• BIST 100

    10950%-0,04
  • DOLAR

    40,78% 0,02
  • EURO

    47,86% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4405,17% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7075,44% 0,00

MASKİ'den 300 milyon liralık altyapı yatırımı

25 Nisan 2025, Cuma 07:35
25 Nisan 2025, Cuma 07:35
MASKİ
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, 2025 yılı itibariye il genelinde toplam bin kilometre uzunluğunda yatırım planladıklarını, Malatya'nın tamamında 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edeceklerini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Sinan Çeçen, Daire Başkanları ve Müdürleri ile birlikte Dilek Mahallesi'ni ziyaret etti. Yeşilyurt İlçesi Dilek Mahallesi'nde Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kamulaştırma kararına ilişkin mahalle halkı tarafından yanlış anlaşılan konuya açıklık getirilerek Dilek Mahallesi'ne yapılacak olan içme suyu ve kanalizasyon hattı yatırımları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Dilek Mahallesi Muhtarı Osman Karaavcı, "Belediye başkanlarımız, Milletvekillerimiz Dilek Mahallemizi terk etmediler. 1 senedir her biri en az 4 kere buraya geldiler. Mahallemizin sorunlarını dinliyorlar ve gerekli yatırımları buraya yapıyorlar. Çok teşekkür ediyoruz." dedi.

"Malatya'ya yapacağımız kanalizasyon yatırımının beşte birini Dilek Mahallemize yapacağız"

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen ise "Muhtarımız ve mahalle sakinlerimiz, kanalizasyon ve içme suyu sorunları olduğunu belirtti. Biz de bu konuda yatırım planlaması yaptık. Bu planımızı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er'in de onaylarıyla hayata geçirmeye başlıyoruz. Kanalizasyon şebekesiyle ilgili olarak, Dilek Mahallesi'nde yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda bir kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. İçme suyu yatırımları anlamında ise yaklaşık 100 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı planlıyoruz. 2025 yılı itibariye il genelinde toplam bin kilometre uzunluğunda yatırım planladık. Bu kapsamda Malatya'nın tamamında 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Bu 100 kilometrenin 20 kilometresini Dilek Mahallesi'ne inşa edeceğiz. Yani Malatya'ya yapacağımız kanalizasyon yatırımının beşte birini Dilek Mahallemize yapacağız." dedi.

Çeçen konuşmasının devamında, "Malatya genelinde 800 kilometre uzunluğunda yapacağımız içme suyu hattının yaklaşık 100 kilometrelik kısmını Dilek Mahallesi için planladık. Mahallemize yapacağımız içme suyu ve kanalizasyon hattı yatırımlarımızın maliyeti 300 milyon TL'yi geçiyor. Kırsal ilçelerimize dahi böyle yüksek maliyetli bir yatırımımız yok. Bir ilçeye yapılacak yatırımı biz Dilek Mahallesi'ne yapacağız. Mahallemiz için planladığımız içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmalarımız başladı. Bu projeler, Malatya'nın altyapı sorunlarını çözme noktasında büyük bir adım olacak. Mahallemize hayırlı olsun." dileğinde bulundu. (İLKHA)

Deprem ve yangın mağdurları için 10 milyon lira destek

Yunanistan’da yangın otoparka sıçradı

Libya, Derne sel felaketinde 3 bin 297 "kayıp" olduğunu duyurdu

Şanlıurfa’da iki ayrı traktör kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Hollanda’da sıcak hava balonu kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Çermik'te yapımı tamamlanan sağlık kompleksi açılışa gün sayıyor

Afganistan genelinde "Zafer Günü" için hazırlıklar yapılıyor

Yahudiler, işgal rejimine savaşı durdurma çağrısı yaptı

Tarım üretici enflasyonu temmuzda aylık bazda düştü

Adıyaman'da araması bulunan firari şahıs yakalandı

Göz sağlığı ihmale gelmez: Retina ve vitreus hastalıklarına dikkat

2025 DGS sonuçları açıklandı

Kamçatka'da yeni bir cüruf konisi oluştu

Gaziantep'te 7 kilo 150 gram skunk ele geçirildi

Yahudi çeteler, işgal polisi korumasında Mescid-i Aksa'yı bastı

LGS'de yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçları açıklandı

Gaziantep'te kasten öldürme suçundan aranan şahıs yakalandı

Yemen, Lod Havalimanı'na balistik füze operasyonu düzenledi

Nijerya'da camiye silahlı saldırı! 1kişi ölürken birçok kişi de kaçırıldı

DENEYAP atölyesinde geleceğin mühendisleri yetişiyor!

İstanbul’da “Huzur” operasyonunda 735 kişi gözaltına alındı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Gürcistan'da 14 kaçak şahıs ortak operasyonla yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Gazze'de işgalcilerin katliamı 678'inci gününde devam ediyor

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına uyarısı

10. Uluslararası Fetva Konferansı: Filistin'e destek dini ve milli bir farzdır

Hatay'da orman yangını: 2 mahalle tahliye edildi

TSK'da komuta kademesi yenilendi: 185 general ve amiral göreve atandı

Sanaa Üniversitesi'nden Gazze'de gazetecilerin katledilmesine tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Deprem ve yangın mağdurları için 10 milyon lira destek

Yunanistan’da yangın otoparka sıçradı

Libya, Derne sel felaketinde 3 bin 297 "kayıp" olduğunu duyurdu

Şanlıurfa’da iki ayrı traktör kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Hollanda’da sıcak hava balonu kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Çermik'te yapımı tamamlanan sağlık kompleksi açılışa gün sayıyor

Afganistan genelinde "Zafer Günü" için hazırlıklar yapılıyor