• BIST 100

    9145,87%-0,62
  • DOLAR

    39,73% 0,15
  • EURO

    45,62% -0,33
  • GRAM ALTIN

    4297,11% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6925,95% -0,14

Mardin STK Platformu: Gazze’nin kahraman halkı, tarihte eşine az rastlanır bir direniş gösterdi

24 Ocak 2025, Cuma 02:23
24 Ocak 2025, Cuma 02:23
Mardin STK Platformu: Gazze’nin kahraman halkı, tarihte eşine az rastlanır bir direniş gösterdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin sivil toplum kuruluşları, Gazze’de varılan ateşkes antlaşması neticesinde Gazze halkının göstermiş olduğu direnişe dikkat çekti.

Cuma namazı sonrası Şakir Nuhoğlu Camii önünde STK’lar tarafından Gazze halkına destek ve işgal rejimin saldırgan politikalarını kınamak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını Mardin STK Platformu Dönem Sözcüsü Necmettin Başboğa okudu. Filistin davasına olan güçlü destek ve dayanışma vurgusuyla başlayan Başboğa, işgal rejimin 15 ay boyunca süren yoğun bombardımanlarına rağmen Gazze halkının direnmeye devam ettiği ve sonunda işgalcileri ateşkese zorladığını ifade etti.

Başboğa, Gazze halkının direnişiyle tarihe geçen bir “destan” yazıldığını belirterek, “İşgalci ve soykırımcı israil, 15 ay süren hukuksuz ve orantısız saldırılarının ardından, hedefine ulaşamadan ateşkese mecbur kalmıştır. Gazze’nin kahraman halkı, tarihte eşine az rastlanır bir direniş göstererek yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu ateşkes anlaşması, israilin yenilmezlik efsanesini yerle bir etmiş, Gazzeli mücahitler bir avuç inanmış insanın iradesinin, işgalci rejimin tüm askeri gücünü ve küresel desteğini alt edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir.” şeklinde aktardı.

Ateşkesin işgalin sona erdiği anlamına gelmediğini vurgulayan Başboğa, şu ifadeleri kullandı:

“Ateşkes, işgali kabul etmek değildir. Ateşkes, Filistin’in haklı davasını gündemden düşürmek anlamına gelmez. Aksine, bu süreç saflarımızı sıklaştırmak, kardeşlik ve birliğimizi pekiştirmek, eksiklerimizi gidermek ve hatalarımızdan ders çıkarmak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. siyonist rejimin saldırgan politikalarına destek veren tüm firma ve ürünlerin boykotu etkin bir şekilde sürdürülmeli, işgalcilerin ekonomik desteği kesilmelidir.”

İşgal rejimin ateşkesi defalarca ihlal ettiğine dikkat çeken Başboğa, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı belirterek, “Gazze’nin yeniden inşası ve halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için bölge ülkeleri ve uluslararası yardım kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir. Bu doğrultuda, küresel, ulusal ve yerel düzeyde yardım kampanyaları düzenlenmelidir.” ifadelerine yer verdi.

“Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır”

Başboğa, Mescid-i Aksa, tüm İslam ümmetinin ortak davası olduğunu vurgulayarak, “ABD ve israilin Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı, İslam dünyası dikkatli olmalıdır. Filistin davasının yalnızca Müslümanların değil, tüm insanlığın ortak davasıdır. Filistin’in bağımsızlığı, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli ve Filistin halkının haklı mücadelesine topyekûn bir seferberlik anlayışıyla destek verilmelidir. Gazze’nin kahraman halkını, mücahitlerini ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Ayrıca, ‘Şam’ın özgürlüğü, Kudüs’ün özgürlüğünün habercisidir’ şiarıyla Şam’ı özgürleştiren Suriye halkına da selamlarımızı gönderiyoruz.” diye kaydetti. (İLKHA)

Trump'tan "İran ve işgal rejimi ateşkeste anlaştı" iddiası

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Genel Murakıbı gözaltına alındı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu şehit etti

İspanya, Avrupa'yı işgal rejimini cezalandırmaya çağırdı

Irak'tan İran'ın ABD üssüne yönelik misillemesine ilişkin açıklama

HAMAS: Sözde yardım dağıtım noktaları planlanmış ölüm tuzaklarıdır

Batman'da buğday tarlasında yangın: 3 bin dönüm alan kül oldu

İranlı general Musevî: Netanyahu tam anlamıyla perişan olana kadar cezalandırılması devam edecek

THY'den bazı Arap ülkelere sefer iptali

Memur-Sen Batman Şubesi'nden Sason'daki kazaya ilişkin taziye mesajı

UNRWA, Türkiye'de ofis açacak

Malatya'da evde sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Adana’da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Katar, İran saldırısını kınadı; müzakere ve diyalog çağrısında bulundu

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi: ABD'nin bizi vurduğu füze sayısı kadar Katar'daki üssü hedef aldık

İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı

Ev yangınında maddi hasar oluştu

Şanlıurfa’da “Kökünü Kurutma” operasyonu: 13 tutuklama

İşgalcilerin bugünkü saldırısında yardım bekleyen 17 Gazzeli şehit oldu

Mardin Müftü Yardımcısı Çiftçi: İşgalci Yahudilerin bütün çabaları Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmektir

Şanlıurfa’da seyir halindeki tırda yangın paniği

Şanlıurfa’da sulama trafosunda yangın: Çiftçiler tedirgin

Göç İdaresi: İran’dan Türkiye’ye göç yaşanmıyor

Batman'da otomobilde küçük çaplı patlama yaşandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a saldırıların daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz

Aylardır çökmüş halde bulunan kaldırım ve yol için vatandaşlar çözüm bekliyor

Malatya'da gider borusuna düşen yavru kedi bir saatlik çalışmayla kurtarıldı

Halk otobüsü alevlere teslim oldu

Avrupa’da ABD’deki altın rezervlerini geri alma çağrıları yükseliyor

Adana'da alt geçitler trafiğe kapatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan "İran ve işgal rejimi ateşkeste anlaştı" iddiası

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Genel Murakıbı gözaltına alındı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu şehit etti

İspanya, Avrupa'yı işgal rejimini cezalandırmaya çağırdı

Irak'tan İran'ın ABD üssüne yönelik misillemesine ilişkin açıklama

HAMAS: Sözde yardım dağıtım noktaları planlanmış ölüm tuzaklarıdır

Batman'da buğday tarlasında yangın: 3 bin dönüm alan kül oldu