• BIST 100

    11093,29%-0,52
  • DOLAR

    41,57% 0,02
  • EURO

    48,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    5097,10% 1,43
  • Ç. ALTIN

    8284,29% 0,00

Mardin’de "Siyer Yarışması" kayıtları devam ediyor

29 Ekim 2024, Salı 12:23
29 Ekim 2024, Salı 12:23
Mardin’de
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mardin Temsilcisi yardımcısı Mücahit Önen, Peygamber Sevdalıları olarak Allah’ın göndermiş olduğu vahiy, Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın yaşam tarzını insanlara ulaştırmak ve öğretmek amacıyla düzenlen siyer yarışması kayıtla

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen 'Siyer Yarışması'nın bu yıl 9 Şubat 2025 tarihinde yapılacağı açıklandı. Yarışmanın dört kategoride yapılacağı bildirildi.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'Onu Oku Onu Yaşa' temasıyla siyeryarışması kayıtları aralıksız devam ediyor.

Siyer yarışmasının düzenlenmesindeki amaçlarının Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tanımak ve tanıtmak olduğunu vurgulayan Mücahit Önen, ayrıca en büyük gayenin 21'inci yüzyılda Asr-ı Saadetteki gibi yaşayan insanlar yetiştirmek olduğunu belirtti.

Önen, “Öncelikle herkesin Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını bilmesi lazım. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de, “De ki; Eğer siz Allah'ı seviyorsanız, o takdirde bana tâbi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin (sevaba çevirsin).” buyurmaktadır. Dolayısıyla Peygamber Efendimiz Aleyhisselamı en iyi şekilde anlamamız gerekiyor. Hazreti Muhammed Aleyhisselam cihad, diplomasi veya mektuplarla dünyanın dört bir tarafına İslam’ı ulaştırmaya çalıştı. Onun öğrencileri olan sahabeleri de çok kısa bir zamanda yüce Allah’ın mesajını dünyanın birçok bölgesine fiziki olarak ulaştırdılar. Bizler de Peygamber Sevdalıları olarak Allah’ın bize göndermiş olduğu vahiy, Hazreti Muhammed Aleyhisselamın yaşam tarzını insanlara ulaştırmak ve öğretmek amacıyla her yıl 'Onu Oku, Onu Yaşa' temasıyla düzenlemiş olduğumuz Siyer Yarışması'nı bu yıl da gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Mardin’de ciddi bir artışın yaşanacağını gözlemliyoruz”

Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin’de de her yıl başvuru artışının olduğunu kaydeden Önen, “Her yıl Mardin’de bu anlamda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Afiş basımından kitap dağıtımına kadar çalışmalar aralıksız devam ediyor. Mardin genelinde ortalama 20 bine yakın kardeşimiz kayıt yapıyor. Bun minvalde bizler Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatını öğrenmeye, öğretmeye, yaşamaya ve yaşatmaya gayret ediyoruz. Her yıl düzenlenen Siyer Yarışması kayıtlarında artış yaşanıyor. Türkiye’de her yıl çok farklı yaş gurubuyla karşılaşıyoruz. Bazen eksilmeler yaşansa da genel olarak kayıtlarda artış gözlemleniyor. İnşallah bu yıl da Mardin’de ciddi bir artışın yaşanacağını gözlemliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önen, “Bütün ailelere, öğrencilere, öğretmenlere, Peygamber ahlakını öğretmeyi kendine görev olarak kabul eden herkese çağrımız, öncelikle kendilerinin kayıt olmalarını, yakın çevrelerinde, muhabbetleri olan insanları kayıt etmeleridir. Siyer yarışması kitabını aile içerisinde ders mahiyetinde okutulması lazım. Aile içerisinde çocuklara yönelik bu tür çalışmalar başlatılmadığında bu işin sadece dışarıda eğitim kurumlarına bırakmak yeterli olmayacaktır. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Kitabının içindeki bilgiler kişiye kazanım elde edecektir. Teşvik noktasında da ciddi çalışmalar içerisinde bulunulması lazım.” şeklinde ifade etti.

Önen, her sene Siyer Yarışması kitaplarının hem içeriği hem de yazarlarının değiştirildiğini belirterek, “Her yıl Siyer Yarışması kitapları hem içeriği hem de yazarları değişiyor. Bu anlamda da yazar noktasında zengin bir kadroya sahibiz. Her yıl konu Hazreti Muhammed Aleyhisselamın hayatı ama her sene içerik farklı yollarla, farklı bakış açılarıyla, farklı yaklaşımlarla değişiyor. Bu yılın 3 ve 4’üncü kategori kitabı komisyon tarafından ele alınarak 8 yazar tarafından yazıldı. Son kayıt tarihi de 17 Ocak olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla erken kayıt yapılıp kitaplarımızın okunmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed Aleyhisselamın vahiy mesajına sarıldığı müddetçe başta Gazze olmak üzere dünya mazlumlarının kurtulacağı günün de yakın olacağını vurgulayan Önen, “Sahabenin vahiy mesajı tüm dünyaya ulaştırmasından sonra yer yer İslami ahlak, İslami medeniyet, farklı ülke ve kıtalarda ciddi bir gelişim gösterdi. Müslümanların dünyaya meyletmelerinden sonra karanlık bir dönem başladı. Bu dönemin en karanlık olduğu dönem ise bizim dönemimizdir. Yeryüzünün birçok yerinde bir zulüm işleniliyorsa, Kur’an-ı Kerim’in mesajının hakkıyla yaşanmıyor olmasından kaynaklanıyordur. Sadece İslam coğrafyalarından değil, dünyanın tüm coğrafyalarında bireysel ve toplumsal olarak çok ciddi zulümler işlenmektedir. Eğer bizler Hazreti Muhammed Aleyhisselamın mesajlarıyla sahiplenirsek, Rabbimizin izniyle nasıl ki Asr-ı Saadet dönemi insanlar çok rahat bir şekilde Resulullah Aleyhisselamın müjdesi çerçevesinde San’a’dan Hadramevt’e kadar yolculuk yapıp, Allah’tan başka kimseden korkmadılarsa, bugün aynı inanç ve gayeye kavuşabileceğimize inanıyoruz. Aslında bizler Hazreti Muhammed Aleyhisselamın mesajını anlayabilseydik, bugün Gazze’de, Lübnan’da tüm Orta Doğu coğrafyasında siyonizmin yaşatmış olduğu bu zulmü yaşamamış olacaktık. Aynı zamanda bu mesaja bir daha sahiplendiğimiz vakit, Gazze’deki soykırımı yapan hem siyonistlere karşı hem de dünya emperyalizme karşı bizim başımızın dik, haklı, gururlu ve cesur olduğumuzu hissedecektik. Kur’an-ı Kerim bir zırhtır. Bizler bu zırhı giydiğimiz takdirde dünya mazlumlarının ve çaresizlerin kurtulacağı günün de yakın olacağını biliyoruz. Ancak tek çözüm Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatına yaşantısına sahip olmaktır.” şeklinde aktardı. (İLKHA)

İran, işgal rejiminin casusunu idam etti

Brent petrol 68,77 dolardan işlem görüyor

Eylülde ekonomik güven endeksi arttı

Mardin’de 57 firari yakalandı

İşgalciler Gazze'de konut ve binaları sistematik şekilde yıkmayı sürdürüyor

Avrupa yaptırımları siyonist rejimin silah pazarını daraltıyor

Gazze'de 724'üncü gün: Siyonist rejimin imha savaşında yeni katliamlar

Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen çocuk hayatını kaybetti

Yerlikaya: 537 kişiyi dolandıran şebeke çökertildi

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Qalqilya'da Filistinli genç şehit oldu: Cansız bedenine el konuldu

Katil rejim sığınmacı çadırlarını İHA'larla hedef alıyor

İşgal rejiminden Filistinli esirlere idam cezası girişimi

Batı Şeria'da araçlı eylem: Bir işgalci asker öldü

El-Kassam, Han Yunus'taki operasyonun görüntülerini yayımladı

Gazze'de son 24 saatte 50 şehit

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak

THY Genel Müdürü Ekşi’den Boeing 737 MAX açıklaması

Sudan'ın batısındaki mülteci kampında 95 kişi hayatını kaybetti

Niğde’de hayvan otlatma tartışması kanlı bitti: 1 ölü

Mersin’de apartman balkonundan düşen çocuk hayatını kaybetti

Bakan Memişoğlu: 18 bin yeni personel alımı yapılacak

Manisa’da feci kaza: 5 ölü, 6 yaralı

Tokat’ta motosiklet sürücüsüne yorgun mermi isabet etti

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: ABD'nin girişimlerine ilişkin harekete resmi bir öneri ulaşmadı

Batman'da metruk bina çöktü

SSB Başkanı Görgün: KAAN ve yerli motor projelerimiz emin şekilde ilerliyor

ABD'de kiliseye saldırı: 2 ölü 8 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, işgal rejiminin casusunu idam etti

Brent petrol 68,77 dolardan işlem görüyor

Eylülde ekonomik güven endeksi arttı

Mardin’de 57 firari yakalandı

İşgalciler Gazze'de konut ve binaları sistematik şekilde yıkmayı sürdürüyor

Avrupa yaptırımları siyonist rejimin silah pazarını daraltıyor

Gazze'de 724'üncü gün: Siyonist rejimin imha savaşında yeni katliamlar