• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

Mardin Valisi Akkoyun: Teröre yönelik düzenlenen 23 operasyonda 8 kişi tutuklanmıştır

GÜNDEM 2.09.2024 15:56:17 0
Mardin Valisi Akkoyun: Teröre yönelik düzenlenen 23 operasyonda 8 kişi tutuklanmıştır

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ağustos ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, PKK ve FETÖ başta olmak üzere çeşitli örgütlere yönelik düzenlenen 23 operasyon sonucunda gözaltına alınan 43 kişiden 8'inin tutuklandığını belir

Vali Akkoyun, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdürü Vekili Ali Hakan Alev ile birlikte düzenlenen 'Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Düzenlenen toplantıda Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de basın mensupları aracılığı ile de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini belirtti.

Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen ‘Gürz-11’ operasyonunda 2 PKK elemanının öldürüldüğünü belirten Akkoyun, “Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleriiçin yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek ana hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla ağustos ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 23 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 43 kişiden 8’i tutuklanmıştır. Ayrıca İlimiz Nusaybin ilçesi kırsalında, 'Gürz-11 Operasyonu' kapsamında, Jandarma-SİHA, Jandarma Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğiyle JOPER ve Jandarma Komando timleriyle gerçekleştirilen operasyonda Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 2 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon sonrasında, terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen 1 sığınak tespit edilmiş ve imha edilmiştir. Terörle mücadele ile birlikte organize suç çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 1 operasyon düzenlenmiş olup, 1 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. Kent genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 8 adet uzun namlulu silah, 10 adet ruhsatsız av tüfeği, 69 adet ruhsatsız tabanca ve 1 bin 774 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.” şeklinde aktardı.

Vali Akkoyun, ülke sınırından yasadışı yollarla geçmeye çalışan 123 şahısın girmesi engellendiğini ifade ederek, “Ülkenin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelemiz devam etmektedir. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan mobil göç aracımız, düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında şehrimizde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca, ilde düzensiz göç ile mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin tek merkezden daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM), ağustos itibariyle faaliyete geçerek hizmet vermeye başlamıştır. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Ağustos ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 123 şahıs hudut birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 10 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilirken, bu şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede bölücü terör örgütü mensubu olduğu belirlenen 2 kişi adli mercilere sevk edilmiştir.” ifadelerini kaydetti.

“Narkotik suçlarla mücadele kapsamında temmuz ayı içerisinde toplamda 72 operasyonda 10 kişiden 8’i tutuklanmıştır”

Akkoyun, kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonlarında 83 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını belirterek, “Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetledevam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Ağustos ayı içerisinde toplamda 72 operasyon düzenlenmiş, operasyonlar kapsamında 10 kişi gözaltına alınmış, 8 kişi de tutuklanmıştır. Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Ağustos ayı içerisinde 89 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 83 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven kapsamında yapılan uygulamalarda, aranan toplam 252’si ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis ve kumarla mücadele, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde siber suçlar kapsamında 3 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 6’sı tutuklanmıştır.” ifadelerini dile getirdi.

Akkoyun, trafik denetimleri kapsamında ağustos ayında 79 bin 573 aracın denetlendiğine dikkat çekti.

Akkoyun, 2024-2025 eğitim öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti. (İLKHA)


Muğla'da 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Batman güney çevreyolu'nda feci kaza: 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

 Sudan'da kolera salgını: 315 can kaybı, 9 bin 533 vaka

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!

BM: Gazze'de durum giderek kötüleşiyor

Van'da 57 kilo 140 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Karabük'te orman yangını

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

Uluslararası hukukçulardan Gazze'ye yönelik "Vicdan Gemisi" için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Parklarda iyileştirme ve yenileme çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku