Mardin’in ilk göğüs hastalıkları profesörü göreve başladı

Tarih: 19.12.2023 14:40
Mardin’in ilk göğüs hastalıkları profesörü göreve başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin’in ilk göğüs hastalıkları profesörü göreve başladı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine göğüs hastalıkları bölümüne ilk defa bir profesör atandı. Profesör Doktor Cenk Babayiğit Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi göğüs hastalıkları bölümünde hasta kabulüne başladı.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 göğüs hastalıkları profesörü ile birlikte 2 göğüs hastalıkları doçent doktor ve 5 göğüs hastalıkları uzmanı hizmet vermeye başladı. Klinik olması için başvuruda bulunan göğüs hastalıkları 2024 yılında asistan almaya başlayacak ve endobronşial ultrason yapılması planlanıyor.
Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine yeni başladığını ve 28 yıllık meslek deneyiminden sonra Mardin’de hizmet vereceğini belirten Prof. Dr. Cenk Babayiğit 'Yaklaşık 28 yıldır göğüs hastalıkları uzmanı olarak çalışıyorum. Mardin Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Mardin Eğitim Araştırma Hastanesinde göğüs hastalıklarında profesör olarak görev yapmaktayım. Salı ve Perşembe günleri poliklinikte hastalara hizmet vermekteyim. Aynı zamanda çarşamba günleri de gereken olgularda göğüs hastalıklarını ilgilendiren endoskopi bronkoskopi dediğimiz işlemleri yapmaktayım. Mardin’de en çok kronik solunum hastalıkları olan astım, KOAH aynı zamanda kış aylarında sık gördüğümüz solunum sistemi enfeksiyonları ve bununla beraber bazı nadir görülen akciğer sertleşmesi gibi hastalıklarla ilgilenmekteyim' şeklinde konuştu.
Hizmete bugün itibariyle başladığını belirten Prof. Dr. Cenk Babayiğit, 'Bugünden itibaren hastalarım gelmeye başladı. Ayaktan sağlık hizmetlerini sunuyoruz. İçinde bulunduğumuz kış ayları dolayısıyla solunum sistemi enfeksiyonlarını giderek artan oranda görmeye başladık. Soğuk kış aylarında kronik hastalıkları olanların mümkün olduğu kadar kirli havalarda evden çıkmamaları, güneşli ve temiz günlerde dışarı çıkmaları konusunda tavsiyede bulunuyorum' dedi.

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor