• BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,06
  • EURO

    41,54% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,23% -1,64
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Mardin’de iki kız kardeşin okuma azmi engel tanımıyor

GÜNDEM 21.05.2024 20:59:48 0
Mardin’de iki kız kardeşin okuma azmi engel tanımıyor

Mardin’de iki kız kardeşin okuma azmi engel tanımıyor

Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan 2 kız kardeş, eşyasız ama kitap dolu evlerinde tüm zorlukları aşarak üniversiteyi kazanmak istiyor.
Kız kardeşleri küçük yaşta evlendirilen ve kendileri okumayı başaran Hazal Aybüke Atay (25) ve kız kardeşi Ayşil Neva Atay (19), okumak için destek bekliyor. Kendileri de evlendirmek isteyen fakat okumak isteyen kız kardeşler okuma azimlerini sürdürüyor.
Batman’da şehit edilen Aybüke öğretmenin hayatını kendine örnek alan kız kardeşlerden Hazal, ismine mahkeme kararıyla 'Aybüke' öğretmenin ismini ekletti. Atay, “Genelde kitaplarla örülü bir hayatımız var. Sürekli kitaplarla haşır neşir bir şekilde bilgi edinmeye çalışıyoruz. İsmime gelecek olursak, 2017 yılında mezuniyet senemde Şehit Şenay Aybüke Yalçın öğrencilerine karne dağıttıktan sonra terör örgütü tarafından şehit edildi. Şehit Aybüke öğretmenin üzerimde çok farklı bir etkisi oldu. Uzun süre etkisinden çıkamadım. Her yıl kendisini saygıyla anıyorum. Onun ismini yaşatmak istedim ve gerekli müracaatlarda bulundum. Şu an Aybüke öğretmenimizin ismini taşıyorum. Bizim de öğretmenlerimiz var, biz de karne alıyorduk. Şehit edildiği gün aklıma öğretmenlerim geldi” diye konuştu.
Kız kardeşi Aysil Neva Atay ise bugüne kadar yüzlerce kitap okuyarak hukuk fakültesini okumak için hazırlandığı, sınavı kazanıp kadınların hakkını savunmak için hakime olmak istediğini belirtti.
Her çocukta olduğu gibi kendi okuma merakının da çocukken başladığını vurgulayan Atay, 'Hukuk alanında uzman bir hakim olmak istiyorum. Fakat oldukça kaynak eksikliğim var' ifadelerinde bulundu.

Ensarullah, Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerini vurdu

Karabük'te trafik kazası: 5 yaralı

Otogaza indirim geldi

Myanmar depreminde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı

Çanakkale'de şap karantinası

Vali Usta: Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız hız kazandı

Bingöl’de zincirleme kaza

BM: Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Nijerya'da menenjit salgını hızla yayılıyor

Japonya'da orman yangını

Tarım işçilerine otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 33 ölü

Gazze'de katledilen gazeteciler için TV kanallarından ortak tepki

Güney Kore'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Otomobil, şarampole uçtu: 3 yaralı

ABD'de kızamık salgınında ölü sayısı artıyor

İran'ın nükleer programı Rusya'da ele alınacak

Mısır'ı ziyaret eden Macron, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıktı

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

Güney Kore'de devlet başkanlığı seçim tarihi belli oldu

Nijerya’da silahlı saldırı: 52 ölü

Meteorolojiden soğuk hava ve zirai don uyarısı

Batman'da sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağında güvende

Mart ayı asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesinden gençlik merkezi ve spor sahaları

Battalgazi'de bayram tatili hizmetle geçti

Japonya’da ambulans helikopter düştü: 3 ölü

Yeşilyurt Kent Konseyi'nden annelere özel atölye

Lübnan Cumhurbaşkanı, Hizbullah'ın diyalog yoluyla silahsızlandırılması gerektiğini savundu

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ