-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Mardin’de “Beklerken Okuyorum” projesi hayata geçirildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İl Müftülüğü tarafından hastanede bekleyenler için “Beklerken Okuyorum” projesi hayata geçirildi.
Mardin İl Müftülüğü tarafından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde sıra bekleyen hastaların boş vakitlerini değerlendirmeleri, bilgi edinmeleri ve ilimle uğraşmaları maksadıyla “Beklerken Okuyorum” projesi kapsamında hastanenin bekleme salonlarına çeşitli kitaplar konuldu.
Proje hakkında bilgi veren Mardin İl Müftüsü Enver Türkmen, teknolojinin gelişmesiyle beraber, sosyal ve görsel medyanın çeşitlenmesi ve yaygınlaşması ile fiziki kitap okuma alışkanlığının azaldığı bir dönemde örnek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Türkmen, “Bu proje ile ana hedefimiz; vatandaşlarımızın yoğun olarak bekledikleri ve vakit geçirdikleri havaalanı, otogar, hastane, otel, kuaför, güzellik salonları, kıraathane, yurt, pansiyon, AVM, b ve kamu kurumları gibi yerlere kitaplıklar konularak, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunarak vatandaşların sağlıklı dini bilgiye ulaşmasını ve zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak, toplumun manevi sosyal ve kültürel hayatına bir güzellik katmaktır. Nihai hedefimiz vatandaşlarımızın istifade edebileceği tüm mekânlarda bu hizmeti sunmaktır. Yıl boyunca yerli/yabancı turistlerin ziyaret ettiği ilimizde şehrin önemli noktalarında kurulacak kitaplıklar ile 8 yabancı dilde kitap ve broşürler de sergilenip turistlere hediye edilecektir.” şeklinde ifade etti.
Türkmen, “Bugün Bismillah diyerek projemizin açılışını Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinden başlatıyoruz. Süreç içerisinde bizlere her türlü katkıyı sağlayan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Saffet Yavuz’a ve fedakâr ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz. Hedefimiz ve temennimiz Mardin'de başlayan bu hizmetin ülkemizin genelinde yayılmasıdır. “ dedi. (İLKHA)
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Aniden yola fırlayan çocuk ölümden döndü
Eğil ve Kocaköy'e doğalgaz müjdesi: Kamulaştırma süreci başladı
Van-Hakkari karayoluna çığ düştü: Çok sayıda araç mahsur kaldı
Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 14 gözaltı
Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin yükseltilmesi için yeni proje
Kuyumcu Yüzgeç: Altın uzun vadede yeniden yükselişe geçecek
Konya’da kapalı yol ulaşıma açılıyor
Batman'da kaza: 2 yaralı
Gaziantep'te 30 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Gaziantep'te güvenlik operasyonu: 25 şüpheli yakalandı
Endonezya, 16 yaş altı çocuklar için sosyal medya yasağını yürürlüğe koydu
Deprem bölgesindeki esnafa "iş sürekliliği" desteği
İran, Dubai'de 500'den fazla Amerikalı askerin saklandığı yerleri hedef aldı: "Ağır kayıplar var"
Bingöl’de HES tepkisi: Çocuklarımızın yarınlarını karartmayın
Bursa’nın kadim zanaatları meslek liselerinde yeniden hayat buluyor
APP plaka ile standart plaka nasıl ayırt edilebilir?
Siirt’te yaşanan olumsuz hava şartlarına karşı ekipler sahada
Meteoroloji uyarısı sonrasında Bursa'da sağanak etkili oldu
Ankara'da siyasi ve akademisyenlerden Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için birlik çağrısı
Yükleniyor







