• BIST 100

    10929,49%-0,75
  • DOLAR

    41,59% 0,01
  • EURO

    48,84% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5199,13% 0,78
  • Ç. ALTIN

    8480,18% 1,44

Mardinli yüzlerce öğrenciden Gazze’ye anlamlı bağış

28 Mart 2025, Cuma 16:24
28 Mart 2025, Cuma 16:24
Mardinli yüzlerce öğrenciden Gazze’ye anlamlı bağış
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri “Fitremiz Gazze’deki Kardeşlerimize” temasıyla toplanan 80 bin liralık fitreyi Gazze’ye ulaştırmak üzere Mardin Umut Kervanı’na teslim etti.

Ramazan ayında anlamlı bir bağış kampanyasına imza atan okulun idareci, öğretmen, veli, personel ve yüzlerce öğrenci fitre ve infaklarını Gazze’ye ulaştırmak üzere Mardin Umut Kervanı’na teslim etti.

Ramazan boyunca aralıksız çalışan okul idari, öğretmen ve öğrenciler toplamda 80 bin lira fitre topladı. Bu anlamlı bağış, okulun yardımlaşma ve dayanışma konusundaki örnek çalışmasını ortaya koydu.

Ayrıca Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2018 yılından bu yana her Ramazan ayında düzenlediği "İhtiyaç Var O’kul Var" projesiyle, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerine yardım kolileri ulaştırıyor. Bu yıl da okul ekibi, 2 bin 200 TL değerinde 55 yardım kolisi hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Toplanan yardım hakkında konuşan Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gümüş, şu ifadeleri kulandı.

“Okulumuz, ulusal ve uluslararası alanda birçok güzel projeye imza atmıştır. Öğrencilerimizde kardeşlik duygusunu geliştirmek ve ümmet bilincini oluşturmak adına birçok sosyal çalışma yürütüyoruz. Bu kapsamda, her ayın 15’inde okul idaresi, öğretmenler ve velilerimizle birlikte aramızda bağış toplayarak maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Onlara kıyafet, servis, yemek ve maddi yardım gibi burslar sağlıyoruz. Ayrıca, her yıl iki kez büyük çaplı kermes düzenleyerek dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Şimdiye kadar Suriye’de 6 briket ev inşa ettik, Afrika’da katarakt ameliyatları gerçekleştirdik, su kuyuları açtık ve Gazze’ye çeşitli yardımlarda bulunduk. Ramazan ayında da “İhtiyaç Var, Okul Var” projemiz kapsamında, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin ailelerine destek oluyoruz. Bu yıl 55 yardım kolisi (toplam 2200 TL değerinde) hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Bugün de okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler olarak “Fitremiz Gazze’deki Kardeşlerimize” etkinliğiyle fitrelerimizi Gazze’ye ulaştırmak üzere 80 bin lirayı Mardin Umut Kervanı’na teslim ettik. Bu güzel çalışmaların devam etmesini diliyor, destek veren herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

Yapılan bağışı teslim alan Umut Kervanı Mardin Başkanı Abdulaziz Önen, “Ramazan ayında hayırseverler tarafından zekat, fitre ve sadakaları bağışta bulunmak istediği bölgelere göndermeye devam ediyoruz. Bugün de Artuklu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi idarecileri ve öğrencileri Ramazanda topladıkları 80 bin lirayı Gazze’ye ulaştırmak üzere derneğimize teslim etti. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Ayrıca Gazze’de günde 3 bin kişilik yemek dağıtımımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk, Kürt, Arap İttifakı coğrafyanın barışını tahkim edecektir

Beşiktaş’ta çıkan yangın çevredeki 5 binaya sıçradı

Van'daki "Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi" son teknolojiyle yenilendi

Mardin’de 67 öğrenci gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Arpaguş: Başkanlığımız ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcı olmaya devam edecektir

Batman'da patlayan içme suyu boruları günlerdir onarılmıyor

Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi

"Yükselen arsa fiyatları ve inşaat maliyetleri konut sektörünü zorluyor"

Malatya'da okul servislerine denetim

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 ilçede çok sayıda madde ele geçirildi

Doç. Dr. Çelik'ten kuduz uyarısı: Zaman kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurun

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu

Ensarullah Hareketi Aden Körfezi’nde işgalcilere yük taşıyan gemiyi vurdu

Özgürlük Filosu Gazze için yeniden yola çıktı

Molla Beşir Şimşek: Camiler toplumun manevi hastanesi olmalı

Ağrı'da üzerinde sahte paralarla yakalanan şüpheli gözaltına alındı

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Yalçın: Yaşlılar berekettir, vefa bir günle sınırlı kalmaz

Batman'da 108 konutluk TOKİ projesi başlıyor

Batman'da evlenecek gençlere "evlilik öncesi eğitim"

Kasaplar sitesi esnafı yıllardır sorunlarına çözüm arıyor

Malatya'da kırmızı yılan görüldü

Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmaya yönelik dermatoloji eğitimi

Sumud Filosu toplu manevralarla siyonist donanmayı şaşırtmaya çalışıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze şehit sayısı 66 bin 148'e yükseldi

Evlerin bereketi yaşlılardan gençlere öğütler: Anne babaların yeri huzur evi değil, başınızın üstüdür!

Müftü Yardımcısı Üney: Toplum olarak namaza daha fazla yönelmeliyiz

Başarılı öğrenciler üniversitelerini 3 yılda tamamlayabilecek

Mersin’de “Sağlıklı Gelecek İçin Okul Sağlığı Farkındalığı” çalıştayı düzenlendi

Mersin’de evden ziynet eşyası çalan 3 hırsız yakalandı

Otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü yaralandı