• BIST 100

    9352,37%-0,46
  • DOLAR

    38,16% 0,52
  • EURO

    43,51% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4082,68% 0,51
  • Ç. ALTIN

    6611,04% 0,63

Mardin’de 21 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili mahkemeden karar çıktı

GÜNDEM 28.02.2025 00:18:54 0
Mardin’de 21 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili mahkemeden karar çıktı

Mardin’in Derik ilçesinde 20 Ağustos 2022’de meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin davada mahkeme, kararını açıkladı.

Mardin’in Derik ilçesinde 2022 yılında meydana gelen ve iki tır'ın neden olduğu feci kazaya ilişkin davada, karar çıktı.

Mahkeme, tır şoförleri Umut Gündüz ve Yunus Şataflı’yı hapis cezasına çarptırırken, firma yetkililerini suçsuz buldu. Kazada 21 kişi hayatını kaybetmiş, 47 kişi yaralanmıştı.

Kaza, 20 Ağustos 2022’de Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bir akaryakıt istasyonunun yakınında meydana geldi.

Yunus Şataflı yönetimindeki gübre yüklü tır, 2 araca ve yayalara çarparak devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

Olay yerine polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak, kazadan 33 dakika sonra ikinci bir tır daha aynı noktada kalabalığın arasına daldı.

Umut Gündüz’ün kullandığı bu tır, çok sayıda kişiyi ezerek bir apartmana çarparak durabildi. Bu ikinci kazada 17 kişi daha hayatını kaybetti ve toplam ölü sayısı 21’e yükseldi.

Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tır şoförleri gözaltına alındı ve tutuklandı. Ancak ilerleyen duruşmalarda sanıklar tahliye edilerek tutuksuz yargılanmaya devam etti.

Mahkeme sürecinde mağdur aileleri, sadece şoförlerin değil, firma yetkililerinin de cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca, kazanın yaşandığı yolun bakım ve onarım eksiklikleri nedeniyle Karayolları personelinin de sorumluluğu olduğu öne sürüldü.

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 8. duruşmasında mahkeme heyeti, Umut Gündüz’ü “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Aynı suçtan yargılanan Yunus Şataflı ise 15 yıl 13 ay 10 gün hapis cezası aldı. Firma yetkilileri K.G., M.A. ve K.M.G. ise suçsuz bulunarak beraat etti.

Kararın ardından mağdur aileleri karara tepki göstererek adalet taleplerini yineledi. (İLKHA)

Ağvarlar’da varlık mücadelesi: Siyonist rejimin sistematik saldırılarıyla zorunlu göç derinleşiyor

Kudüs Vakfı: Mescid-i Aksâ 1967'den bu yana en büyük baskına uğradı

Baraka’da çıkan yangın kontrol altına alındı

Yemen, Amerikan MQ-9 SİHA’sını vurdu

Orban: Batı, Ukrayna'daki vekalet mücadelesini kaybetti

ABD'nin Şam Büyükelçiliğinden Suriye'ye ilişkin seyahat uyarısı

Sivas’ta trafik kazası: 4 yaralı

Meteorolojiden ülke genelinde gök gürültülü sağanak uyarısı

UNRWA: Gazze'de 420 bin kişi yerinden edildi

Yazar Ahmet Bulut: Peygamber Efendimiz ömrünün sonuna kadar asla namazı terk etmemiştir

Kahramanmaraş'ta Siyer Yarışması'nın ödülleri verildi

Görme engelli halasının ziynetlerini çalan şahıs ve arkadaşları yakalandı

HÜDA PAR heyetinden Emtağ köyü'ne ziyaret

Kolombiya'da polis karakoluna bombalı saldırı: 2 ölü, 24 yaralı

Sözleşmeli öğretmen ataması kontenjanları belli oldu

Filipinler'de gemi alabora oldu: 4 ölü

Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış

Bingöl'de şüpheli araçta silah ele geçirildi: 1 gözaltı

Ankara'da uyuşturucu operasyonu: 635 gözaltı

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 20 asker öldü

Malatya'da ikamete yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 gözaltı

Malatya'da uyuşturucudan 8 gözaltı

Gaziantep'te 39 yıl cezası bulunan şahıs saklandığı yerde yakalandı

Benin'deki saldırıda 8 asker öldü

Filistin’e desteğinden dolayı binden fazla üniversite öğrencisinin vizeleri iptal edildi

Bilecik'te trafik kazası: 2 yaralı

Başhekim Dr. Kaynak: Kalbinizi koruyun, geleceğinize yatırım yapın

DMM'den TOKİ ile ilgili iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de yeni tehcirlere asla tahammülümüz olamaz

Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 8 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ