Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi

Tarih: 22.05.2023 13:20
Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi

Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı (EUAVAKFI) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2.Geleneksel Çocuk Festivali Mardin’in Midyat ilçesinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Doğudan batıya gönül köprüsü kuran Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfına üye iş insanları Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Kuyucak Çağdaş Yaşam Ferhat Şenatalar, Anıtlı, Alagöz, Yuvalı, Başyurt ve Şehit Kadri Ağırman İlkokulu öğrencilerini bir araya getirerek doyasıya eğlendirdi.
Kuyucak Çağdaş Yaşam Ferhat Şenatalar ilkokul bahçesinde düzenlenen 2.Geleneksel Çocuk Festivaline Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı Emel Uslu Atik, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Ankara’dan Diyarbakır’a gelen vakıf üyeleri, iş kadınları ile çok sayıda davetli katıldı.
2. Geleneksel Çocuk Festivali’nin açılışını gerçekleştiren Emel Uslu Atik, 23 yıldır çocuklar ve kadınlar için gönüllü bir şekilde çalıştıklarını belirterek, ilkini geçen Diyarbakır’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocuklarla doya doya eğlendiklerini anımsatan Uslu Atik, 'İkincisini İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ın isteğiyle buradayız. Çocuklarımız ile eğleniyoruz, festivalimiz için buradayız. Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı 1,5 yıldır faaliyette olan bir vakıf, ama biz 23 yıldır sahalardayız. Çocuklar, kadınlar ve gençler için bir çok proje yaptık. Birçok sivil toplum kurumunun kuruculuğunu, yönetim kurulunda bulunduk. Ama en önemlisi biz bu ülkeyi eğitmek ve kalkındırmak bizim elimizde, dil din ırk ayırt etmeden huzura nasıl ulaşırız hedefimiz bu. Ülkemizin 81 ilinin her karışı bizim için çok önemli. Her kadın ve çocuk bizim için çok önemlidir. Bu konuda bizlere destek veren Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’a teşekkür ediyorum' dedi.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise 2.Geleneksel Çocuk Festivalinin ilçede düzenlenmesi kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Etkinlik için teşekkür eden Altay, 'Çocuklar daha önce böyle bir ortamda bulunmamıştı. Vakfımız bizi aradığında çok mutlu olduk. İlçemizin en dezavantajlı 5 okulundan 250 öğrenci buraya getirdik. Heyecana ortak ettik' şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından çocuklar için kurulan lunapark ve oyun alanlarında bir birinden farklı etkinlikler düzenlenerek tüm öğrencilere hediyeler ve ikramlar dağıtıldı.

Vietnam’da apartmanda yangın: 8 ölü

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nda patlama

Hindistan'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 78'e yükseldi

Hindistan'daki selin yol açtığı heyelanda ölü sayısı 78'e yükseldi

Toplu taşımada Türkiye'nin en pahalı şehri artık Bursa

Siirt Belediyesi’nden kapsamlı denetim: 53 bin TL’yi aşan ceza uygulandı

Siirt’te asayiş olaylarında düşüş

Umman Müftüsünden "Normalleşme" uyarısı: “Ne büyük bir hezimet!"

Psikoteknik belgesi nedir ve nasıl alınır?

Gaziantep'e Çamlıca modeli kule yapılacak

15 aylık bebek Heimlich manevrasıyla hayata tutundu, acil ameliyatla kurtarıldı

Gazze'de şehit sayısı 57 bin 523'e yükseldi

Gaziantep ilk 500'e giren büyük sanayi kuruluşları arasında 3'üncü sırada

Adıyaman'da inşaat halindeki binada yangın çıktı

Mardin Umut Kervanı’ndan Kur’an Kursu öğrencilerine dondurma ikramı

İşgal rejimi Suriye sınırında 3 kişiyi alıkoydu

Hatay orman yangını soruşturmasında bir kişi tutuklandı

DEHB’li çocuklar için, tatilde de düzenli kalabilmek önemli!

Batman'da kulaklı orman baykuşları, mahalle halkını uykusuz bırakıyor

Avukat Bozkurt, HÜDA PAR'ın kanun teklifini değerlendirdi

Aksaray’da sanayi bölgesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Bingöl'de silahlı saldırı: 3 kişi yaralandı

Bingöl Karlıova’da patlama: 6 kişi yaralandı

Ensarullah: Hava savunmamız işgal saldırılarını engelledi; 11 kez işgal topraklarını hedef aldık

Esentepe Millet Bahçesi’nde Örnek Temizlik Çalışması

Bursa kök hücre toplamada Türkiye ikincisi oldu

Hububat ihracatı yılın ilk yarısında 6 milyar doları aştı

Yenigün: Boykot, bir protesto değil, vicdanî ve imanî bir harekettir

Prof. Dr. Tarhan: Çocuk sözleri takip etmez, izleri takip eder

DMD hastası Muhammed Miraç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Yükleniyor