• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze'de katliam ve zorunlu göç iki katına çıktı

05 Aralık 2025, Cuma 15:51
05 Aralık 2025, Cuma 15:51
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, ateşkese rağmen Gazze'de süren saldırılara dikkat çekerek, Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile diplomatik, ekonomik ve stratejik tüm ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.

Kürecik NATO Radar Üssü'ne Hayır İnisiyatifi, siyonist işgalcilerin Gazze'de sürdürdüğü saldırılara dikkat çekmek ve işgal rejimi ile tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısını yinelemek amacıyla Malatya'nın Battalgazi ilçesi Çöşnük Mahallesi'nde bulunan Hidayet Kızılkaya Camii önünde basın açıklaması düzenledi.

"Katliam ve zorunlu göç iki katına çıktı"

İnisiyatif adına açıklamayı yapan Mehmet Tunç Gazze'de ateşkes ilan edilmesine rağmen saldırıların ve insani krizin devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Gazze'de işgal ve soykırım kırılgan ateşkes süreci ile yavaşlamış görünse de bombalamalar, tacizler ve planlı kıtlığın yarattığı insani kriz sürmektedir. İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre, israil rejiminin bu takvim yılında Gazze Şeridi ile işgal altındaki Batı Şeria'da katliam ve zorunlu göç operasyonları iki katına çıkmıştır. BM'nin 6 bin yardım tırı Gazze'ye girebilmek için siyonistlerin iznini beklemektedir. HAMAS'ın, yardımların Gazze'ye girmesi için sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğine dair Amerika ve diğer arabulucu ülkelere yaptıkları çağrılar karşılıksız kalmaktadır. Tedavileri için yurt dışına çıkmak zorunda olan aralarında kanser hastalarının da bulunduğu binlerce Gazzeli sınır kapılarının açılmasını beklemektedir. Filistinli esirlerin zindanlardaki durumu içler acısıdır; kadınlara ve çocuklara insanlık dışı işkenceler yapılmaktadır.”

"BM tasarısı; Gazze'nin söz hakkını değil, ABD'nin ve siyonistlerin bölgesel çıkarlarını esas almaktadır"

Tunç, BM'nin Gazze için kabul ettiği son tasarıya da sert sözlerle karşı çıkarak, "Gazze için Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen son tasarı, 'istikrar' ve 'yeniden inşa' söylemleriyle sunulsa da gerçekte bölgeyi sömürgeleştirme sürecinin kurumsallaştırılması anlamına gelen bir müdahaledir. Bu planı Filistin halkının iradesi adına konuşuyormuş gibi onaylayan devletler, Gazze'nin söz hakkını değil, büyük şeytan ABD'nin ve siyonistlerin bölgesel çıkarlarını esas almaktadır. Oysa HAMAS, İslami Cihad ve diğer direniş grupları, halkın öz iradesini dışlayan bu tasfiye mekanizmasını açıkça reddetmiştir. Bugün Gazze’de siyonist israil'in sistematik saldırıları, toplu açlık, kıtlık ve kuşatma tüm ağırlığıyla sürerken; insanların en temel yaşama hakkı bile gasp edilmektedir. Bu koşullarda saldırganı aklayan her uluslararası hamle, yalnızca politik bir tercih değil, devam eden soykırıma verilen fiilî destektir." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'ın çifte vatandaşlığa sahip siyonistlerle ilgili verdiği kanun teklifini bir an önce Meclis'te görüşüp karara bağlayın"

Hükümete yönelik çağrıda bulunan Tunç, şunları aktardı:

"Bugün yapılması gereken bellidir. Hükümet, işbirlikçi pozisyonunu tahkim eden bütün platformlardan çekilmeli; katil israile karşı kapsamlı siyasi, ekonomik ve stratejik yaptırımlar uygulamalı; başta petrol sevkiyatı olmak üzere tüm ilişkileri kesmeli ve Filistin halkının direnme hakkını hamaset yapmadan somut adımlar ile savunmalıdır. Türkiye'de israil vatandaşlığı da bulunan on binlerce çifte vatandaştan soykırıma katılanlar hakkında hala aktif bir engelleme girişimi gelmedi. HÜDA PAR'ın bu konudaki kanun teklifini bir an önce mecliste görüşüp karara bağlayın.”

"Gazze'nin yıkıntılarından yükselen ses açıktır: 'Teslim olmayacağız'"

Gazze'deki direnişin meşru olduğunu vurgulayan Tunç, "Filistin halkının direnişi meşrudur ve sürmektedir. Hiçbir istikrar gücü, hiçbir diplomatik manevra, hiçbir uluslararası plan bu hakikati ortadan kaldıramaz. Gazze'nin yıkıntılarından yükselen ses açıktır. 'Teslim olmayacağız. Geleceğimizi biz belirleyeceğiz.' Bu sese sırt dönen herkes, insanlığın adalet talebine de sırt dönmektedir." dedi.

"Gazze'nin Refah bölgesindeki tünellerde açlığa ve susuzluğa rağmen direnen mücahit kardeşlerimize selam olsun"

Tunç, açıklamasına bölgesel dayanışma vurgusu yaparak, "Biz Malatya'dan HAMAS'ı, İslami Cihad'ı, Lübnan Hizbullahı'nı ve Yemen Ensarullahı'nı selamlıyoruz. Gazze'nin Refah bölgesindeki tünellerde açlığa ve susuzluğa rağmen direnen mücahit kardeşlerimize selam olsun. Sonuna kadar Direniş Cephesi'nin yanındayız. Bu arada siyonistlerin Batı Şeria, Suriye ve Lübnan'a yönelik vahşice saldırılarını da lanetliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama