Mardin’de ücretsiz “İşitme Tarama Referans Merkezi” açıldı

Tarih: 20.11.2024 15:58 Güncelleme: 20.11.2024 15:58
Mardin’de ücretsiz “İşitme Tarama Referans Merkezi” açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Odyometri (işitme testi) servisinde ilk defa “İşitme Tarama Referans Merkezi” açılmasıyla kentte işitme sorunu yaşayan bebek ve çocukların erken teşhis ve tedavi fırsatı sağlanıyor.

Türkiye genelinde 89 hastanede bulunan “İşitme Tarama Referans Merkezi” Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de ilk defa açıldı.

Kentte, işitme sorunu olan bebek ve çocuklara yönelik açılan işitme birimi, hem erken teşhis hem de yakınlık olarak fırsat sunuyor.

İşitme sorunu olan bebek veya çocuklara, yapılan tetkiklerle işitme taraması ve testler yapılıyor. Muayenenin ardından hastanın ihtiyacına göre uygun tedavi planı oluşturularak işitme kaybının önüne geçiliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yeşil, işitme tedavi hizmetinin öneme değindi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde diğer bölgelere göre riskli, risksiz doğum oranın fazla olduğunu, 'İşitme Referans Merkezi'ndeki ünite sayesinde hem bebeklerde hem çocuklarda sağlıklı işitmenin olup olmadığını gözlemleyebildiklerini belirtti.

Yeşil, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Mardin’de olmayan bu üniteyi uzun süredir kurmayı planladıklarını ve kentte bu merkezi kurduklarını kaydetti.

Birimin açılmasıyla kentten diğer illere sevk olan binlerce çocuğun tedavilerini kolaylaştırdıklarını belirten Yeşil, “Türkiye’de 89 hastanede 'İşitme Tarama Referans Merkezi' mevcut. Mardin ilimizde de ilk defa açıldı. Bizde yeni bir merkez olarak bu üniteyi kurmuş bulunmaktayız. Böylelikle hem çevre illerden hem de kendi ilimizden yılda 1500-2000 civarı sevkin önüne geçerek bölgeye yeni bir hizmet alanı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Umarım memleketimize bu konuda faydalı olabiliriz. Bu konuda da bize öncülük eden hem Sağlık Bakanlığına hem İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Odyometri Birim Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Neslihan Sarı ise, kentte biyonik kulak ameliyatı yapacak hastaların artık diğer illere sevk edilmek zorunda kalmayacaklarını ifade ederek, “Biz her türlü işitme taramasını yapıp aynı zamanda tedavi de edebileceğiz. Biyonik kulak ameliyatları burada yapılabilecek ve hastalar bundan sonra başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. İşitme sorunu yaşayan bebek ve çocuklarımızı erken tanı ve tedavi için hastanemize bekliyoruz.” şeklinde aktardı. (İLKHA)

Gana'da M çiçeği vaka sayısında artış

İklim Kanunu Teklifi Meclis’te kabul edildi

Eski tip ehliyetlerin süresi doluyor

Hama'da tanker faciası

İtalya'da aşırı sıcak hava nedeniyle 18 kentte kırmızı alarm

Hafızlık öğrencilerinden anlamlı bağış

Yunanistan'da cezaevinde yangın paniği

İzmir Çeşme'de orman yangını

Avustralya aşırı yağış ve şiddetli rüzgâr alarmı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan HAMAS heyeti ile görüştü

İki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Kocaeli'de orman yangını

Pancar üreticilerine 2,5 milyar liralık ödeme

İspanya'da orman yangını: 2 ölü

Tayland’da kağıt fabrikasında yangın: 8 ölü, 26 yaralı

Gaziantep'te haziran ayında 706 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti

Belediye Başkanı Geçit: Peygamber Efendimize yapılan hadsizliği şiddetle lanetliyorum

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 7 gözaltı

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Euro rekor kırdı

Filipinler'de çıkan yangında onlarca ev küle döndü

Süveyş Körfezi'nde sondaj gemisi battı: 4 ölü, 23 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumunu korumak en temel vazifemiz

Ukrayna: ABD'nin silah teslimatı devam etmeli

Tatil dolandırıcılıklarından korunmanın yolları

Sakarya'da panelvan kazası: 6 yaralı

Bakü-Moskova hattında tansiyon yükseldi

Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi

"Şeriat isteyenler, asılacaksınız" tehdidinde bulunan provokatör yakalandı

ABD, Ukrayna'ya mühimmat sevkiyatını durdurdu

Yükleniyor