• BIST 100

    14611,16%-0,68
  • DOLAR

    43,05% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6138,88% -0,32
  • Ç. ALTIN

    10167,41% 0,00

Mardin'de bağımlılıkla mücadelede 98 şahıstan 11’i tutuklandı

07 Ocak 2026, Çarşamba 14:09
07 Ocak 2026, Çarşamba 14:09
Mardin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Aralık ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, narkotik suçlarla mücadelede düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 98 şahıstan 11 kişinin tutuklandığını belirtti.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ilgili birim amirleriyle birlikte Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda, 2025 yılı aralık ayı değerlendirmesi yapan Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini belirtti.

Akkoyun, terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 17 şahıstan 3’ünün tutuklandığını belirterek, "Aralık ayında Mardin’de terör örgütlerine yönelik 15 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 17 şahıstan 3’ü tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Terörle mücadele ile birlikte organize suç çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 3 operasyon düzenlenmiş olup 7 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında değişik özellik ve çapta 138 silah ile 4 bin 692 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir." dedi.

Yasadışı yollarla sınırı geçmeye teşebbüs eden 83 şahısın engellendiğini belirten Akkoyun,

"Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasa dışı yollardan girmeye çalışan şahıslara karşı gerekli önlemler alınmakta ve denetimler aralıksız devam etmektedir. Aralık ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 83 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 16 şahıs yakalanarak güvenlik güçlerimize teslim edilmiştir." ifadelerini aktardı.

"Bağımlılıkla mücadelede 98 şahıstan 11’i tutuklandı"

Akkoyun, narkotik suçlarla mücadelede düzenlenen operasyonlar sonucunda 11 kişinin tutuklandığını aktararak, "Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimize uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi maksadıyla vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde aralık ayı içerisinde toplamda 71 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda toplam 98 şahsa işlem yapılmıştır. İşlem yapıldıktan sonra gözaltına alınan 11 şahıs tutuklanmıştır. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ilimizde aralık ayı içerisinde 52 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 85 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven uygulamaları kapsamında aralık ayı içerisinde aranan toplam 713 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis, kumar ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 5 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda gözaltına alınan 25 kişi adli mercilere sevk edilmiştir." şeklinde belirtti.

Aralık ayında 188 bin 796 aracın denetlendiğini belirten Akkoyun, "Trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan denetimler kapsamında Aralık ayı içerisinde 2 bin 154 okul servisi olmak üzere 176 bin 957 araç denetlenmiştir. Sizlerin aracılığıyla tüm vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymaları konusunda hassasiyet göstermelerini bir kez daha önemle rica ediyoruz." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Mardin'de yoğun kar yağışı sürecinde görev alan personel ve çalışma hakkında bilgi veren Akkoyun, şunları aktardı:

"29 Aralık Pazartesi günü sabah saatlerinde ilimizde başlayan kuvvetli kar yağışı üç gün boyunca etkili olmuştur. Kar yağışı süresince, ilgili tüm kurumlarımızla anlık iletişim ve koordinasyon sağlanarak gerekli tedbirler zamanında alınmıştır. Valiliğimizin koordinasyonunda; İl ve İlçe Belediyeleri, Karayolları, AFAD, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili tüm kurumlarımızla birlikte sahada yaklaşık bin 200 personel ve 300’e yakın araç görev yapmıştır. Yapılan planlı ve etkin müdahaleler sayesinde kar yağışının afete dönüşmesi engellenmiş, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına izin verilmemiştir. Başta ana arterler, hastane güzergâhları, ilçe ve kırsal mahalle ana bağlantı yolları olmak üzere ulaşımın aksamaması gereken tüm noktalarda karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülmüş; acil durumlara hızlı ve etkili şekilde müdahale edilmiştir. Bu süreçte, zorlu hava şartlarına rağmen büyük bir özveriyle görev yapan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, sahada gece gündüz demeden çalışan personelimize gösterdikleri üstün gayret ve fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimizin huzuru, güvenliği ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının aksamaması adına çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir." (İLKHA)

Adana'da sokak tartışması cinayetle sonuçlandı

AB, X'ten Grok ile ilgili kayıtları 2026 sonuna kadar saklamasını talep etti

Adana'da 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Merkez Bsı rezervleri 189,1 milyar dolar oldu

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil önce ağaca sonra direğe çarptı: 1 ölü

Suriye ordusu, PKK/SDG mevzilerini bombalıyor

Çatılar çöktü, ürünler zarar gördü: Buğday pazarı esnafından destek çağrısı

Mardin Memur-Sen’den DEM’li belediyeye çıkış: 26 belediye personeli gerekçesiz işten çıkarıldı

"Çocuklarımızın küçük yaşta Kur’an’la tanışması çok kıymetli"

HAMAS'tan "Kendi Diliyle Direniş ve Özgürlüğe Giden Yol: Aksa Tufanı" raporu

Dr. Zahit Taş uyardı: Enfeksiyonlara karşı en güçlü kalkan el hijyeni ve aşı

Şanlıurfa’da kaçakçılık ve organize suçlara 2025’te 1276 operasyon

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da yasa dışı silahlanmaya yönelik denetim

Diyarbakır’da kar yağışı sırasında 15 binden fazla acil çağrı yanıtlandı

GTO Başkanı yıldırım: Denetimsiz e-ithalat dönemi sona ermeliydi

ABD'li gazeteci: Grönland hamlesi NATO'nun sonu olur

Şiddetli kar ve don Batman tarımını vurdu: Tonlarca sebze zarar gördü

İşgal rejimi 5 Filistinli kadını alıkoydu

Gaziantep Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Yiğit: Kar yağışı çiftçi için rahmet oldu

Bingöl Karlıova’da tehlike oluşturan buz sarkıtları itfaiye aracıyla düşürülüyor

Ömer Çelik’ten Özgür Özel’in açıklamalarına tepki

Batman'da ekmek tarifesi değişti, denetimler başlatıldı

İstanbul için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Deneyap atölyesinde geleceğin mucitleri yetişiyor

Batman Sürücü Akademisi, her gün yüzlerce sürücü adayını ağırlıyor

İstanbul’u lodos vurdu: Tekneler parçalandı

Batman'da okullarda Pardus ETAP 23'e geçiş başladı

Meteorolojiden yarın için kar yağışı uyarısı

HAKSİAD’dan MESİAD’a hayırlı olsun ziyareti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da sokak tartışması cinayetle sonuçlandı

AB, X'ten Grok ile ilgili kayıtları 2026 sonuna kadar saklamasını talep etti

Adana'da 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Merkez Bsı rezervleri 189,1 milyar dolar oldu

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil önce ağaca sonra direğe çarptı: 1 ölü

Suriye ordusu, PKK/SDG mevzilerini bombalıyor

Çatılar çöktü, ürünler zarar gördü: Buğday pazarı esnafından destek çağrısı