• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Mardin’de kan bağışı kampanyası: Hedef bin 47 ünite kan toplamak

23 Mayıs 2024, Perşembe 13:10
23 Mayıs 2024, Perşembe 13:10
Mardin’de kan bağışı kampanyası: Hedef bin 47 ünite kan toplamak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin’de kan bağışı kampanyası: Hedef bin 47 ünite kan toplamak

Mardin’de ’Birbirimize candan bağlıyız’ sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışı kampanyasına katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, hedeflerinin bin 47 ünite kan toplamak olduğunu söyledi.
Mardin 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasına katılan Vali Tuncay Akkoyun, tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ederek, “Mardin Valiliğimiz ve Mardin kan bağış merkezimiz iş birliğinde geleneksel hale gelmesini arzuladığımız ve istediğimiz büyük bir kan bağışı kampanyasını bugün başlatıyoruz. Hedefimiz bin 47 ünite kan toplamak. Ama bu saat itibarıyla bu sayının çok üzerinde bir sayı yakalayacağız ve ulaşmış olacağız. Bu kampanyaya Mardin Valiliğimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, kaymakamlıklarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, bu konuda gönül ve destek veren kıymetli hemşehrilerimizle el birliği ve gönül birliği ile güzel bir kampanyayı bugün başlatmış oluyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kan bağışının hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Vali Akkoyun, “Kanın tek kaynağı insandır. Kan üretilemeyen, muadili olmayan bir sıvıdır. Dolayısıyla bizler kan bağışı yaparak hem sağlıklı olma noktasında büyük bir kazanım elde etmiş olacağız hem de vermiş olduğumuz bir ünite kan ile en az üç kişinin bu anlamda sağlığına kavuşmasına vesile olmuş olacağız. Dolayısıyla verilen kan belki bir ünite gibi görülebilir ama birçok vatandaşımızın yaralanma, kaza ve ameliyat sırasında ihtiyaç duyduğu bir şeydir. Şu anda bile kana ihtiyacı olan bir sürü vatandaşımız var. Bizler Kızılay’ımıza kan bağışını sürekli yüksek tutarak vatandaşlarımızın ve aziz milletimizin ihtiyaç duyduğu zaman hiçbir hiçbir sorun yaşamadan kana ulaşmasını sağlamamız gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevidir. Bizim medeniyetimizden, kültürümüzden aldığımız miras budur. Kan bağışı bu noktada çok önemlidir. 23 ve 24 Mayıs tarihleri arasında sabah 10.00 akşam 21.30 saatleri arasında vatandaşlarımız gelip kan bağışı yapabilirler” diye konuştu.

'Kan bağışı farkındalığı oluşturmak istiyoruz'
Düzenledikleri kampanya ile kan bağışı farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Vali Akkoyun, şöyle konuştu:
“Burada amacımız kan bağışı noktasındaki farkındalığı arttırmak. Bir defa kan bağışı değil, sürekli kan bağışı yapan vatandaşlarımızın sayısını artırmak. Ben kendi adıma da söyleyeyim bugün 16. sırada gümüş madalyaya ulaşmak için kan vereceğim. Sürekli kan verme konusunda hassasiyeti devam ettiriyorum. Bütün vatandaşlarımıza da buradan ifade ediyoruz ki önce bronz, sonra gümüş, daha sonra da altın madalyaları Kızılay’ımız veriyor olabilir ama asıl milletimiz gönlünden kopararak bu madalyaları veriyor. Hayırlı olmasını diliyorum. İlk 20 dakikada 42 ünite kan alındığı bilgisini aldık. 1 dakikada 2 fazla vatandaşımız kan veriyor. Bu güzel bir rakam. Bütün vatandaşlarımıza tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bir damla ile bin kan damla umut olalım. Bu kampanyaya gönül seferberliği ile destek olalım.”
Türk Kızılay Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz ise, bunun bir insanlık vazifesi ve büyük bir değer olduğunu söyledi. Yılmaz, 'Bir insanın hayatını kurtarmak için eyleme geçmek yeryüzünde belki rastlayabileceğimiz en değerli ve kıymetli gayret ve çabalardan biridir” dedi.

Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen kan bağışı çağrısında bulundu
Kan bağışı çağrısında bulunan dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, “Mardin ve Kızılay’ımızın yapmış olduğu programda tüm Mardinli vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum. Herkes kan bağışı yapmaya gelsin. Tüm hasta kardeşlerimize bir umut ve ışık olmak için kan bağışına bekliyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi

Şerafettin Elçi Havalimanında ocak ayında 31 bin yolcu uçtu

Bursa'da yağışlara rağmen baraj doluluk oranı beklenenin altında

Şırnak’ta sigaraya karşı farkındalık yürüyüşü

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç: Hükümetler bu kez Küresel Sumud Filosu’nu korumalı

Siverek’te 5 ton bozuk ürün imha edildi

Endonezya'da havaalanında silahlı saldırı: 2 pilot öldü

Bursa'da yaban kedisi foto kapanla görüntülendi

Uludere'de ana dilimi seçiyorum standında vatandaşlar bilgilendirildi

Bakan Göktaş: 15 yaş altına sosyal medya düzenlemesi elzem

Ramazan ayına bir hafta kala pazar esnafı: Ramazan’ın bereketi yavaştan oluşmaya başladı

RTÜK'ten 2 TV kanalına ceza

Madagaskar'da Gezani Kasırgası'nda ölü sayısı 20'ye ulaştı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonunda 7 şüpheli yakalandı

Batman'da nadir 7 parmaklı ayak vakası başarıyla tedavi edildi

Tacikistan'da hac yolculuğu yapan öğretmenler yönetici olamayacak

TBMM’de yemin töreni öncesi gerginlik: AK Parti ile CHP’li vekiller arasında arbede

Adana'da vatandaşlardan ve siyasilerden CHP’li belediyeye "dere" tepkisi

Prof. Dr. Bekir Biçer: Gazze, küresel güç dengesinin gerçek yüzünü gösterdi

Batman'da girişim ofisi ilk Demo Day etkinliğini düzenledi

İstanbul’da 2 doktor rüşvet soruşturmasından tutuklandı

Yemen'de Suudi destekli hükümet güçleri protestoculara müdahale etti: 4 ölü

Gaziantep'te silahlı kavga olayına karışan 16 şüpheli yakalandı

Antalya’da 3 kişiyi dolandıran şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TPAO Libya’da deniz ve kara sahalarında hidrokarbon arama faaliyetlerine başlıyor

İzmir’de denize düşen kişi sudan çıkarılarak kurtarıldı

Sel ve su baskınlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı

İran İslam İnkılâbı 47 yaşında: Emperyalizme ve siyonizme meydan okuma devam ediyor

Bakan Işıkhan, Fas'ta "çocuk işçiliği" konulu konferansa katıldı

Mardin’de otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 4 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi