• BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

Mardin’de "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı

07 Eylül 2024, Cumartesi 11:56
07 Eylül 2024, Cumartesi 11:56
Mardin’de
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kur'an Nesli Platformu Mardin Koordinatörlüğü tarafından Mardin'de düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programında, onlarca çocuk bir araya geldi.

Çocukların namaza olan bağlılığını ve sevgisini arttırmak amacıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından tertiplenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali, Mardin'de yapıldı.

Şakir Nuhoğlu Camii arkasında yapılan programa, Mardin merkez ve çevre ilçelerden onlarca kız ve erkek öğrenci katılım sağladı.

Her yıl verilen iki haftalık namaz eğitiminin ardından açık alanlarda kitlesel katılımlı etkinlikler düzenleyen Kur'an Nesli Platformu’nun organizasyonuyla meydanda toplanan çocuklar, takke ve seccadeleri ile etkinliğin yapılacağı alana kadar yürüdü.

Sunuculuğunu Bünyamin Talayhan’ın yaptığı program, yürüyüş ardından hafızlık talebesi Cafer Bişi’nin Kur'an tilavetiyle başladı.

Programa katılan kız ve erkek çocuklar, cemaatle ikindi namazı kıldı, dualar yaptı.

Günün anlam ve önemine değinen Muhammed Özçelik, insanoğlunun hayatından asla taviz vermemesi gereken namaza değinerek, “Bizleri bu gün burada bu ulvi gaye için bir araya getiren Rabbimize hamdolsun. Zira gözümüzün nuru evlerimizin sokaklarımız şehirlerimizin aydınlığı olan namaz ibadetini idrak etmek anlamak ve hayatımızın merkezinde olması gerektiğini bir kez daha hatırlamak maksadıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Rabbim bu buluşmamızı hayırlara vesile kılsın inşallah. Her ne kadar namaz programımızın finali desek de aslında bu programda öğrendiklerimiz doğrultusunda bugünden sonrası sizler için birçok yönü ile yeni bir başlangıçtır. Öncelikle bizler öğrendik ki bizlerin bu dünyaya bir gönderiliş amacı vardır. Yüce Allah bizi bu dünya ona Allah'a kulluk edelim diye göndermiştir.  Kulluğumuzu ibadet ederek gösteririz. İbadetlerin de en önemlisi dinimizin direği olan namazdır.” dedi.

Namazın, ezan ile birlikte Allah’ın davetine icabet etmek olduğunu aktaran Özçelik, “Öğrenmiş olduğumuz bir diğer husus Allah'ın bize vermiş olduğu nimetlere karşı şükrümüzü sunmamız gerektiğidir. Bizler Allah’ın bize vermiş olduğu bütün nimetlere karşı şükrümüzü namaz yerine getiririz. Ahirette bize ilk olarak sorulan amel namazdır. Bizler öğrendik ki namaz ezan ile birlikte Allah'ın davetine icabet etmektir.” ifadelerine yer verdi.

Program, Yusuf Nas tarafından dua ile sona erdi. (İLKHA)

İstanbul'da yüzlerce kişi Gazze için kunut duasında buluştu

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık

Diyarbakır'dan Gazze'ye selam: Zulmü durdurmak için birlik zamanı

Çin deney ve gözlem uydusunu fırlattı

Pakistan'da sel felaketi: 645 can kaybı

Gaziantep'te feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı

İspanya'da 14 büyük yangın kontrolden çıktı, can kayıpları artıyor

Ukrayna: Donetsk’te 6 yerleşim yerini geri aldık

Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı

Bolivya devlet başkanını seçiyor

Şırnak AFAD gönüllüleri kaynaşma etkinliğinde buluştu

Çanakkale'de orman yangını 2. gününde devam ediyor

ABD'den Rusya'ya yaptırım tehditi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara'dan PKK/YPG'ye uyarı: Bir karış topraktan bile vazgeçmeyiz

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek

HÜDA PAR: Depreme hazırlıksız yakalanmak ihmalkârlığın bir sonucu

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 4 ölü

Adana'da orman yangını

"Hayat Namazla Güzeldir" kurslarına katılan kız çocukları: Kurs bizlere çok şey kattı

Rusya ve ABD, Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri konusunda anlaştı

Avrupa'da 22 ayda Filistin'i desteklemek için 42 bin gösteri ve etkinlik düzenlendi

Siirt’te av sezonu 23 Ağustos’ta açılıyor

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 2’si çocuk 6 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 61 bin 944'e yükseldi

ABD'de Ukrayna konulu zirve yapılacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da yüzlerce kişi Gazze için kunut duasında buluştu

Yeni haftada hava nasıl olacak?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den protestolara sert tepki: Ülkemiz büyük bir tehlike altında

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Bingöl Kent Konseyi: Güvenlik önlemleri kâğıt üzerinde kalmasın

Traktör ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Ensarullah: Ben Gurion Havalimanını hipersonik balistik füzeyle hedef aldık