• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Mardin’de "Tarım Teknolojileri Ortak Kullanım Merkezi ve Ekolojik Tarım Okulu” projesi imzalandı

25 Temmuz 2024, Perşembe 14:53
25 Temmuz 2024, Perşembe 14:53
Mardin’de
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mardin’de "Tarım Teknolojileri Ortak Kullanım Merkezi ve Ekolojik Tarım Okulu” projesi imzalandı

Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı ve Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında “Tarım Teknolojileri Ortak Kullanım Merkezi ve Ekolojik Tarım Okulu” projesine imza atıldı.
Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülmekte olan Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum (SEECO Projesi), Türkiye’deki hedef bölgelerde yaşayan misafir ve ev sahibi topluluklardaki kadın ile gençlerin geçim kaynakları fırsatlarını iyileştirmeyi hedefleyerek, sosyal girişimciliği ve yerel topluluklara hizmet sağlayan yerel kurumları destekleyerek, kadınların ve gençlerin ekonomik faaliyetlere katılmalarına katkıda bulunmayı amaçlamakta.
Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman, Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Dicle kalkınma Ajansı Genel Sekreteri başta olmak üzere uzmanları ile beraber yaptıkları çalışmalar sonucunda ve proje çerçevesinde tarım tekniklerine dayalı uygulamalı makine, ekipman kullanımı ile bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin son aşamasına gelip protokolü imzaladıklarını aktaran Kahraman, "Ömerli ilçemiz olmak üzere Mardin ve TRC3 bölgesinin tümüne rol model ve cazibe merkezi olmasını diliyor ve tüm çabamızın da bu yönde olduğunu belirtmek istiyorum. Hayırlı olsun” dedi .
(SEECO) Projesi’nin, Türkiye’deki hedef bölgelerde yaşayan misafir ve ev sahibi topluluklardaki kadın ve gençlerin geçim kaynakları fırsatlarını iyileştirmeyi hedefleyen bir proje olduğunu aktaran Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Aykut Aniç, "SEECO 2B Projesi çerçevesinde tarım teknolojileri ortak kullanım merkezleri ve ekolojik tarım okulları isimli bir proje çerçevesinde bölgede ihtiyaç duyulan makine ve ekipmanların temini, bunlara ilişkin eğitim, bilgilendirme faaliyetlerinin yönetilmesi ve bu sayede bölgemizdeki tarım işçilerinin beşeri, teknik kapasitesini geliştirmeleri, aynı zamanda üreticilerimizin belli dönemlerde makine ve ekipmanları kullanarak bölgemizde tarımsal verimliliğin artırılması noktasında bir projeyi imzalamış durumdayız” ifadelerini kullandı.
Projenin 100 bin 600 euroluk bir proje ile makine temini, teknoloji ekipmanlarını ilçeye kazandıracaklarını kaydeden Aniç, "Ömerli çok önemsediğimiz bir ilçe. Yetkisi Ömerli ilçesi ile sınırlı kalmayacak. Hem Mardin hem de bölge için örnek teşkil edecek bir projedir. Şu an başlamış vaziyetteyiz. Bölgemizin yakın zamanda sesini duyacağı ve etkisini hissedeceği çok güzel bir proje olacak. Çok geniş çerçevede makine ekipmanları ilçemize kazandıracağımız ve üreticilerimize nasıl kullanacaklarını öğreteceğimiz ve kazançlarını daha yüksek seviyeye çıkarılacağı, verimin artacağı bir sürecinde başlangıcını bugün itibari ile yapmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Memur-Sen’den 28 Şubat açıklaması: Vesayetin üzerinden milli irade geçti

Yalova'da 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran'a yönelik saldırıya ABD hava kuvvetleri de katılıyor

Fransa Yetim Eli'nden Etiyopya'da nakdi yardım

Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Pakistan Başbakan Yardımcısı Dar ile görüştü

Erbakan vefatının 15'inci yılında dualarla anıldı

ÇEDES Projesiyle gençlerden anlamlı hareket: "Arkadaşlarımla camideyiz"

Siyonist rejim, İran'a saldırı başlattı: Tahran'da patlama sesleri

Depremde yıkılan Nur Muhammed Mustafa Camii ibadete açıldı

Kira geliri beyanname dönemi yarın başlıyor

 Adıyaman Memur-Sen: Milletimiz darbecileri bin yıl sürecek utanca mahkum etti

“İlk Orucum Tekne Orucu” programı yoğun katılımla gerçekleştirildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı

IHO EBRAR, Hollandalı iş adamlarıyla iftarda buluştu

Gece yarısı benzine zam geldi

Çocuklara sosyal medya düzenlemesi geliyor, 15 yaş altına hesap yasağı

THY’den İran seferleri açıklaması

Siyonist rejimin 37 insan hakları kuruluşuna yönelik yasak kararı askıya alındı

ABD'nin Pakistan'a desteği gerilimi tırmandırıyor

Ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde kar ve fırtına uyarısı

Hannah Spencer, Gazze duruşuyla İşçi Partisi'ni geride bıraktı

Londra'nın ikiyüzlülüğü: Filistinlilerin kanıyla test edilen casusluk sistemlerini satın aldı

HAMAS: Polis noktalarına saldırı tehlikeli bir ihlal

Trump'tan dayatma: İran uranyum zenginleştiremez

HÜDA PAR heyeti AK Parti'nin iftar programına katıldı

70 bin mümin Aksa'da teravihte buluştu

Çorum’da silahlı saldırıyla ilgili 6 şüpheli tutuklandı

Giresun merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonunda 29 tutuklama

Bakan Gürlek: Kamu görevlisine silah çekenler adalet önünde hesap verecek

Erzurum’da yoğun kar nedeniyle kriz masası kuruldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Memur-Sen’den 28 Şubat açıklaması: Vesayetin üzerinden milli irade geçti

Yalova'da 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İran'a yönelik saldırıya ABD hava kuvvetleri de katılıyor

Fransa Yetim Eli'nden Etiyopya'da nakdi yardım

Bakan Yardımcısı Kulaklıkaya, Pakistan Başbakan Yardımcısı Dar ile görüştü

Erbakan vefatının 15'inci yılında dualarla anıldı

ÇEDES Projesiyle gençlerden anlamlı hareket: "Arkadaşlarımla camideyiz"