Tarih: 18.10.2024 14:09

Mardin'de zeytin hasadına başlandı

Facebook Twitter Linked-in

Mardin’in verimli topraklarında yetişen ve coğrafi işaretli bir ürün olarak tescillenen Derik zeytini, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticileri sevindirdi.

Mardin Valisi Akkoyun, Derik Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler ile birlikte Derik’te düzenlenen zeytin hasadına katılarak, çiftçilere destek verdi.

Vali Akkoyun, hasat etkinliği kapsamında Mehmet Ali Ataklı’ya ait zeytin tarlasında, vatandaşlarla birlikte zeytin topladı. Çiftçilerle bir araya gelen Vali Akkoyun, zeytininin yetiştirilme süreci, zeytinin işlenmesi ve zeytinyağı üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.

Derik zeytinin, benzersiz aroması ve yüksek kaliteli zeytinyağıyla öne çıktığını ifade eden Vali Akkoyun, yüz yıllardır Derik’in bereketli topraklarında yetiştirilen zeytinin “halhalı” türü coğrafi işaretli ürünler arasında yer aldığını söyledi.

Derik zeytininin özellikle yağ oranının yüksek olmasıyla dikkat çektiğini ve zeytinyağı üretiminde tercih edilen bir çeşit olduğunu kaydeden Vali Akkoyun, Derik zeytini ve zeytin yağının dünyada tanıtılması için büyük çaba gösterdiklerini vurguladı.

Vali Akkoyun, “Derik zeytini, sadece bir tarım ürünü olmanın ötesinde, bölge ekonomisini de büyük katkı yapıyor. Her yıl artan talep sayesinde Derik’te üretilen zeytin hem yurt içinde hem de yurt dışında aranan bir lezzet haline geliyor. Zeytin üretimi bölgemiz için de çok önemlidir. Derik zeytini hem ekonomik hem de kültürel açıdan büyük bir değer. Üretimin artırılması ve pazar alanlarının genişletilmesiyle, bu değer hem yerel üreticiyi destekleyecek hem de Mardin’in adını, Derik’in adını daha geniş kitlelere duyuracaktır.” ifadelerini kullandı.

Vali Akkoyun, zeytin üreticilerinin bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennilerinde bulundu. (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —