Mardin'de STK ve siyasi partililer: UCM’nin Netanyahu ve Gallant kararı yeterli değildir

Tarih: 22.11.2024 17:06 Güncelleme: 22.11.2024 17:06
Mardin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin'de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partililer, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Netenyahu ve Gallant için verdikleri tutuklama kararının yeterli olmadığını belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Ceza Mahkemesi, işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyemin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yaov Gallant’a insanlık suçu ve soykırımdan dolayı tutuklama kararı verdi.

Verilen bu kararı değerlendiren sivil toplum kuruluşları ve siyasi partililer, verilen tutuklama kararının yeterli olmadığını ve bu kararın uygulanmasının zayıf bir ihtimal olduğunu kaydetti.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen,  “Hepimizin malumu şu anda mevcut olan sistem Avrupalıların daha doğrusu batılı ülkelerin elinde olduğundan dolayı çok da bu verilen karardan ümitli değiliz. Hakikaten verilen ceza uygulansa, bu soykırımcılar nereye bir seyahati olurlarsa, orada tutuklanıp gereken cezanın verilmesi gerekiyor. Ancak bu sistemi kuranlar batılılardır. Netanyahu ve haydutlarını koruyanlar da yine batılı İslam düşmanlarıdır. Bu zalim Yahudilerin yöneticilerine Müslümanlar ancak bir ceza verebilir. Müslümanların onlara ceza vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“13 aydır uluslararası teşkilatlar, Birleşmiş Milletler, insan hakları ceza mahkemeleri hep suskun kaldı”

UCM’nin verdiği cezanın yeterli olmadığı gibi cezanın da uygulanması noktasında zayıf olduğunu kaydeden Mardin Eğitim Bir-Sen Başkanı Abdusselam Demir, “Malumu olduğu üzere 13 ayı aşkındır Filistin'de, Gazze'de çok yoğun bombardımanlar yapılıyor. 44 binden fazla çocuk, kadın, genç, yaşlı insan şehit edildi. 2 buçuk milyon insanın yaşadığı bir şehir yerle bir edildi. Lübnan'a da saldırılar devam ediyor. Gazze'nin akıbeti şu an Beyrut üzerinde görülmeye başlandı. Tam 13 aydır uluslararası teşkilatlar, Birleşmiş Milletler, insan hakları ceza mahkemeleri, bunların hepsi suskun kaldı. Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin israilin lanetli sözde Başbakanı Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Gallant hakkında tutuklama kararı yetersiz olmakla beraber az da olsa içimize su serpildi. Bu siyonistlere en büyük desteği veren Amerika'nın, İngiltere'nin, Almanya'nın ne kadar pervasız olduğu, uluslararası teşkilatları, camiaları takmadıklarını çok net bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bu kararı uyuyacaklarına ihtimal vermiyoruz.” şeklinde konuştu.

Demir, “Nitekim Filistin ve Gazze ile ilgili bütün Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararı bir tek Amerika veto edebiliyorsa, uluslararası kuruluşların da çok büyük bir önem arz etmediğini müşahede ediyoruz. Dolayısıyla dünkü ceza mahkemesinin kararı zaten vicdanlarda mahkûm olan israil yönetimini artık ceza mahkemesi tarafından mahkûm edilmesi içimizi biraz rahatlatmıştır. Bunun gereğinin bütün dünya tarafından yapılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.” şeklinde ifade etti.

“israilin bu vahşi sınır tanımaz zalimliği Müslümanlar adına büyük bir utanç vesilesidir”

Gazze’de yapılan katliamın zamanın Ashab-ı Uhdud’u olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ise, “Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararını vermesi güzel bir durum ama yeterli değildir. israilin bu vahşi sınır tanımaz zalimliği karşısında maalesef bu gaddarlığın yaşanması asrımızda insanlık adına, Müslümanlar adına büyük bir utanç vesilesidir. Bu kararın alınmasını takdir ediyoruz. Kararın yeterli olmamakla birlikte takip ettiğimiz kadarıyla her ülkede de bunun tutuklanmasının yapılamayacağı belirtiliyor. Gönül isterdi ki sadece Uluslararası Ceza Mahkemesi değil, başta Türkiye olmak üzere, bütün İslam ülkelerinin, Netanyahu ve katil sürülerinin herhangi bir İslam ülkesine ayak bastıkları anda en ağır müeyyidelere tabi tutulmasıdır. Avrupa ülkelerinde insani değerlerini kaybetmeyen, Afrika'da insani değerlerini kaybetmeyen, hakikaten Müslümanlardan da olmayan dünya genelinde bakıldığında bu vahşet artık zamanımızın Ashab-ı Uhdud’u olmuştur.” dedi. (İLKHA)

Akademi Giriş Sınavı'na giriş belgeleri erişime açıldı

Siyonist işgalciler, A'riha'nın kuzeyinde bir eve el koydu, 60 koyun çaldı

İşgal ordusu, Gazze'nin doğusundaki mahallelerin tamamını boşaltmakla tehdit ediyor

Arap Birliği: "israilin" Batı Şeria'yı ilhak etme çağrıları siyasi zorbalıktır

Dışişleri'nden siyonist rejimin "Batı Şeria'nın ilhakı" açıklamalarına tepki

Bedelli askerlikte zamlı ücret belli oldu

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'yı bir kez daha hedef aldı

Emekliler: Aile desteği olmasa geçinemiyoruz

Endonezya ve Suudi arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Balıkesir'de zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Gazze'de sabah saatlerinden bu yana 63 şehit

Japonya'da 5,5 büyüklüğünde deprem

İran Hükümet Sözcüsü Munacirani 12 gün süren savaşın son durumunu açıkladı

Tüketici Birliği Federasyonu: Market endeksi haziran ayında yüzde 4,20 arttı

Yİ-ÜFE yıllık ve aylık arttı

Diyarbakır İslami STK'lardan Leman Dergisi alçaklığına tepki

Memur ve emeklilerin zam oranları netleşti

Beton altında mahsur kalan 2 yavru kedi kurtarıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz hayvanlar için kapsamlı değerlendirme toplantısı

Enflasyon rakamları açıklandı

Şanlıurfa-Gaziantep karayolunda kaza: 4 yaralı

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de sağlık sistemi yakında tamamen çökebilir

Diyarbakır'da 43 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Batman’dan İstanbul’a Hayat Kurtaran Uçuş

Yangından etkilenen Karaali Mahallesi sakinleri o anları anlattı

Yahudiler haziranda Mescid-i Aksa'ya 25 kez girdi, İbrahim Camii'nde 89 kez ezanı engelledi

Güvenli liman altın bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 636'ncı gününde devam ediyor

Yükleniyor