• BIST 100

    8862,16%-0,41
  • DOLAR

    34,25% 0,32
  • EURO

    37,82% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2930,09% 0,50
  • Ç. ALTIN

    4899,69% 0,37

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik'teki NATO radarı, İran'ın füzelerini takip ederek israile bilgi aktardı

GÜNDEM 4.10.2024 15:15:11 0
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik

İşgalcilerin füzeleri önlemesinde Malatya Kürecik Radarı'nın büyük rol oynadığına dikkat çeken Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, "Bu radar NATO maskesi ile topraklarımızda bulunsa da asıl amacı İran'dan havalanan füzeleri takip etmek ve bu bilgileri Akden

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Malatya'da cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde "Kürecik NATO Radarı'nın kapatılmasını gündeme getirmek, Şehid Nasrallah'ı anmak, Gerçek Vaat 2 Operasyonu zaferini kutlamak Ve Aksa Tufanı'na Selam vermek" amacıyla basın açıklaması düzenledi.

"Gazze'de soykırım gerçekleştiren başta işgalci siyonist olmak üzere tüm işbirlikçi rejimleri lanetliyoruz"

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümüne yaklaşırken, Gazze'de siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu şehit olan 41 bin kişinin anısına başsağlığı diledi.

Tunç, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu soykırımı gerçekleştiren ırkçı israili ve ona her türlü desteği veren başta büyük şeytan ABD olmak üzere İngiltere, Fransa, Almanya ve tüm işbirlikçi rejimleri şiddetle lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tunç, yaklaşık bir yıldır direnen Gazze halkını selamlayarak, onların direnişine desteklerini bir kez daha vurguladı. Geçtiğimiz hafta işgalcilerin Lübnan'da sivil halka yönelik düzenlediği siber saldırılara da dikkat çeken Tunç, "Dünya tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir katliam gerçekleştirildi." dedi. 

Geçen cuma günü Beyrut'un Dahiye bölgesinde Hizbullah'a ait binalara yapılan saldırılarda hareketin Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile birlikte birçok komutan ve sivilin şehid olduğunu hatırlatan Tunç, "Bu yüreklerimizi dağlayan şehadetten dolayı Seyyid'in ailesine, Hizbullah'a, Lübnan halkına, Filistinlilere ve dünyanın tüm özgürlükçü halklarına başsağlığı diliyor ve tebriklerimizi arz ediyoruz." dedi.

"Nasrallah Aksa Tufanı'na destek verdiği için şehid edildi"

Nasrallah'ın, Aksa Tufanı operasyonuna ve Gazze'ye destek verdiği için şehadete ulaştığını belirten Tunç, "İslam dünyası büyük bir şahsiyeti, büyük bir mücahidi, faziletli bir alimi, dirayetli bir siyasi lideri kaybetmiştir" ifadelerini kullandı. Filistinli direniş gruplarının Nasrallah'ın şehadeti üzerine taziye mesajları yayınladığını hatırlatan Tunç, HAMAS'ın yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu yolunda şehit düştüğünü vurguladığını belirtti.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana dek şehitlerimizin kutlu yolunu sürdüreceğiz"

Tunç, HAMAS'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları'nın da Nasrallah'ın şehadeti üzerine, "Şehit Komutan Hasan Nasrullah, Aksa Tufanı sırasında Filistin halkının yanındaki tarihi duruşuyla hatırlanacaktır." açıklamasını aktardı. 

"Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar bu kutlu yoldan dönmeyeceğiz"

Türkiye halkı olarak Lübnan halkının ve direnişinin destekçisi olmaya devam edeceklerini yineleyen Tunç, "Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar bu kutlu yoldan dönmeyeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.

Tunç, neden işgalci siyonist rejiminin Nasrallah'ı ve Lübnan'ı hedef aldığını şu şekilde açıkladı:

"Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasından bir gün sonra Hizbullah, Güney Lübnan'dan Gazze'ye destek cephesini açtı. Hizbullah, kuzeydeki siyonist yerleşkelere düzenlediği füze saldırılarıyla yaklaşık 200 bin siyonist işgalciyi başka bölgelere göç etmek zorunda bıraktı. Bu destek, Gazze'deki askeri direnişin büyük ölçüde rahatlamasını sağladı."

"Hizbullah bu süreçte genel sekreteriyle birlikte 500'den fazla askerini Kudüs yolunda şehit verdi"

Hizbullah'ın bu süreçte büyük bedeller ödediğini ifade eden Tunç, "Aksa Tufanı operasyonunun başlamasından bu yana Hizbullah, genel sekreteriyle birlikte 500'den fazla askerini Kudüs yolunda şehit verdi." dedi.

Tunç, siyonist düşmanın, Hizbullah'a kuzey cephesini kapatması yönünde tehditler gönderdiğini ancak Nasrallah'ın bu tekliflere direndiğini aktardı.

Tunç, "Biz de Malatya'dan Lübnan halkına ve direnişine diyoruz ki; 'Gazze'yi desteklemeye devam eden şerefli Lübnan halkı! Vallahi bizler de sizleri yalnız bırakmayacağız inşallah. Yolunuz yolumuz, ahdiniz ahdimizdir.'” ifadelerini kullandı.

"israilin füzeleri önlemesinde Malatya Kürecik Radarı büyük rol oynamıştır"

Ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti'nin, siyonist işgalcilerin en önemli askeri üslerine yönelik düzenlediği hipersonik füze saldırısını memnuniyetle karşıladığını belirten Tunç, işgalcilerin ancak güçten anladığını belirtti.

Tunç, "NATO radarı maalesef yine siyonist israil'e istihbarat sağlamıştır. Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz X hesabından konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı. 'israilin füzeleri önlemesinde Malatya Kürecik Radarı büyük rol oynamıştır. Bu radar NATO maskesi ile topraklarımızda bulunsa da asıl amacı İran'dan havalanan füzeleri takip etmek ve bu bilgileri Akdeniz'de entegre olduğu Amerikan Aegis hava savunma sistemli gemilere aktarmaktır. Bu bilgileri gemilerin, İsrail'e aktardığı izahtan varestedir.'"

"HÜDA PAR'ın çifte vatandaşlığa sahip siyonistler ilgili verdiği kanun teklifinin hemen yasalaşması gerekir"

Hükümetten, Kürecik NATO radarını söküp atmasını, siyonist işgalciler ile tüm ilişkilerin kesilmesini ve çeşitli yasal adımlar atmasını isteyen Tunç, şöyle devam etti:

"Aziz milletimiz, hükümetten bir an önce Kürecik NATO radarını söküp atarak gasıp israili kör etmesini siyonist israil ile hemen bugün tüm ilişkileri kesmesini, bu zalim rejimi tanımaktan vazgeçmesini, Azerbaycan petrolünün Bakü-Ceyhan boru hattından işgalci israile sevkiyatının durdurulmasını siyonist elçiliğin kapatılmasını, siyonist israilde askerlik yapan çifte vatandaşlığa sahip Yahudileri tespit edip vatandaşlıktan çıkarmasını, bu bağlamda HÜDA PAR'ın verdiği kanun teklifinin hemen yasalaşmasını, Mavi Marmara davasını yeniden açmasını, başta İncirlik olmak üzere Türkiye'deki NATO üslerinden ABD eliyle siyonist israile herhangi bir askeri ve istihbari yardımın gitmesini engellemesini ve Haydarpaşa limanında keyfi olarak bekletilen Vicdan Gemisi'ne hareket izni vermesini istemektedir. Artık hamasi sözler söyleme vakti değil, eylem vaktidir!" (İLKHA)


HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz, İl Müftüsü Yalçınkaya’yı ziyaret etti

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 67 gözaltı

Pegasus, Irak, İran ve Ürdün uçuşlarını iptal kararını uzattı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Gazze'de, dünya tarihinde ender rastlanan zulümlere şahit olmaktayız

Batman Üniversitesi, enerji alanındaki IEEE Global Energy Conference'ye katılacak

Mardin’de Filistin sevdalıları destek yürüyüşü yapacak

"İsrailin tek hedefi ateşi olabildiğince bölgeye yaymaktır"

Konya'da kesinleşmiş cezası bulunan şahıs yakalandı

Gazze'de şehid sayısı 41 bin 788 kişiye yükseldi

STK'lardan Gazze'ye destek çağrısı

5 ton sahte bal ele geçirildi

Umut Kervanı Bingöl'de yüzlerce aileye yardım dağıttı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

36 ilde kuyumculara yönelik denetim

Siirt’in doğa ve kültür zenginlikleri, fıstık festivali ile görücüye çıktı

Ağrı'dan Gazze'ye destek için basın açıklaması düzenlendi

Alimlerden yönetici ve halklara çağrı: Tüm ihtilaf ve çıkarları bırakıp siyonizmin karşısında olun

Kudüs Kardeşlik Platformu'ndan Kürecik Radar Üssü'ne düzenlenecek araç konvoyuna davet

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Üç mahallede kapsamlı temizlik

Korik mahallesinde dengbêjler gecesi

Mardin’de tırın altında kalan bir kişi hayatını kaybetti

Adana Peygamber Sevdalıları: Meclis gündemine alınan kanun teklifi bir an önce yasalaştırılmalı

Fidan satıcılarında sonbahar yoğunluğu

Dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

Şanlıurfa’da enerji sağlayan trafo binasına yönelik sabotaj girişimi

Servisten düşen öğrenci hayatını kaybetti

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik'teki NATO radarı, İran'ın füzelerini takip ederek israile bilgi aktardı

Din görevlisinin anatomisi

Bakan Uraloğlu’ndan Şanlıurfa’ya 2 yeni iç hat duyurusu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku