Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

Tarih: 23.01.2024 14:00
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, AFAD İl Müdürlüğünde incelemelerde bulundu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) incelemelerde bulundu.
Mardin AFAD İl Müdür Vekili Münir Erbek, ilin afetselliği, deprem tahmin ve ölçme istasyonları, sivil savunma planları, araç ve ekipmanlar, afet öncesi alınması gereken tedbirler ve toplanma alanları konusunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’a bilgi verdi.
AFAD İl Müdürlüğüne yaptıkları ziyarette, kurumun çalışmaları, ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi noktasında istişareler yaptıklarını belirten Vali Akkoyun, kurum ziyaretlerini sürdüreceğini kaydetti. AFAD’ın gayretli çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Akkoyun, hem ülke hem de dünyanın birçok coğrafyasında meydana gelen afetlerde ilk müdahale eden kurumlardan birinin AFAD olduğunu söyledi. Akkoyun; “AFAD’ımız sadece Türkiye’de değil dünyada çok önemli kuruluşlardan biridir. Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde afetlerde ilk giden, ilk müdahale eden kurum AFAD olmuştur. AFAD çalışanlarımız, görevlerini büyük bir titizlikle ve fedakarlıkla yapıyorlar. İnsanlar AFAD yazısını görünce umut doluyor. Bu, ülke olarak gurur duyduğumuz bir güven göstergesidir” şeklinde konuştu.
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 6 Şubat depremine de değinen Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kendisinin de depremden hemen sonra Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde görev yaptığını ve yaşadıkları tecrübelerini aktardı. Vali Akkoyun konuşmasını şöyle sürdürdü:
“6 Şubat’ta meydana gelen asrın felaketinin yaralarını devlet-millet dayanışmasıyla sarıyoruz. Şu anda depremin birinci yılı dolmadan bölgelerde kat edilen mesafe gerçekten çok önemlidir. Cumhurbaşkanı liderliğinde, depremin izlerinin silinmesi ve konutların verilmesi sürecini inanıyorum ki dünyada bizim kadar hızlı ve gayretle yapan ikinci bir ülke yoktur. Bizim toplumumuz çok fedakar ve çok ferasetlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde nasıl seferber olduğunu hepimiz gördük. Bu dayanışma, bizleri gelecek açısından umutlandırıyor. Dolayısıyla vatandaşıyla, STK’sıyla, kurumlarıyla, arama kurtarma personeliyle el ele verilince nelerin başarılacağını hepimiz gördük” dedi.
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, AFAD Mardin İl Müdürlüğüne, vatandaşlara yönelik afet öncesi bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarını artırması talimatını verdi.

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Rusya'dan Ukrayna'ya savaşın en büyük hava saldırısı

Bakan Bayraktar: Bütçe imkânları nispetinde enerji desteklerine devam edeceğiz

Muğla'da orman yangını

Pakistan’da 5 katlı bina çöktü: 5 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Güzel ahlak gencin süsüdür

İtalya'da benzin istasyonunda patlama: 40 yaralı

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Yükleniyor