• BIST 100

    10234,66%0,45
  • DOLAR

    39,88% 0,27
  • EURO

    47,01% -0,17
  • GRAM ALTIN

    4289,56% -0,11
  • Ç. ALTIN

    6837,43% 0,20

Marmaris’in ilk depremzede bebeği dünyaya gözlerini açtı

15 Şubat 2023, Çarşamba 03:50
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Marmaris’in ilk depremzede bebeği dünyaya gözlerini açtı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Marmaris’in ilk depremzede bebeği dünyaya gözlerini açtı

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Antakya’dan Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen Pancar ailesinin üçüncü oğlu dünyaya gözlerini açtı.
Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşayan ve depremin ardından 2 çocuğu ve kocası ile Marmaris’te bir otelde konaklamaya başlayan 35 yaşındaki Dilek Pancar üçüncü evladını Doğum Uzmanı Op. Dr. Servet Baysal’ın müdahalesi ile sezaryen ile dünyaya getirdi. 3 kilo 500 gram ağırlığında dünyaya gelen ve ’Şemsettin Umut’ adı verilen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sevinç hüzün bir arada
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da evlerinin tamamen yıkıldığını ifade eden Aşkın Pancar, 'Üçüncü bebeğimiz Marmaris’te gayet sağlıklı şekilde dünyaya geldi, herkese çok teşekkür ediyoruz. Bize kapılarını açtılar, Allah razı olsun hepsinden. Herkese ayrı ayrı canı gönülden teşekkür ediyorum. İnanın şu an ne sevinç biliyoruz, ne üzülebiliyoruz. Çok can kaybımız var. Sadece ailemden değil, bütün Hatay benim ailem, bütün ölenler ailemiz. Biliyorsunuz Hatay medeniyetler şehri olarak adlandırılır. Hepimiz kardeşçe yaşıyoruz, kardeşçe büyüdük. O yüzden çok can kaybımız var. Hepimizin başı sağ olsun. Bebeğimizin adını ’Şemsettin’ koyduk. Kayın babamın adı, biz öyle karar vermiştik o yüzden de değiştirmedik. Bazıları da adı için ’Umut’ olsun dediler. Onu da ilave ederek ’Şemsettin Umut’ koyacağız' şeklinde konuştu.

'İnşallah bebeğim umut olur, uğurlu gelir'
Üçüncü çocuğunu kucağına Marmaris’te alan Biyoloji Öğretmeni Dilek Pancar, 'Şu an ilk defa böyle yoğun bir duygu içindeyim. Hem Hatay’ın depremden sonraki durumu, hem de bebeğimin mutluluğu. Karışık duygular bunlar. Yani sevinelim mi üzülelim mi? Ya da hayatta kaldığımı mı sevineyim? Birkaç akrabamız mı kaybettik, onlara mı üzülelim? Ama inşallah bebeğim umut olur, uğurlu gelir. Allah devletimizden de razı olsun devletimiz çok büyük' dedi.

İlçe Sağlık Müdürü İnce ziyaret etti
Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce, doğum yapan depremzede Dilek Pancar ve ailesini ziyaret etti. Dr. İnce, 'İlçemizde bulunan bir özel hastanede depremzede ailelerimizden ilk doğum gerçekleşti. Dilek hanımın Şemseddin isminde bir bebeği dünyaya geldi. Hayırlı olsun. Kendilerine ’gözün aydın’ demeye dedik ve aileye iyi dileklerimizi ilettik. İlçemizde yaklaşık 5 bin civarında bir depremzede ailemiz var. Onların ilk sağlık taramalarını uygulama otelimizde gerçekleştiriyoruz. Hala gelenlerimiz de mevcut. Acil durumları olanları hastanelerimizde sevk ediyoruz. Elimizden gelen imkanlar ölçüsünde revirimizde ilk pansumanlarını müdahalelerini yapıyoruz. Gebelerimizi tespit ediyoruz, aşılaması olan çocuklarımızı tespit ediyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak şu anda mevcutta yaklaşık olarak 10’a yakın bir gebemiz var. İlk doğumumuzu gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde de devam edecek süreçte doğumlarımız olacak. Bunların her birinin takiplerini yapacağız. Kimseyi mağdur etmeden hem ileriki dönemdeki takiplerini hem doğumlarını ilçemizde gerçekleştirip gerçekleştirmeye sağlayacağız. Gerek özel gerekse de devlet hastaneleri ile Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak her zaman yanlarındayız' şeklinde konuştu.
[gallery ids=',120348,120349,120350,120351,120352,120353']

Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı

Meteoroloji’den 10 il için kuvvetli yağış uyarısı

Malatya'ya 400 milyon TL değerinde eğitim kompleksi

İstanbul'da orman yangını

MEB'den bütçe yönetiminde dijitalleşme ve yapay zekâ desteği

AP: Amerikan güvenlik şirketi Gazze'de açlık çeken sivillere ateş açtı

Karaali'de yangın sonrası çağrı: Her şeye ihtiyacımız var bizi yalnız bırakmayın

YHT hatlarında taşınan yolcu sayısı 100 milyonu geçti

BM: Gazze halkının yüzde 97'si açık alanlarda uyuyor

Vali Yavuz: Asayiş ve diğer olaylarda Türkiye ortalamasından daha iyi bir noktadayız

Bursa’da Kur’an kursları yoğun ilgi görüyor: Yaz tatili Kur’an’la başladı

Özel jet kaçkar dağlarının zirvesine düştü pilot hayatını kaybetti 1kişi yaralı

Bakan Şimşek, enflasyonu değerlendirdi

Bakan Yerlikaya: Yangınlardan zarar görenlere 21,6 milyon TL ödeme yapıldı

Gazze'de şehitler hastane ve okul bahçelerine defnediliyor

Batman'da Canlı Hayvan Pazarı geçici olarak kapatıldı

HAMAS: Şehitlerin kanı yerde kalmayacak

Batman Belediyesinden öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi ve taraması

Batman Belediyesinden otobüs duraklarına temizlik ve bakım mesaisi

Siyonist rejim 48 saatte 300 Filistinliyi katletti

Vücudunuza kene yapışmışsa zarar vermeyin!

2025 Haziran ayı ihracat rakamları açıklandı

Siirt'te kırsal altyapıya 2 yılda 56 milyon liralık yatırım

Siirt’te bireysel sulama projeleri için hibe sözleşmeleri imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cizre Müftüsü Baran: 7'den 70'e herkesi yaz Kur’an kursuna bekliyoruz

Orman yangınlarında 1 kişi hayatını kaybetti

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü 14 yaralı

Malatya'da geçici elektrik aboneliğine ilişkin yeni düzenleme

Yeşilyurt'ta geçici elektrik abonelik başvuruları başladı

HAMAS'tan Bakan Fidan ve Kalın görüşmesine ilişkin açıklama

İşgalciler 6'sı öğrenci 21 Filistinliyi esir aldı