inşallah 4 haftalık bir eğitim yapacağız.” ifadelerini aktardı.

“Peygamberler tarihi ile ilgili öğrencilerimize 10 ders sunacağız”

Verilecek olan eğitim hakkında bilgi veren Önen, “Çocuklara verilecek olan eğitimde ilk başta Kur’an-ı Kerim olacaktır. Kursumuza başlayacak olan her öğrencimizin mutlaka Kur’an-ı Kerim öğrenmesi Kur’an-ı Kerim’le birlikte en asgari namazını kılabilecek, dualarını yapabilecek seviyede bazı ezberleri yaptırmayı düşünüyoruz. Bireysel programlar da uygulayacağız inşallah. Bunun dışında peygamberler tarihi en çok ihmal edilen konulardan bir tanesidir. Bugün eğitim camiasında genel olarak peygamberler tarihi öğrencilere sunulmamaktadır. Oysaki peygamberler tarihini de öğrencilerimize en azından 10 ders şeklinde sunacağız. Geri kalan 10 derse de Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını sunmak üzere işleyeceğiz.  Bununla beraber adap dersi de verilecektir. Çocuklarımız genel olarak oturma-kalkma biçimlerine tam hâkim değiller.  Özellikle yine eğitim sistemimizin ve çekirdek aile kavramının yaygınlaşmış olduğu, çocuğun daha çok bireyselleştirilmiş bir dönemde biz şunu fark ettik ki çocuklarımız oturma-kalkma biçimi, anne-babayla ilişkiler, misafir adabı, eve giriş-çıkış durumları, arkadaşlarla olan ilişkiler, sokakta,  araçta, serviste ve birçok yerde nasıl davranacağını onlara öğretemiyoruz. Sebebi de biz onları büyüklerin ortamından dedenin, ninenin teyzenin, halanın, amcanın ortamından koparmışız maalesef." diye belirtti.

Önen, “Anne-baba da çocuğuna güya çok harika bir ortam sunmuş, belki binlerle ifade edebilecek değerde odalar hazırlıyorlar. Çocuk tek başına odada ama çocuk aslında o odada dijital ortamlarla farklı maceralara açılıyor, farklı sokaklara açılıyor. Hiç ummadığımız belki bu çok varoş sokaklara ulaştığı gibi çok ahlaksız sokaklara da ulaşabiliyor. Dolayısıyla çocuğumuz bunu öğrenemiyor. Hatta çoğu zaman evimize misafirler geldiği zaman bir kardeşimiz bir çocuğumuz gelip de onlar hoş geldin diyemiyor. Bu anlamda adap dersleri de bizim için çok önemli bir ders olacak.” dedi.

“Gitmiş olduğumuz kurum ve ebeveynler bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar”

Önen, eğitimlerde dini derslerin yanı sıra sportif etkinliklere de yer verileceğini belirterek, “Çocuklarımızın bir diğer hayat boyu öğrenme olarak bizim düşüneceğimiz sağlıktan spora sanattan müziğe kadar etkinlikleri yapacağız. Çocuklarımızın sportif aktiviteler olarak da; yüzme, parkurlar, trafik eğitimi, voleybol, futbol ve benzeri çalışmalar da inşallah bizim planlarımız arasında. Bir diğer yapacağımız çalışma da çocuklarımızın daha çok yerinde oturarak oynayabileceği farklı oyunları da düşünüyoruz. Bu vesileyle inşallah çocuklarımızın gelişimine bir katkımız olacağını ifade ediyoruz. Gitmiş olduğumuz kurumlar, ebeveynler bu konuda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Böyle bir çalışmanın mutlaka gerektiğini ifade ediyorlar. Biz de bu vesileyle Mardin’de bulunan bütün ebeveynlerimize sesleniyoruz; çocuklarımızın kayıtlarını yaptığımız takdirde inşallah çocuklarımızın maneviyatı ile alakalı ciddi bir farkındalık göreceğiz. Bütün çocuklarımızı yaz ayında bir aylık eğitimimize bekliyoruz.” şeklinde ifade etti.

Kayıtların yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Önen, “Şu an kayıtlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 100’den fazla kaydımız mevcut. Haliyle Kurban Bayramı araya girdiğinden dolayı genel olarak öğrencilerin sınavları ve ailelerin  bayramlaşma niyetiyle farklı yerlere dağılmaları sonucunda belki ilk anda o yoğunluk oluşmadı. Yalnız buna rağmen ilk haftada 100’e yakın bir kaydımız var. Bu haftadan sonra çok yoğun bir kayıt bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Mescid-i Aksa Endişesi: “Yaşanabilecek En Büyük Felaket”

Taziye Evi İçin Yeşil Alan Yok Edilmesin!”

Batman'da balkon çöktü 3 ölü 6 yaralı

Tekstil Sektöründe Büyük Gelişme: Keçioğlu Makina’dan Batman’a Dev Yatırım

İran'ın füze harekatında Bat Yam'da 10 siyonist öldü

Şırnak’tan Gazze’deki soykırıma tepki direnişe destek çağrısı

Traktörü tamir ederken altında kalan işçi hayatını kaybetti

Van'da sulama kanalında erkek cesedi bulundu

İnşaat işçilerinin kaldığı şantiyede korkutan yangın

İran'dan ABD'ye: Nükleer müzakereler anlamsız hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Rusya ile Ukrayna arasında ağır hasta asker takası yapıldı

Van’da şap hastalığı nedeniyle hayvan ticareti durduruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bakan Işıkhan Mardin’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Gazze'de can kaybı 55 bin 297'ye yükseldi

İran'dan 3 ülkeye uyarı: israile yardım ederseniz üslerinizi vururuz

Güney Afrika'da sel felaketi: 78 ölü

Yaz aylarının serinletici lezzeti Cizre limonatası coğrafi işaret ile tescillendi

Adana'da kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı

Siyonist işgalcilerden Han Yunus'ta yeni katliam hazırlığı

Hindistan'da meydana gelen uçak kazasında ölü sayısı 270'e yükseldi

Şanlıurfa'da halk sağlığını tehdit eden ürünlere ceza

Şanlıurfa'da 170 dönümlük buğday tarlasında yangın

Rusya 1200 Ukraynalı asker ve sivilin cenazesini teslim etti

Mardin Peygamber Sevdalıları’ndan yaz tatilinde manevi eğitim seferberliği

Motosikletin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Başıboş köpek sorununa çözüm bulunmalı

Diyetisyen Korkmaz: Kolestrolü yüksek bireylerde beslenme önemlidir

HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Uyar, çürümeye terk edilen parklara dikkat çekti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ