Mardin’de PKK ve FETÖ operasyonu: 10 tutuklama

GÜNDEM 2.10.2024 14:24:23 0
Mardin’de PKK ve FETÖ operasyonu: 10 tutuklama
Haberi Sesli Oku

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Eylül ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, PKK ve FETÖ başta olmak üzere çeşitli örgütlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 27 kişiden 10'unun tutuklandığını belirt

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, ilgili birim amirleriyle birlikte Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Toplantıda, 2024 yılı Eylül ayı değerlendirmesi yapan Vali Akkoyun, her ay bir önceki ayın asayiş ve güvenlik konularında yapılan çalışmalarla ilgili hem basın mensuplarını hem de vatandaşları düzenli bilgilendireceklerini ifade etti.

PKK ve FETÖ başta olmak üzere düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 27 kişiden 10’unun tutuklandığını aktaran Akkoyun, “Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek ana hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla Eylül  ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 18 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 27 kişiden 10’u tutuklanmıştır." dedi.

Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyon hakkında bilgi veren Akkoyun, “Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde 9 operasyon düzenlenmiş olup 10 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır. İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 38 adet uzun namlulu silah, 79 adet ruhsatsız av tüfeği, 126 adet ruhsatsız tabanca ve 770 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.” ifadelerini aktardı.

Akkoyun, göçle mücadele kapsamında 173 şahıs yakalandığını belirterek, “İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Mobil Göç Aracımız, düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca; İlimizde düzensiz göç ile mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin tek merkezden daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi kısa adıyla GÖKSEM geçtiğimiz ay itibariyle faaliyete geçerek hizmet vermeye başlamıştır. Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Eylül ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 173 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 4 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilirken, bu şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede bölücü terör örgütü mensubu olduğu belirlenen 2 kişi adli mercilere sevk edilmiştir.” şeklinde ifade etti.

Uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında yakalanan şahıslar Hakkında değinen Akkoyun, “Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarımızı da hassasiyetle devam ettirmekteyiz. Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz. Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Eylül ayı içerisinde toplamda 123 operasyon düzenlenmiş, operasyonlar kapsamında 51 kişi gözaltına alınmış, 8 kişi de tutuklanmıştır. Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Eylül ayı içerisinde 62 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 84 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır. Huzur ve güven kapsamında yapılan uygulamalarda, aranan toplam 339 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir. Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis ve kumarla mücadele, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 3 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı tutuklanmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Akkoyun, 87 bin 132 aracın denetlendiğini ifade ederek, “Bilindiği üzere, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır. Trafik Denetimleri kapsamında Polisimiz ve Jandarmamız tarafından Eylül ayında 3 bin 350’si okul servisleri olmak üzere 87 bin 132 araç denetlenmiştir.” dedi.  (İLKHA)


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Gaşi ile görüştü

Gazze'de şehitlerin sayısı 41 bin 698'e yükseldi

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 29 gözaltı

Trambüs ile kamyon çarpıştı: 3 yaralı

Umut Kervanı, Mardin'de Gazze yararına kermes düzenledi

Şırnak'ta yaralı halde bulunan kuşlar tedavi altına alındı

Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

İşgal ordusu, Hizbullah'la çatışmada 7 siyonistin öldüğünü kabul etti

Malatya'da 34 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Irak'taki saldırıda 4 asker hayatını kaybetti

TEKNOFEST 2024 Adana'da başladı

Başkan Taşkın'dan asırlık çınar Mehmet dedeye anlamlı ziyaret

STK'lardan Lübnan için hemen şimdi yardım seferberliği

Diyarbakır'da 120 kilogram kubar esrar ele geçirildi

UNRWA, Gazze'de açlığın tekrar baş göstermeye başladığını duyurdu

Drift atan sürücüye 58 bin lira ceza

Balıkesir'de orman yangını

Rusya: Kursk Bölgesi’nde 300’den fazla Ukrayna askeri öldürüldü

Batman Belediyesi’nde kentsel dönüşüm planı değerlendirildi

Kuru meyve ihracatçıları Hindistan seferine çıkıyor

Dolandırıcıların 1 milyonluk vurgunu son anda engellendi

Çorum'da trafik kazası: 3 yaralı

Pezeşkiyan: siyonistler hata yaparsa daha ezici bir tepkiyle karşılaşırlar

Biyonik kulak ameliyatına ilişkin uzmanından önemli uyarı

Cibuti açıklarında 2 göçmen botu battı: 45 ölü

Şanlıurfa'da yankesicilik ve hırsızlık şüphelileri yakalandı

Hizbullah, sızma girişiminde bulunan işgal kuvvetlerini öldürüp yaraladı

Bakan Şimşek: Eylülde dış ticaret açığı 79 milyar dolara geriledi

İşgalciler, Lübnan sınırını ihlal etti

Hamanei: ABD bölgedeki şer varlığına son verse savaşlar tamamıyla sona erecek

Yükleniyor