• BIST 100

    10607,83%0,54
  • DOLAR

    41,98% 0,04
  • EURO

    48,85% 0,17
  • GRAM ALTIN

    5599,28% 1,25
  • Ç. ALTIN

    9459,78% 1,28

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Büyük komutan Dayf ve askerleri dünya tarihinde büyük bir destan yazdılar

07 Şubat 2025, Cuma 18:59
07 Şubat 2025, Cuma 18:59
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Büyük komutan Dayf ve askerleri dünya tarihinde büyük bir destan yazdılar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"NATO’ya ve Üslerine Hayır" demek ve Aksa Tufanı Zaferi'ni kutlamak için bir araya geldiklerini belirten Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, "Büyük komutan Muhammed Dayf ve askerleri, Aksa Tufanı harekatı sırasında gösterdikleri fedakarlıklarla dünya tarihi

Kürecik NATO Radar Üssü'ne Hayır İnisiyatifi tarafından, Cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde basın açıklaması düzenlendi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, her ayın ilk Cuma gününü "NATO'ya ve Üslerine Hayır Cuması" olarak ilan edişlerinin 6'ncı yıldönümünde, "NATO’ya ve Üslerine Hayır" demek ve Aksa Tufanı Zaferi'ni kutlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Tunç, "Bu arada iki sene önce 6 Şubat'ta yaşadığımız asrın deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin NATO'dan çıkması çağrısı

Tunç, Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve üslerin kapanması yönündeki taleplerini vurgulayarak, "Tüm siyasi partileri, Türkiye'nin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya davet ediyoruz. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini; siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya çağırıyoruz" dedi.

28 Şubat postmodern darbesi ve Erbakan Hoca

28 Şubat postmodern darbesinin yıldönümüne de değinen Tunç, "Ülkemizdeki tüm askeri darbelerde katil ABD ve NATO'nun elinin bulunduğunu herkes bilmektedir. Hatırlayalım lütfen! 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a ABD elçiliği tarafından hangi şartlar dayatılmaya çalışılmıştı. Terörist ABD, Başbakan Erbakan hocamıza 18 maddelik bir ültimatom vermişti. Rahmetli Erbakan hoca, bu ültimatomdaki maddeleri yerine getirmeyi reddedince de hükümetine karşı yerli işbirlikçiler eliyle 28 Şubat postmodern darbesi yapılmıştı. Bu darbenin arkasında ABD emperyalizmi, NATO ve siyonizm vardı" diye anımsattı.

Aksa Tufanı ve Filistin direnişi

Tunç, Aksa Tufanı ve Filistin mücadelesine de dikkat çekerek, "Filistin topraklarında bugüne kadar birçok kıyam ve direniş hareketi yaşandı. Ancak Aksa Tufanı, Filistin mücadelesinde yeni bir dönemi başlattı ve İslam dünyasının siyonist rejime karşı verdiği savaşların en büyüklerinden biri olarak tarihe geçti. ABD'nin sınırsız askeri ve siyasi desteğine rağmen siyonist israil, HAMAS'ı ortadan kaldırma ve Gazze'yi tamamen kontrol altına alma hedeflerine ulaşamadı. Gazze'de HAMAS'ın hakimiyeti devam ediyor elhamdülillah" dedi.

Gazze'deki savaş suçları ve direnişin gücü

Gazze'deki savaş suçlarına dikkat çeken Tunç, şöyle devam etti: "Siyonist israil’in Gazze'deki savaş suçları dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. Siyonist ordunun özellikle kadın ve çocuklara yönelik saldırıları, uluslararası kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Aksa Tufanı, Filistin halkının direnişe olan desteğini daha da pekiştirdi. Filistinliler, yaşanan tüm insani felaketlere rağmen direnişi desteklemeye devam etti."

Muhammed Dayf'ın şehadeti ve Trump'ın planları

Tunç, Kassam Tugayları Genel Komutanı büyük mücahit Muhammed Dayf'ın şehadeti nedeniyle taziyelerini ileterek, "Bu büyük komutan ve askerleri, Aksa Tufanı harekatı sırasında gösterdikleri fedakarlıklarla dünya tarihinde büyük bir destan yazdılar. Yüce Allah'ın selamı üzerlerine olsun" dedi.

Tunç ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın Gazze planlarına karşı durarak, "Biz tüm İslam ülkelerini Trump'ın bu şom planına karşı çıkmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kürecik NATO Radar Üssü'nün kapatılması talebi

Tunç, basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Basın açıklamamıza son verirken aziz milletimiz adına, hükümetten bir an önce Kürecik NATO radarını söküp atarak gasıp İsrail’i kör etmesini, siyonist israil’le hemen bugün tüm ilişkileri kesmesini ve bu zalim rejimi tanımaktan vazgeçmesini talep ediyoruz." (İLKHA)

Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi

Lübnan, ABD'li komutandan işgal rejiminin ihlallerini durdurmaya çağırdı

Şanlıurfa’da hassas tarım eğitimi yoğun katılımla gerçekleştirildi

Aksaray’da otomobil ile tır çarpıştı: 3 ölü

Karaköprü ilçesinde 2026’dan itibaren kaldırım ve yollar yenilenecek

Mardin’de ortaokul öğrencilerden Gazze yararına kermes

Dr. Demirbaş: İyot eksikliği metabolizmadan zekâya kadar her şeyi etkiliyor

Mardin’de 11’incisi düzenlenen “Gıda ve Tarım” fuarı açıldı

Batman’da apartman yangını: 1 İtfaiye eri ve 3 vatandaş dumandan etkilendi

Trump: israil, Batı Şeria'yı ilhak ederse ABD desteğini kaybedecek

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahiplerine yönelik kermes

Şanlıurfa’da Gazze için onlarca kermes düzenleniyor

Batman Engelliler Derneği'nin projesine bakanlıktan destek

Toplumun inancıyla yine barışamıyorlar: DEM Parti, çocukların namaz kılıp tesettüre bürünmesini hazmedemedi

Sivas’ta foseptik temizliği sırasında 2 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sağlam: Van'da Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı düzenleyeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş Gaziantep'te gençlerle bir araya geldi

İşgalcilerin Gazze saldırılarında şehit sayısı 68 bin 280’e yükseldi

Gaziantep'te 41 yıllık evli vatandaşlar kutsal topraklara uğurlandı

Batman'da "yaşlılık ve toplumsal hayat" söyleşisi gerçekleştirildi

Vali Canalp: Batman, kütüphanecilikte Türkiye'ye örnek olacak

Batman'da üniversite gençlerine manevi destek standı

Gaziantep'te aranan 12 şüpheli yakalandı

Yarım asırdır saat tamirciliği yapan Abdurrahman Usta: Mesleğimiz değerini kaybetti ama sevgiyle devam ediyorum

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna, Rusya'dan 1000 ceset aldı

Batman’da bacağı makineye sıkışan işçi kurtarıldı

Aile Danışmanı Kalkan: Çocuktan telefonu alıyorsak yerini doldurmamız gerekir

Kahta’da imam hatip öğrencileri Gazze için kermes düzenledi

Konya’da “Yeşil Gelecek ve Dijital Dönüşüm İçin Yerel Fırsatlar Konferansı” düzenlendi

İçişleri Bakanlığı’ndan 8 il için sarı kodlu sağanak uyarısı

Siyonist Ben-Gvir esirleri infazla tehdit etti, HAMAS "faşist"liğe tepki gösterdi