EKONOMİ 4.10.2022 10:50:03 0

Mardin’den Avrupa’ya yayılan güzel koku

Mardin’den Avrupa’ya yayılan güzel koku
Haberi Sesli Oku

Mardin’den Avrupa’ya yayılan güzel koku

Mardin’de, kimya mühendisi Hamdullah Adsoy tarafından üretilen akik taşı, limon, zeytin, papatya ve incir gibi doğal kolonyalara Avrupa ülkelerinden büyük talepler gelmeye başladı.
Mardinli Kimya Mühendisi Hamdullah Adsoy Dr. Mars Parfümeri ismiyle kendi markasını kurarak Mardin Organize ve Sanayi Bölgesinde kolonya üretimine başladı. Adsoy, akik taşından, limondan, papatyadan, incirden, tütünden ve zeytinden doğal kolonya üretti. Ürettiği kolonya ile birlikte şişesinin içine akik taşı, limon parçaları, zeytin yaprağını da koyarak farklı bir konsept oluşturdu. Tarihi kent Mardin’e gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören doğal kolonyalar Türkiye iç pazarından sonra Avrupa ülkelerinden de yoğun ilgi görmeye başladı.
İlk etapta 11 farklı doğal kolonya ürettiklerini ifade eden Adsoy, 'Normalde 65 farklı ürün için arge çalışmamızı bitirdik. Seri üretimde olan 11 kokumuz var. Bunlardan birisi limonun parçacıklarından özüt alıp damıtma sistemiyle parfüm kullanmadan doğal limon kolonyası yapıyoruz. Diğeri tütün kolonyası. Bu bölgede tütün yetiştiricileri olduğu için tarımı sanayiyle birleştirmek amacıyla tütün kolonyasını da aynı prosesle yaptık. Diğer ürünümüz incir, oda bölgede var olan bir meyve olduğu için ondan da yola çıkarak tarım ve sanayiyi birleştirme amacımız var. Diğer ürünümüz akik taşı kolonyası. Akik taşı bölgemiz kültüründe olan bir taştır. Yaşlılarımızda kolye, yüzük olarak akik taşı kullanılır. Nazara karşı geldiğine inanılan bir taştır' dedi.
İç piyasadan sonra Avrupa piyasasında da kendi marka ve konseptiyle var olacaklarını ifade eden Adsoy, 'Şuan Avrupa ile temaslarımız var. İngiltere ve Hollanda’ya ürün gönderiyoruz. Biz kendi ürünümüzü kendi mağazamızda satma peşindeyiz. Bir konsept oluşturduk ve onu bire bir Avrupa’ya taşımak istiyoruz. Avrupa’da İngiltere, Hollanda ve İsveç’te var. Ama marketlerde satıldığı için normal ürünler gibi gözüküyor. Biz daha özel ürünler yaptığımız için Türkiye’deki sistemimiz gibi bayilik sistemiyle oraya profesyonel bir hizmet götürmek için daha iyi bir yere getirmeliyiz. Ortadoğu’da İran, Irak ve Dubai’ye gönderiyoruz' diye konuştu.
Adsoy, son olarak yaptıkları ürünlerin hem şekil hem de üretim patentlerinin kendilerinde olduğunu vurguladı.
[gallery ids=',46560,46561,46562,46563']

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Filistin direnişinin öncülerinden Dr. Es'ad Ebu Şeriha şehit edildi

Bayramın 2'nci gününde Gazze'de 81 şehit

 "Madleen" gemisi Gazze yolunda

HAMAS: Kayıplarımıza rağmen İnsani yardım kafilelerinin güvenliğini sağlamaya hazırız

DSÖ'den "Gazze'nin sağlık sistemi çöküyor" uyarısı

Çanakkale açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Doritos, Skittles ve M&M’s ürünlerinde "İnsan tüketimi için önerilmez" etiketi zorunlu olacak

Macron, Grönland'ı ziyaret edecek

Han Yunus işgalci askerlere mezar oldu!

Aydın'da trafik kazası: 5 yaralı

Yükleniyor