GÜNDEM 4.11.2024 08:42:39 0

Mardin’de toplantı ve gösteri yürüyüşleri 10 gün süreyle yasaklandı

Mardin’de toplantı ve gösteri yürüyüşleri 10 gün süreyle yasaklandı
Haberi Sesli Oku

Mardin Valiliği, il genelinde açık ve kapalı alanlarda yapılacak tüm toplanma eylemlerini 10 gün süreyle yasakladı.

Mardin Valiliği, kamu düzeninin sağlanması amacıyla, il sınırları içinde 4 Kasım 2024 tarihinden itibaren 14 Kasım 2024 tarihine kadar her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşün yasaklandığını belirtti.

Açıklamada, “Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, millî güvenlik, kamu düzeninin sağlanması, Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, terör eylemlerinin ve suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, meydana gelebilecek olası provokasyonların ve yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesi amacıyla; Açık alanlarda yapılmak istenilen toplanma, her türlü açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, miting, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma/nöbet eylemi stant açma, çadır kurma, drone çekim faaliyetleri, anket yapılması, bildiri/broşür dağıtma, afiş/prt asma ve benzeri her türlü eylemin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. Maddesi hükümleri gereğince; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, Mardin il sınırları içerisinde (İl merkezi, İlçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 4 Kasım 2024 Pazartesi günü saat 07:00’den 14 Kasım 2024 Perşembe günü saat 07:00’ye kadar 10 gün süre ile yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Uzman Doktor Solmaz: Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Bazı eşyaların ithalatında yetkili gümrükler yeniden düzenlendi

Brent petrolün varili 74 dolar seviyesinde

Mardin’de silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

İşgalci ABD, Orta Doğu’daki askeri varlığını artırıyor

Yağışlar Bursa barajlarındaki su seviyesini yükseltti

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Yükleniyor