• BIST 100

    10954,5%-0,76
  • DOLAR

    40,74% 0,03
  • EURO

    47,62% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4385,58% 0,05
  • Ç. ALTIN

    7029,21% 0,00

Mardinli 15 Temmuz gazisi Alğan: "Bin kere şükürler olsun ki vatan için vurulduk"

15 Temmuz 2024, Pazartesi 02:43
15 Temmuz 2024, Pazartesi 02:43
Mardinli 15 Temmuz gazisi Alğan:
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardinli 15 Temmuz gazisi Alğan: "Bin kere şükürler olsun ki vatan için vurulduk"

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında durdurmak istediği tankın üstüne çıkan Halil Alğan, askerlerin kurşunuyla belden aşağısı felç kalarak hayatını yatağa bağlı sürdürüyor. Alğan, "Bin kere şükürler olsun ki vatan için vurulduk. Kendime geldiğim günden beri şükür ediyorum. Vurulduğum için yine olsa yine aynı şeyi yapardım" dedi.
İstanbul’da tekstil işiyle uğraşan 2 çocuk babası Halil Alğan (54), FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından, Bağcılar Güneşli’de yürüdükleri sırada insanların arasına dalan bir tankı durdurmak için beraberindekilerle üzerine çıktı.
Tankın içindeki askerlerin açtığı ateşle ağır yaralanan Alğan, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 45 gün yoğun bakımda kalan Alğan, kurşunun koltuk altından girerek omuriliğine verdiği zararın ardından yatağa bağımlı kaldı. Memleketi Mardin’e dönen Alğan, Artuklu ilçesi Nur Mahallesi’ndeki evinde yaşamaya başladı.
15 Temmuz gecesini anlatan Alğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile caddelere çıktıklarını söyledi.
Emniyet Müdürlüğünü korumak için önüne gittiklerini aktaran Alğan, "15 Temmuz günü biz de herkes gibi caddeye çıktık. Emniyet Müdürlüğünün önüne yürüdük. Cumhurbaşkanımızın bize havaalanında beklediğini söylediler. Biz de ana yola indik. Ana yoldan havaalanına doğru yürümeye başladık. Biraz ilerledikten sonra arkamızdan tank geldiğini gördük. Tankın üzerine yaklaşık on kişi atladık. Daha sonra tank insanların arasına daldı. Arabaların üstünden geçmeye başladı. İnsanlarımızı şehit etti gazi oldu” dedi.
Vurulduktan sonra felç kalan Alğan, “Tank hızlanmaya başladıktan sonra üzerinde iki kişi kalmıştık. 2 kilometre kadar yol aldıktan sonra bir silah sesi duydum. Beni koltuk altından vurup amirliğinden çıktı. Çıktıktan sonra siniri yaktığı için felç kaldım. Her zaman şükrediyorum Allah’a binlerce kez şükürler olsun. Yanımdaki arkadaş da vuruldu fakat iyileştiğini duydum daha sonra. Biz düştükten sonra çevredeki vatandaşlarımız bizi alıp hastaneye götürdüler. Yine olsa yine sokağa çıkardık; devlete karşı bir darbe yapıldı, sonuç olarak bin defa da olsa bin defa daha sokağa çıkarız. Halkın oylarıyla kazanmış Cumhurbaşkanına kimsenin darbe yapmasına izin vermeyiz. Bu öyle haince bir darbeydi ki umarım bir daha yaşamayız” şeklinde konuştu.
"Sadece 15 Temmuz’da değil her zaman hatırlanalım" diyen Alğan, “Bin kere şükürler olsun ki vatan için vurulduk. Kendime geldiğim günden beri şükür ediyorum. Vurulduğum için yine olsa yine aynı şeyi yapardım. Sadece ilgisizlik canımızı yakıyor. Biz istiyoruz ki sadece 15 Temmuz’da değil her zaman hatırlanalım. Valimiz Tuncay Akkoyun Allah kendisinden razı olsun çok güzel bir insan. Sadece benimle değil herkesle ilgileniyor” dedi.

Adana Kozan’da orman yangını kontrol altına alındı

Batman'da yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenleniyor

Katil rejim yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 5 şehit, 10 yaralı

Kadınların el emeği göz nuru eserleri "Kurs merkezleri-yılsonu" sergisinde beğeniye sunuldu

Yapay zeka tarayıcıları, kişisel verileri ifşa ediyor

Siyonist rejim Megiddo hapishanesindeki çocuk esirlere işkence yapıyor

Kırmızı bültenle aranan 12 kişi Gürcistan’da yakalandı

Kudüslü aileler evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorlanıyor

Şanlıurfa’da 187 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Batman'da gençlere ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti

Yeni Zelanda Başbakanı: Netanyahu haddini aştı, akıl sağlığını kaybetti

Batman'a AMATEM kuruluyor

İşgalciler Batı Şeria'da Filistinlileri alıkoymaya devam ediyor

Finansal İstikrar Komitesi toplandı

Bakan Fidan, Suriyeli bakanlar ile Ankara’da görüştü

Paris'te hava trafik kontrolörü, "Özgür Filistin" mesajı nedeniyle görevden alındı

Bursa'da bozayı ile yavruları foto kapanla görüntülendi

Teller arasında mahsur kalan yavru kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Batman Havalimanı 65 bin yolcuya hizmet verdi

Gazze'de antibiyotik dirençli hastalıklar tehlikeli şekilde yayılıyor

Ekmeğe yapılan zam tepki çekti: En ucuz şey ekmek ve su olmalı

Türkiye’nin nüfusu 85 milyon 824 bin oldu

Orman yangınına giden arazöz kaza yaptı: Bir orman işçisi hayatını kaybetti

ABD’de tren kazası: Tehlikeli madde taşıdığı değerlendiriliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi patolojide bölgenin referans merkezi

İşgal rejimi Suriye'ye saldırdı: Bazı siviller esir alındı

Batman'da sivil toplum çalıştayı düzenlendi

Üniversiteler Birliği’nden Gazze’ye yönelik saldırılara ortak kınama

Yunanistan’daki deprem Çanakkale'de hissedildi.

Erzurum’da otomobil refüje çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana Kozan’da orman yangını kontrol altına alındı

Batman'da yaz Kur'an kursları kapanış programı düzenleniyor

Katil rejim yardım bekleyen sivilleri hedef aldı: 5 şehit, 10 yaralı

Kadınların el emeği göz nuru eserleri "Kurs merkezleri-yılsonu" sergisinde beğeniye sunuldu

Yapay zeka tarayıcıları, kişisel verileri ifşa ediyor

Siyonist rejim Megiddo hapishanesindeki çocuk esirlere işkence yapıyor

Kırmızı bültenle aranan 12 kişi Gürcistan’da yakalandı