GÜNDEM 22.05.2023 13:20:04 0

Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi

Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi
Haberi Sesli Oku

Mardin’de dezavantajlı öğrenciler çocuk festivaliyle doyasıya eğlendi

Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı (EUAVAKFI) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2.Geleneksel Çocuk Festivali Mardin’in Midyat ilçesinde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Doğudan batıya gönül köprüsü kuran Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfına üye iş insanları Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Kuyucak Çağdaş Yaşam Ferhat Şenatalar, Anıtlı, Alagöz, Yuvalı, Başyurt ve Şehit Kadri Ağırman İlkokulu öğrencilerini bir araya getirerek doyasıya eğlendirdi.
Kuyucak Çağdaş Yaşam Ferhat Şenatalar ilkokul bahçesinde düzenlenen 2.Geleneksel Çocuk Festivaline Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı Emel Uslu Atik, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Ankara’dan Diyarbakır’a gelen vakıf üyeleri, iş kadınları ile çok sayıda davetli katıldı.
2. Geleneksel Çocuk Festivali’nin açılışını gerçekleştiren Emel Uslu Atik, 23 yıldır çocuklar ve kadınlar için gönüllü bir şekilde çalıştıklarını belirterek, ilkini geçen Diyarbakır’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Çocuklarla doya doya eğlendiklerini anımsatan Uslu Atik, 'İkincisini İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ın isteğiyle buradayız. Çocuklarımız ile eğleniyoruz, festivalimiz için buradayız. Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı 1,5 yıldır faaliyette olan bir vakıf, ama biz 23 yıldır sahalardayız. Çocuklar, kadınlar ve gençler için bir çok proje yaptık. Birçok sivil toplum kurumunun kuruculuğunu, yönetim kurulunda bulunduk. Ama en önemlisi biz bu ülkeyi eğitmek ve kalkındırmak bizim elimizde, dil din ırk ayırt etmeden huzura nasıl ulaşırız hedefimiz bu. Ülkemizin 81 ilinin her karışı bizim için çok önemli. Her kadın ve çocuk bizim için çok önemlidir. Bu konuda bizlere destek veren Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’a teşekkür ediyorum' dedi.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ise 2.Geleneksel Çocuk Festivalinin ilçede düzenlenmesi kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. Etkinlik için teşekkür eden Altay, 'Çocuklar daha önce böyle bir ortamda bulunmamıştı. Vakfımız bizi aradığında çok mutlu olduk. İlçemizin en dezavantajlı 5 okulundan 250 öğrenci buraya getirdik. Heyecana ortak ettik' şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından çocuklar için kurulan lunapark ve oyun alanlarında bir birinden farklı etkinlikler düzenlenerek tüm öğrencilere hediyeler ve ikramlar dağıtıldı.

HÜDA PAR İktisat Başkanı Gültekin: Dolaylı vergiler azaltılmalı

Adana'da 4-6 yaş Kur'an kursları yıl sonu programı düzenlendi

Doç. Dr. Aşkın: Obezite kardiyovasküler hastalıklara zemin hazırlar

Şanlıurfa'da sıcak hava etkisini artırıyor: Vatandaşlar gölgelik alanlara yöneliyor

Medya tekeli batı merkezli kültürel bir tahakküm aracına dönüştü

Bursa’da obeziteyle mücadele kapsamında riskli vatandaşlar takibe alınıyor

Diyarbakır'da 13 yıl sonra yeniden otomotiv fuarı açıldı

 Sudan ordusu: Hartum'da toplu mezarlar bulundu

Balcalı da sağlık çalışanlarına aşı eğitimi

Çukurova Üniversitesi öğrencileri "Gazze çocuk mezarlığına döndü, daha neyi bekliyorsunuz"

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 42 gözaltı

BAE, Şam'a uçuşları yeniden başlatıyor

Batman’da mercimek hasadına başlandı

Bursa'da "Gazze'de İşgale Son, Filistin İçin Kampüsler Ayakta" yürüyüşü düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)’de açılan siyonist destekçisi markanın standı protesto edildi!

İletişim Başkanı Altun: Filistin'deki zulüm, tüm teknolojik imkanların kullanıldığı bir soykırıma dönüştü

Battalgazi Belediyesi'nden çocukların dijital dünyada kaybolmamasına yönelik etkinlik

Elazığ-Diyarbakır tren seferinde vagonlar raydan çıktı

Belediye Başkanı Geçit: Üretim, istihdam ve ihracat odaklı iş birliklerine büyük önem veriyoruz

Merkez Bsı, yıl sonu enflasyon tahminini sabit tuttu

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Özaslan'dan kurban bağışı çağrısı

SGK Haftasında BESO’ ya ziyaret

Bakan Bayraktar Şam'da

"Gençler okusun" diye geldi, Gazzeli çocuklar için bağış yaptı

Tırnak mantarını önlemek için yapılması gerekenler

Şanlıurfa'da otel çatısında yangın paniği

Onlarca suç kaydı bulunan şahıs yakalandı

İstanbul'un 7 ilçesinde 10 saatlik su kesintisi

Gazze'de 16 binden fazla çocuk katledildi: "Bir nesil yok ediliyor"

Genç İmam Hatipliler yılsonu pikniğinde buluştu

Yükleniyor